1821 Digital Gallery

Γκάγκα: Το σύστημα υγείας πιέζεται από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός
Ιατρικό προσωπικό © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι πριν από δύο εβδομάδες ή τον Αύγουστο»
  • A-
  • A+
0
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται πιέσεις από την έξαρση του κορωνοϊού όπως σημείωσε η Μίνα Γκάγκα, λοιμωξιολόγος του «Σωτηρία».

Στην πίεση που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας από την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των διασωληνωμένων αναφέρθηκε η Μίνα Γκάγκα, λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Τρομάζουμε. Οι μονάδες μας έχουν γεμίσει και οι δύο, απομένουν ελεύθερα ένα κρεβάτι μονάδας ΜΕΘ και ένα κρεβάτι ΜΑΦ και έχουμε περίπου 90 αρρώστους σε κοινές κλίνες. Η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι πριν από δύο εβδομάδες ή τον Αύγουστο».

Όπως είπε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, «η αύξηση αυτή οφείλεται στον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό των ατόμων που μολύνονται από τον ιό.

»Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων τόσο μεγαλύτερος θα είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων που θα χρειάζονται νοσηλεία ή διασωλήνωση. Το σύστημα υγείας πιέζεται».

Σχετικα
Κορωνοϊός: 6.252 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται
Κορωνοϊός: 6.252 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται

Αναφορικά με το εύρος των ηλικιών των νοσηλευομένων, τόνισε πως «υπάρχουν κάποιοι ασθενείς στις ηλικίες 20-40, αλλά και ηλικιωμένοι έως και 91 ετών».

Δεν υποχωρεί ο κορωνοϊός στην Αττική

 

Nέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική εξετάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, καθώς φαίνεται πως η πανδημία του κορωνοϊού δεν υποχωρεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερο σενάριο είναι να εφαρμοστεί το μοντέλο της Μαδρίτης. Πρόκειται για ένα πιο «ελαφρύ» μοντέλο καραντίνας, με το οποίο οι Ισπανοί -που το εφάρμοσαν πρόσφατα- επιχειρούν να οριοθετήσουν τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και να περιορίσουν την κυκλοφορία των κατοίκων εντός αυτών των περιοχών ώστε να περιοριστούν και τα κρούσματα. Το συγκεκριμένο μοντέλο, μαζί με τον περιορισμό των μετακινήσεων στην ηλικιακή ομάδα των ατόμων 65 χρόνων και άνω, βρίσκονται στο τραπέζι των επιχειρησιακών σχεδιασμών των ελληνικών αρχών πριν το ύστατο μέτρο του γενικού lockdown στην Αττική. 

Σχετικα
Κορωνοϊός: 3.066 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται
Κορωνοϊός: 3.066 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται

Στις επιβαρυμένες περιοχές της Μαδρίτης το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης, καφέ, κλπ, εκτός από τους γενικούς υγειονομικούς περιορισμούς που ισχύουν για το όριο ατόμων, είναι περιορισμένο: τα καταστήματα κλείνουν στις 10μμ εκτός εκείνων που κάνουν διανομές. Κι ακόμη, έχει περιοριστεί περαιτέρω σε σχέση με τις λιγότερο επιβαρυμένες περιοχές η πληρότητα των χώρων λατρείας και ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται σε μια θρησκευτική τελετή. 

Η απαγόρευση πρόσβασης σε πάρκα και δημόσιους χώρους, όπως πχ οι πλατείες, και η κυκλοφορία των κατοίκων εκτός των επιδημιολογικά κόκκινων περιοχών μόνο για συγκεκριμένο λόγο -επαγγελματικό, εκπαιδευτικό, νομικό, ιατρικό- που δηλώνεται στις αρχές, είναι δύο πυλώνες του μοντέλου της Μαδρίτης που επεξεργάζονται οι αρμόδιοι και για την Αττική. Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή έχει ήδη ενεργοποιηθεί σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας στο λεκανοπέδιο το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κορδέλες αποκλεισμού σε πλατείες, ενημερωτικές καμπάνιες και περιπολίες σε γειτονιές για την εφαρμογή των μέτρων. Παράλληλα και λόγω της συνεχούς λήψης μέτρων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- πράγμα που ενδέχεται να προκαλεί σύγχυση στους πολίτες- αναπτύσσεται ειδική εφαρμογή σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τη ΓΓΠΠ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην οποία με την πληκτρολόγηση του ταχυδρομικού κώδικα θα εμφανίζονται τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ανά γεωγραφική ενότητα. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5