Visual Browsing

Πειραματική σχολή:Άμεση ανταπόκριση του δήμου στο μαθητικό αίτημα

Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών
Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών © EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ
Είχε διατυπωθεί με επιστολή του 15μελούς προς τον Κ. Μπακογιάννη μέσω της Athens Voice.
  • A-
  • A+
0
Πειραματικό Σχολείο: Η επιστολή του 15μελους για την απουσία καθαρίστριας και η διαβεβαίωση του δήμου Αθηναίων.

Την διαβεβαίωση ότι αύριο Παρασκευή θα βρίσκεται και δεύτερη καθαρίστρια στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών όπως ήταν προγραμματισμένο και είχε δρομολογηθεί, καθώς συνταξιοδοτήθηκε η μία από τις δυο που εργαζόταν εκεί, δίνει ο Δήμος Αθηναίων στο Δεκαπενταμελές Συμβούλιο και στο σύνολο των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Αυτό προκύπτει από επικοινωνία που είχαν με την «Athens Voice» στελέχη του Δήμου Αθηναίων και τα οποία τονίζουν ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς καταβάλλεται  ασταμάτητη προσπάθεια έτσι ώστε να είναι εξασφαλισμένη η λειτουργία των σχολείων με βάση τα Πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια και την υγιεινή των πάντων.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, πληροφορίες της A.V, η προσπάθεια αυτή έχει σαν αποτέλεσμα  στα σχολεία της πόλης να βρίσκονται μέσα στα επόμενα 24ωρα συνολικά περισσότερες από 500 καθαρίστριες, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αρχικά είχε προβλεφθεί από συναρμόδιους με τον Δήμο φορείς.

Αναλυτικά η επιστολή των μαθητών στον Κώστα Μπακογιάννη

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Σχετικα
Αθήνα: Ξεκίνησε το έργο για την αναζωογόνηση του Λυκαβηττού
Αθήνα: Ξεκίνησε το έργο για την αναζωογόνηση του Λυκαβηττού

Σας απευθύνουμε την επιστολή αυτή ως Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Σκουφά αριθμός 43, στο Κολωνάκι.

Μέχρι και την περσινή χρονιά οι καθαρίστριες και για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο του σχολείου μας, μαζί, ήταν δύο. Ωστόσο τη νέα σχολική χρονιά, χωρίς καμιά εξήγηση αποφασίστηκε να μειωθεί το προσωπικό καθαριότητας, με αποτέλεσμα να μείνει μια μόνο καθαρίστρια και για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο.

Σημειώνουμε ότι Γυμνάσιο και Λύκειο συστεγάζονται σε ένα τριώροφο κτίριο. Στο σχολείο μας συνολικά φοιτούν 264 μαθητές, αριθμός στον οποίο πρέπει να προστεθεί διδακτικό προσωπικό 30 ατόμων.

Σχετικα
Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόγραμμα στήριξης 340 οικογενειών
Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόγραμμα στήριξης 340 οικογενειών

Λόγω της πανδημίας, πέραν του συνήθους καθαρισμού πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σε κάθε διάλειμμα όλα τα θρανία και ο λοιπός εξοπλισμός του σχολείου σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Δυστυχώς μια  μόνο καθαρίστρια δεν αρκεί για να ανταπεξέλθει σε τέτοιες ευθύνες και υποχρεώσεις.

Όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των μαθητών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού του σχολείου μας. Επομένως, επείγει να επανέλθουμε χωρίς χρονοτριβή στο προηγούμενο καθεστώς των δύο τουλάχιστον καθαριστριών.

Πλην όμως, όσες φορές προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα και ακόμη να έρθουμε σε επαφή μαζί σας, δεν είχαμε αποτέλεσμα. Διερωτόμαστε εν προκειμένω: που είναι ο Δήμαρχος και γιατί δεν εμφανίζεται στο τηλέφωνο; Ο πρόεδρος του 15μελούς έχει προσπαθήσει πολλές φορές να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας, μάταια όμως. Συνεχώς αντιμετωπίζει την ίδια αλαζονική συμπεριφορά από τους συνεργάτες σας. Τις απαντήσεις και τη λύση στο πρόβλημά μας μόνον εσείς, κύριε Μπακογιάννη, μπορείτε να τις δώσετε.

Είμαστε βέβαιοι ότι το αίτημά μας αυτό, το οποίο συνυπογράφουν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, θα εισακουστεί από μέρους σας και θα ανταποκριθείτε αμέσως πράττοντας τα δέοντα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5