Visual Browsing

Κορωνοϊός: Νέος χάρτης επικινδυνότητας - Οι περιοχές στο κόκκινο

Η πόλη της Καστοριάς με τη λίμνη - Επιβλήθηκε τοπικό lockdown για τον κορωνοϊό
Η πόλη της Καστοριάς με τη λίμνη - Επιβλήθηκε τοπικό lockdown για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI
Τοπικό lockdown στην Καστοριά, στο πορτοκαλί Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Σέρρες και Λάρισα
  • A-
  • A+
0
Ποιες περιοχές βρίσκονται σε κόκκινο και πορτοκαλί στον νέο χάρτη επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μετά τα 865 κρούσματα.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ με τα 865 κρούσματα αλλάζει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Συνολικά, 5 περιοχές της χώρας άλλαξαν επίπεδο κινδύνου, με την Καστοριά να γίνεται ο δεύτερος νομός μετά την Κοζάνη, ο οποίος μπαίνει σε τοπικό lockdown.

Τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία οδήγησαν την επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας να αλλάξει σε επίπεδο 4 (τοπικό lockdown) την Καστοριά, ενώ Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βοιωτία και Σέρρες «βάφονται» πορτοκαλί (επίπεδο 3). Όσον αφορά στα Ιωάννινα, ο συγκεκριμένος νομός παραμένει στο επίπεδο 3, με την κατάσταση όμως να χαρακτηρίζεται οριακή από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος και γνωστοποίησε ότι εντός του Σαββατοκύριακου θα υπάρξει επαναξιολόγηση για τη συγκεκριμένη περιοχή της χώρας.

Δείτε τον χάρτη:

Σχετικα
Βιζόν: Δεν προκύπτει μετάλλαξη του κορωνοϊού
Βιζόν: Δεν προκύπτει μετάλλαξη του κορωνοϊού

Νίκος Χαρδαλιάς για κορωνοϊό και κρούσματα: «Η επιδημία είναι σε έξαρση»

«Ο σημερινός αριθμός-ρεκόρ θετικών κρουσμάτων που ανακοίνωσε μόλις ο ΕΟΔΥ δείχνει ξεκάθαρα ότι η επιδημία είναι σε έξαρση. Μια έξαρση επιθετική, με ιδιαίτερη αναφορά στη Βόρεια Ελλάδα και στους νέους ανθρώπους με μέσο όρο ηλικίας στην επικράτεια τα 37 έτη (και σημειωτέων μόλις 28 έτη στη Θεσσαλονίκη) και με δείκτη θετικότητας στο 3,6%» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεων.

Και πρόσθεσε: «Αριθμός κρουσμάτων σήμερα ρεκόρ αλλά και ρεκόρ τεστ με 24.116 τεστ μόνο σήμερα, από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και όλα τα κλιμάκια των υγειονομικών ελέγχων στη χώρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Για αυτό και συνεχίζουμε με επιμέλεια να παρακολουθούμε κάθε αλλαγή των δεδομένων και αναλύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν αυτή την έξαρση της πανδημίας, πάντα με ένα μοναδικό κριτήριο: την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας όλων μας. Η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη της τη γενικότερη κατάσταση, αλλά και τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες σε κάθε περιφερειακή ενότητα, αποφάσισε τα εξής, που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί:

  • Σε επίπεδο 4-αυξημένου κινδύνου τίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
  • Στο επίπεδο 3- αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα μια και οι δείκτες επικινδυνότητας είναι οριακοί μεταξύ των 2 επιπέδων και  η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί, σε 3 ημέρες, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.
  • Αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού σε επίπεδο 3-αυξημένης επιτήρησης για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών».
Σχετικα
Κορωνοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 2.152 νέα κρούσματα | 25.11.2020
Κορωνοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 2.152 νέα κρούσματα | 25.11.2020

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων επιβάλλεται από τις παρούσες συνθήκες. Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην προσπάθειά μας να βάλουμε φρένο στην έξαρση του ιού και να περιορίσουμε την πανδημία. Και μπορούμε και πρέπει και επιβάλλεται να τα καταφέρουμε. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούμε τις αποστάσεις, να φοράμε μάσκα, να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες και τις οδηγίες των ειδικών.

» Κάνω ιδιαίτερη έκκληση  στους κατοίκους της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Βοιωτίας, των Σερρών και των Ιωαννίνων όπου παρατηρείται επιθετικότατη αύξηση του ιικού φορτίου, να παραμείνουν σε εγρήγορση. Μαζί με τους Περιφερειάρχες και τους αιρετούς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση ανακοπής του ρυθμού μετάδοσης. Μια προσπάθεια που θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται η συμμετοχή, η συνέργεια όλων μας.

» Έχουμε κάνει μια σπουδαία προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, μια προσπάθεια που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Και ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι ένας: εφαρμόζουμε όλοι μας τα μέτρα. Είναι το κλειδί για την επόμενη ημέρα σε κάθε περιοχή, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας» κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τον κορωνοϊό και τα 865 νέα κρούσματα Covid-19 που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5