1821 Digital Gallery

Καλαμάτα: Zημιές σε σχολείο υπό κατάληψη

Ζημιές σε σχολείο υπό κατάληψη
Ζημιές σε σχολείο υπό κατάληψη © tharrosneews.gr
Τι λέει η διευθύντρια του σχολείου - Αναφορά σε εξωσχολικούς
  • A-
  • A+
0
Σοβαρές ζημιές σε υπό κατάληψη σχολείο της Καλαμάτας - Η διευθύντρια του σχολείου κάνει λόγο για καταστροφές και κλοπές υπολογιστών.

Δεν είναι λίγα τα σχολεία της Καλαμάτας, τα οποία από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται υπό κατάληψη. Μεταξύ άλλων, αυτοί που κάνουν την κατάληψη διαμαρτύρονται για την πολύωρη χρήση μάσκας και το μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα. Ωστόσο, αυτό το κύμα καταλήψεων φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι εξωσχολικοί, όπως λέει η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ, Ελένη Θεοδωρακάκου και έτσι στο σχολικό συγκρότημα της οδού Κρήτης σημειώθηκαν καταστροφές και κλοπές υπολογιστών.

Όπως αναφέρει ίδια, κάποιοι εισέρχονται το βράδυ στο σχολείο, κλείνουν με διάφορα αντικείμενα την είσοδο και δρουν ανεξέλεγκτα στο χώρο. Σε δηλώσεις της και κάνοντας ένα μέχρι στιγμής απολογισμό, η κα Θεοδωρακάκου σημείωσε ότι έχουν καταστραφεί πάνω από 100 καρέκλες, 50 θρανία και τζαμαρίες, ενώ ξηλώθηκαν πόρτες προκειμένου να γίνουν προπετάσματα στις εισόδους του συγκροτήματος.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σε αίθουσα έχουν καταστραφεί όλες οι γυψοσανίδες, ολόκληρα παράθυρα αλουμινίου έχουν εξαφανιστεί, ενώ παραβιάστηκε πόρτα εργαστηρίου, από όπου εκλάπησαν τρεις υπολογιστές. Ολόκληρο το εργαστήριο καταστράφηκε.

Μιλώντας με χρονική σειρά, η κα Θεοδωρακάκου διευκρίνισε ότι την περασμένη Δευτέρα μπήκαν στο σχολείο 10 μαθητές και το έκλεισαν. Η ίδια με άλλους καθηγητές ενημέρωσαν τα παιδιά ότι είναι αδύνατον να προφυλάξουν το κτήριο, αφού υπάρχει ο κίνδυνος εξωσχολικών. Όπως τόνισε, από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά η κατάσταση άρχισε «να δυναμώνει, με άλλο στυλ», καθώς στο συγκρότημα μπήκαν κουκουλοφόροι που άρχισαν να βγάζουν αντικείμενα από τις αίθουσες στην κεντρική πόρτα του σχολείου. Συνεχίζοντας, ενημέρωσε την Αστυνομία ότι στο χώρο βρίσκονταν και εξωσχολικοί.

Σχετικα
Καθηγήτρια στα Πατήσια συνελήφθη - Κατηγορείται ότι χτύπησε μαθητή
Καθηγήτρια στα Πατήσια συνελήφθη - Κατηγορείται ότι χτύπησε μαθητή

Οδοφράγματα στην είσοδο του σχολείου
Οδοφράγματα στην είσοδο του σχολείου © tharrosnews.gr

Το πρωί της Τρίτης η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ έφτασε στο σχολείο και ενώ υπήρχε λουκέτο στην είσοδο, στο εσωτερικό διέκρινε ορισμένα άτομα. Έτσι, αφού έκοψαν το λουκέτο, εισήλθαν στο χώρο. Επίσης, έδιωξαν το οδόφραγμα και πραγματοποιήθηκαν εργασίες, για να επανέλθει το σχολείο σε φυσιολογική κατάσταση, αφού υπήρχαν ήδη φθορές, ενώ πρόσθεσε ότι το απόγευμα της Τρίτης διεξήχθησαν κανονικά τα μαθήματα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ.

Όμως, το βράδυ το σχολείο έκλεισε ξανά, με την ίδια και τους καθηγητές, όταν έφτασαν το πρωί της Τετάρτης, να αντικρίζουν την ίδια εικόνα. Δηλαδή, οδοφράγματα και αλυσίδες, αλλά και πάλι στο σχολείο δεν υπήρχε κάποιος, οπότε έγινε αφαίρεση των αντικειμένων και, μάλιστα, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μάθημα.

Σχετικα
Μακελειό στο Τέξας: 14 νεκρά παιδιά από πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο (βίντεο)
Μακελειό στο Τέξας: 14 νεκρά παιδιά από πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο (βίντεο)

Σύμφωνα με την ίδια, το σχολείο μπορεί να λειτουργεί κανονικά, όμως τα μαθήματα γίνονται υπό άθλιες συνθήκες, αφού δεν έχουν μείνει θρανία σε πολλές αίθουσες, ενώ υπάρχουν και πολλές φθορές. Όπως εξήγησε η κα Θεοδωρακάκου, τις καταστροφές δεν έκαναν μαθητές ή, τουλάχιστον, άτομα με την ιδιότητα του μαθητή. Τώρα, αν μαθητές φορούσαν κουκούλες, είναι κάτι που η ίδια δεν μπορεί να ξέρει, όπως σχολίασε.

Σπασμένα τζάμια
Σπασμένα τζάμια © tharrosnews.gr

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι η κατάληψη δεν έχει γίνει από μαθητές του σχολείου. Όπως υποστηρίζει, οι άγνωστοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι τα διπλανά σχολεία (Γυμνάσιο και Λύκειο Παραλίας) είναι υπό κατάληψη και έτσι το βράδυ πάνε στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ, τοποθετούν θρανία στην είσοδο, προκαλούν καταστροφές, λεηλατούν και το πρωί εγκαταλείπουν το σημείο.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ, ο συγκεκριμένος χώρος έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και αυτό εκμεταλλεύονται οι άγνωστοι, «ίσως επειδή είναι μεγάλος ο χώρος και εύκολα μπορεί να μπει κάποιος, το μετατρέπουν το βράδυ σε άντρο».

Πέρυσι- πρόσθεσε- ειδοποιήθηκε ένα βράδυ ότι γίνονταν φθορές στο συγκρότημα, ειδοποίησε την Αστυνομία και τελικά συνελήφθησαν δύο άτομα, 22 και 23 ετών, τα οποία δεν είχαν σχέση με το σχολείο και πλέον είναι κατηγορούμενα.

Σχολείο στην Καλαμάτα
Σχολείο στην Καλαμάτα © tharrosnews.gr

Πηγή: Μeaculpa.gr

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5