Visual Browsing

Τελευταία πανσέληνος για το 2020 - Σκέτη μαγεία (εικόνες)

Η τελευταία πανσέληνος για το 2020 όπως φαίνεται στις Μυκήνες
Η τελευταία πανσέληνος για το 2020 όπως φαίνεται στις Μυκήνες © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Το παιχνίδι με τα σύννεφα στον νυχτερινό ουρανό πάνω από τις Μυκήνες
  • A-
  • A+
0
Εντυπωσιακή η τελευταία πανσέληνος για το 2020, καθώς απομένουν λιγότερο από δύο ημέρες για να φύγει η χρονιά.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την τελευταία πανσέληνο για το 2020. Δύο ημέρες πριν φύγει η χρονιά, η πανσέληνος κάνει αρκετούς να στρέψουν το βλέμμα προς τον νυχτερινό ουρανό και να τη θαυμάσουν.

Οι εικόνες που δημοσιεύει η EUROKINISSI είναι από τις Μυκήνες. To Φεγγάρι δεν σταματά το «παιχνίδι» με τα σύννεφα, καθώς απομένουν λιγότερα από δύο 24ωρα για να μπει το 2021.

Η τελευταία πανσέληνος για το 2020
Η τελευταία πανσέληνος για το 2020 © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ανάμεσα στα σύννεφα η τελευταία πανσέληνος του 2020
Ανάμεσα στα σύννεφα η τελευταία πανσέληνος του 2020 © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σχετικα
Η Αλιεία της Σελήνης και η Πανσέληνος του Χιονιού
Η Αλιεία της Σελήνης και η Πανσέληνος του Χιονιού

Τελευταία πανσέληνος για το 2020: Λάμπει στον νυχτερινό ουρανό στις Μυκήνες
Τελευταία πανσέληνος για το 2020: Λάμπει στον νυχτερινό ουρανό στις Μυκήνες © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ποδαρικό στο νέο έτος με την τελευταία πανσέληνο για το 2020 στον Αιγόκερο

Η φετινή Πανσέληνος του Αιγόκερου γίνεται την προτελευταία μέρα της χρονιάς, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, αποτελώντας μάλλον το επιστέγασμα του εξαμήνου που προηγήθηκε και ενδεχομένως το πρελούδιο για ό,τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Ο ωροσκόπος του χάρτη της για συντεταγμένες Αθήνας είναι στην 9η μοίρα του Τοξότη. Οι ενέργειες της συγκεκριμένης συγκυρίας εκφράζουν τρία βασικά μοτίβα, τα οποία είναι λίγο πολύ γνώριμα. Λίγο ή πολύ ανάλογα με το κατά πόσο ο καθένας μας βρίσκεται σε άρνηση της πραγματικότητας και των γεγονότων της.

Σχετικα
Πέθανε η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη
Πέθανε η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη

Το πρώτο βασικό μοτίβο αφορά την εμμονή σε γνώριμες συνήθειες και σχήματα στις προσωπικές κυρίως (και επαγγελματικές δευτερευόντως) σχέσεις. Αυτή εξυπηρετεί στο να απαλλάσσει τον καθένα μας από την υποχρέωση να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τον εαυτό του, βάζοντας στη θέση αυτής της προσπάθειας συγκεκριμένες συνήθειες και άρρητες (ή ρητές) συμβάσεις. Έτσι εξυπηρετούνται και οι δύο πλευρές, εφόσον καθεμιά δικαιολογεί τη μέτρια ή ελάχιστη προσπάθειά της, με βάση τη μέτρια ή ελάχιστη προσπάθεια της άλλης πλευράς. Σε αυτή τη λογική, γιατί να αλλάξει κανείς μια συνταγή που υπο/δυσ/μισο-λειτουργεί; Νικητές δεν υπάρχουν, μόνο χαμένοι, εφόσον όλοι επιλέγουν και θεωρούν επαρκές και δικαιολογημένο κάτι (πολύ) λιγότερο από την καλύτερη δυνατότητά τους.

Το δεύτερο βασικό μοτίβο διαταράσσει επαρκώς τη μετριότατη αυτή ισορροπία καθώς σχετίζει την απουσία επαρκώς αξιόλογων προσωπικών (ή επαγγελματικών) στόχων και την ασυνέχεια, την ασυνέπεια, το ό, τι να' ναι και ό, τι βολεύει που συνεπάγονται, με την απογοητευτική και μη ικανοποιητική ποιότητα των καθημερινών συναλλαγών, της επικοινωνίας, των επαφών, της απλής κουβέντας. Αυτά τα τελευταία ικανοποιούν ολοένα και λιγότερο επειδή μπαίνουμε σε αυτές τις σχέσεις και συνδιαλλαγές με το έλλειμμα της ελλειμματικής μας προσπάθειας ή της απουσίας ικανών στόχων. Έτσι υπάρχουν συνδιαλλαγές και σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που απλώς ψάχνουν να λάβουν, σκέτο, ή ψάχνουν να δώσουν με απώτερο στόχο να λάβουν. Συνεπώς το ενδιαφέρον για το ίδιο το δρώμενο της σχέσης, της συνδιαλλαγής, της κουβέντας απουσιάζει. Καθένας έχει στο μυαλό του αυτό που θέλει (ή και τίποτα) και έτσι η επικοινωνία σπανίως «γεμίζει».

Το τρίτο βασικό μοτίβο είναι ίσως και το πιο πολλά υποσχόμενο από τα τρία, καθώς αφορά τις δυνατότητες που κουβαλούμε στα πίσω μέρος του μυαλού μας και στο βάθος της καρδιάς μας. δυνατότητες να είμαστε δημιουργικοί, χαρούμενοι, ερωτευμένοι και όμορφα αποτελεσματικοί σε όλα αυτά. Πρόκειται για ιδέες που ακούσαμε ή είχαμε κάποτε, για φράσεις που κάποιος είπε και κόλλησαν, για άτομα τα οποία μας ωθούν να είμαστε «κάτι παραπάνω» και κυρίως, πρόκειται για την επίγνωση που έχουμε βαθιά μέσα μας πως όλα αυτά είναι δυνατά και ίσως για κάποια υποψία του «πώς». Προς το παρόν αυτή η ενέργεια παραμένει αναξιοποίητη πέρα του να λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας, δηλαδή ότι «εάν και όταν» θελήσουμε, μπορούμε να πράξουμε, να σκεφτούμε, να αγαπήσουμε, να δημιουργήσουμε, να χαρούμε, διαφορετικά.

Η τελευταία πανσέληνος για το 2020 ολοκληρώνει ένα έτος γεμάτο ανατροπές, σημαντικές εξελίξεις και γεγονότα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5