1821 Digital Gallery

Δύο απίστευτα περιστατικά κακοποίησης αλόγων

Η περιπέτεια δύο αλόγων
Η περιπέτεια δύο αλόγων © ΕΣΠΙ
Πώς μπορείτε να γίνετε ανάδοχοι
  • A-
  • A+
0
ΕΣΠΙ: Δύο περιστατικά κακοποίησης αλόγων- Η ιστορία της Ιόλης και της Καλλίση.

Δύο περιστατικά κακοποίησης αλόγων φέρνει στο φως ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ), κάνοντας γνωστή την ιστορία της Ιόλης και της Καλλίση, για τις οποίες και έχει ανοίξει φόρμα αναδοχής. 

H περιπέτεια της Ιόλης

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΣΠΙ, «η Ιόλη είναι το αλογάκι που βρέθηκε στη Θουρία Καλαμάτας τον Ιούλιο μετά από σχετική ειδοποίηση φιλόζωου. Ένα κακότυχο ζώο που χρειάστηκε να ταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο για ένα μεγάλο διάστημα λόγω της αδιαφορίας του ιδιοκτήτη αλλά και των υπεύθυνων φορέων. Μια φοραδίτσα που λόγω ανυπαρξίας οποιασδήποτε μέριμνας, βρέθηκε τόσο αδύνατη ώστε τα κόκκαλα της να προεξέχουν παντού, ήταν σαφώς αφυδατωμένη και ανήμπορη να σηκωθεί, το σώμα της γεμάτο πληγές από το σχοίνιασμα και τη κατάκλιση. Με μεγάλη μας ανακούφιση μπορέσαμε και φέραμε την Ιόλη, όπως την ονομάσαμε, επιτέλους στον ΕΣΠΙ στις 23 Οκτωβρίου.
Έχουν γίνει οι αναγκαίες εξετάσεις από τον γιατρό μας και για αρχή κάναμε την αρμόζουσα φαρμακευτική αγωγή, της έγινε ο οδοντιατρικός έλεγχος και η σχετική παρέμβαση καθώς και ο εξονυχισμός στις οπλές της. Είναι περίπου 20 χρονών και πάσχει από χρόνια ενδονυχίτιδα στο δεξί πίσω πόδι της που δυστυχώς θα πάρει πολύ χρόνο να επανέλθει αν όλα πάνε κατ’ ευχή. Έχει αρχίσει και παίρνει τα πρώτα της κιλά και οι περισσότερες πληγές έχουν επουλωθεί, έτσι η γενική της εικόνα έχει βελτιωθεί αισθητά. Είναι ένα σίγουρα πιο ανακουφισμένο ζωάκι και πάνω από όλα ασφαλής στα χέρια μας με ένα πιο βέβαιο μέλλον μπροστά της». 

Σχετικα
Κομοτηνή: Το βίντεο με τον 14χρονο να πετά γάτα στον αέρα και να την κλωτσά
Κομοτηνή: Το βίντεο με τον 14χρονο να πετά γάτα στον αέρα και να την κλωτσά

H περιπέτεια της Καλλίση

O ΕΣΠΙ μοιράστηκε και την ιστορία της Καλλίδη: «Στις 9 Οκτωβρίου ύστερα από καταγγελία στον Ασπρόπυργο ήρθε τελικά στον ΕΣΠΙ η Καλίσση μετά από την αυτεπάγγελτη μήνυση που έγινε στον ιδιοκτήτη της λόγω παθητικής κακοποίησης. Μία φοραδίτσα 11 μόλις χρονών, πρώην ιπποδρομιακό άλογο με τα κόκαλα του να προεξέχουν σε όλο το σώμα, με πληγές από την κατάκλιση και λεμφαγγειίτιδα στο πίσω της πόδι, όπως διέγνωσε ο γιατρός μας Παύλος Αντωνίου. Ευτυχώς μερικές μέρες αφότου έφτασε στον ΕΣΠΙ είχε την ευκαιρία να κάνει το θαύμα του ο οδοντίατρος ιπποειδών Γιάννης Τουλουπάκης και έτσι την ανακούφισε από τις ακίδες των δοντιών της για να μπορεί να τρέφεται πιο εύκολα και η αλλαγή στη θρεπτική της κατάσταση ήταν σχεδόν άμεση.
Πριν από λίγες μέρες καταφέραμε να της φτιάξουμε και τις οπλές της και συνεχίζουμε να φροντίζουμε τις πληγές της, ελπίζουμε ότι σε λίγο καιρό θα μπορέσει να μένει έξω με τα υπόλοιπα ζώα και να έχει μία πολλή πιο άνετη και ασφαλή ζωή». 

Σχετικα
Ζώα συντροφιάς: Συγκροτείται Ειδική Γραμματεία - Επικεφαλής η Μαριάνθη Δημοπούλου
Ζώα συντροφιάς: Συγκροτείται Ειδική Γραμματεία - Επικεφαλής η Μαριάνθη Δημοπούλου

Αν θέλετε να γίνεται ανάδοχοι των δύο αλόγων μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα που θα βρείτε στη διεύθυνση: http://greekhorseprotection.org/sponsorship-form/?fbclid=IwAR1PsNndjbcfq...

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5