Visual Browsing

Tασούλας για 50 νέες ΜΕΘ : «Ένα μικρό θαύμα σε μόλις δύο μήνες»

Tασούλας για 50 νέες ΜΕΘ : «Ένα μικρό θαύμα σε μόλις δύο μήνες»
Νέες ΜΕΘ στο Σωτηρία © EUROKINISSI
«Σε δυο μήνες τελείωσε ένα από τα πιο πολύπλοκα, έργα που έχουν γίνει στον τομέα της Υγείας» - Δείτε εικόνες και βίντεο τις νέες ΜΕΘ
  • A-
  • A+
0
Οι 50 νέες ΜΕΘ στο Σωτηρία , δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, εγκαινιάστηκαν σήμερα - Τι είπε ο πρόεδρος της Βουλής , Κώστας Τασούλας

Ως η μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας, την παράδοση της νέας μονάδας εντατικής θεραπείας δυναμικότητας 50 κλινών στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το έργο ολοκληρώθηκε σε διάστημα μόλις 2 μηνών ενώ χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Βουλή με δωρεά 8 εκατ. ευρώ.

Έκτακτη Επικαιρότητα: Εγκαίνια 50 κλινών ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος «Η Σωτηρία»

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του νοσοκομείου «Σωτηρία» το νέο κτίριο είναι 2.500 τ.μ και περιλαμβάνει 4 υπομονάδες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες. Συνολικά έχουν τοποθετηθεί 50 κλίνες τελευταίας τεχνολογίας καθώς και αυτοματοποιημένα συστήματα ιατρικής παρακολούθησης. Η μονάδα θα στελεχωθεί με 45 εξειδικευμένους ιατρούς – εντατικολόγους, 140 νοσηλευτές, 10 εκπαιδευόμενους ειδικούς φυσικοθεραπευτές, 24 άτομα βοηθητικό προσωπικό, πολυάριθμο προσωπικό καθαριότητας και εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες.

Σχετικα
28χρονη μητέρα με κορωνοϊό δίνει μάχη στο «Ιπποκράτειο»
28χρονη μητέρα με κορωνοϊό δίνει μάχη στο «Ιπποκράτειο»

Νέες ΜΕΘ στο Σωτηρία © EUROKINISSI

Κατά την σημερινή τελετή εγκαινίων ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας υπογράμμισε: «Είναι η μεγάλη κοινωνική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή του ελληνικού λαού, με χρήματα του ελληνικού λαού, που πιάνουν τόπο για τον ελληνικό λαό». Ο ίδιος εξήγησε πως «Στο σημερινό σημαντικό έργο που εγκαινιάζουμε, συνέβαλαν να γίνει, γρήγορα και καλά, και η νομοθετική και η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία. Η Βουλή των Ελλήνων, με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ενέκρινε τη χρηματοδότησή του. Το Υπουργείο Υγείας μας ζήτησε να επιχορηγήσουμε το έργο και σήμερα το παραλαμβάνει. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το διαχειρίστηκε και το επέβλεψε, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε την οικοδομική άδεια και ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους. Τέλος, το Ελεγκτικό Συνέδριο ήλεγξε και επιβεβαίωσε με γοργούς ρυθμούς τη νομιμότητά του.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να παραδεχτεί κανείς ότι από τη μέρα που ο κύριος Κικίλιας έστειλε την επιστολή και ζητούσε αυτή τη συμπαράσταση μέχρι την ημέρα που ορίστηκε ανάδοχος, πέρασαν μόλις σαράντα μέρες. Μέσα σ’ αυτές τις σαράντα μέρες έγινε η μελέτη 1.000 σελίδων από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ) που είναι φορέας του Δημοσίου, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μετά είχαμε τις διαδικασίες της Διαφάνειας, κύριε Πρόεδρε, την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, που είναι μια ανεξάρτητη αρχή, και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και στη συνέχεια είχαμε δύο μήνες, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, για να γίνει αυτό το τεράστιο έργο, στο οποίο ενεπλάκη, επαναλαμβάνω, η εκτελεστική εξουσία, δεδομένου ότι την άδεια την υπέγραψε ο κύριος Χατζηδάκης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, την εποπτεία του έργου είχε ο κύριος Καραμανλής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της ΚΤΥΠ έγινε αυτό το θαύμα και της ΕΚΤΕΡ, της ιδιωτικής εργολαβικής εταιρείας η οποία επελέγη.

Σχετικα
Θεσσαλονίκη: Πρώτες εικόνες από το κινητό νοσοκομείο σε πάρκινγκ
Θεσσαλονίκη: Πρώτες εικόνες από το κινητό νοσοκομείο σε πάρκινγκ

Σε δυο μήνες τελείωσε ένα από τα πιο πολύπλοκα, πιο σύνθετα και πιο σχολαστικά έργα που έχουν γίνει στον τομέα της Υγείας. Άρα, για να δανειστώ μια φράση σας, αυτή η «μεταρρύθμιση των μεταρρυθμίσεων», που είναι το Δημόσιο να δουλεύει πολύ αποδοτικά, εδώ απεδείχθη στην πράξη. Και η Βουλή των Ελλήνων που ομόφωνα στήριξε αυτή την απόφαση -και εκπροσωπούνται εδώ σήμερα όλα τα κόμματα- νιώθει περήφανη γιατί είναι η μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή του ελληνικού λαού, με χρήματα του ελληνικού λαού, που πιάνουν τόπο για τον ελληνικό λαό.

Συγχαρητήρια σε όλους. Στο Υπουργείο Υγείας που το ζήτησε και θα το λειτουργήσει, στα άλλα υπουργεία που το στήριξαν, στην ΚΤΥΠ που το διοίκησε και το διαχειρίστηκε, στην ιδιωτική εταιρεία που το ανήγειρε και το εξόπλισε. Θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα. Οι εταιρείες που διεκδίκησαν το έργο, προς τιμήν τους, αποποιήθηκαν ένα δικαίωμα που έχουν, τη δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια. Έτσι, αυτό το έργο δεν έγινε από δικηγόρους και δικαστές, αλλά από εργάτες και μηχανικούς. Το έργο είναι μια ανάσα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μια ανάσα για τη χώρα κι ένα παράδειγμα διοικητικής αριστείας».

Νέες ΜΕΘ στο Σωτηρία © EUROKINISSI

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5