1821 Digital Gallery

Κορωνοϊός - Αττική: Ποιοι Δήμοι βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα»

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ © EUROKINISSSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ
Οριζόντια μέτρα στο τραπέζι - Δεν θα γίνουν τοπικά lockdown, σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Voice
  • A-
  • A+
0
Πιο επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής, θεωρούνται το κέντρο Αθήνας - Πειραιά και η Κηφισιά - Νέα μέτρα στο τραπέζι για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στην Ελλάδα μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική. Η επιβαρυμένη εικόνα στην Αττική, αποτυπώνεται στους αριθμούς, καθώς από τους  501 νοσηλευόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, οι 230 είναι στα πέντε από τα επτά νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική, και από τους 54 διασωληνομένους οι 20 είναι σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό». 

Σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν 180 νέα κρούσματα, εκ των οποίων στην Περιφέρεια Αττικής επιβεβαιώθηκαν 102

Σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Voice, οι Δήμοι της Αττικής με το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, είναι της Αθήνας και του Πειραιά, ειδικά τα κέντρα αυτών των Δήμων, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν και τον Δήμο Κηφισιάς να συγκαταλέγεται στους πλέον επιβαρυμένους της Αττικής.

Στο θέμα των περιοριστικών μέτρων, για όσες περιοχές κρίνεται αναγκαίο, θα παραταθούν τα ισχύοντα μέτρα και θα συζητηθούν: κυλιόμενο ωράριο τόσο στο δημόσιο, όσο και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, μείωση του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης,  μείωση των σε κοινωνικές εκδηλώσεις, διακοπή λειτουργίας μεγάλων συναυλιακών χώρων. Επίσης αναμένεται να συζητηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους , όπου υπάρχει συνάθροιση, εκεί όπου μέχρι τώρα ίσχυε η απλή σύσταση για τη χρήση της.

Σχετικα
Κορωνοϊός: 6.252 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται
Κορωνοϊός: 6.252 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται

 Σύμφωνα, επίσης, με τις πληροφορίες της Athens Voice, δεν αναμένεται να επιβληθούν τοπικά lockdown, καθώς κάτι τέτοιο κρίνεται αναποτελεσματικό και τεχνικώς αδύνατον να εφαρμοστεί. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, εάν οι αρμόδιες επιτροπές εισηγηθούν νέα μέτρα, αυτά πιθανότατα θα είναι οριζόντια, για όλο το Λεκανοπέδιο.

Ανοιχτό, άλλωστε, το ενδεχόμενο νέων μέτρων, όπου εντοπίζεται αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, άφησε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας ειδική αναφορά στην Αττική και την Πέλλα.

«Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς, καθώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα και θα έχουμε, όπως φαίνεται, αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική και στην Πέλλα, μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να συντάξουν μια λίστα μέτρων τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο, αν χρειαστεί. Θα έχουμε τον κατάλογο σήμερα ή αύριο και τα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικα
Κορωνοϊός: 3.066 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται
Κορωνοϊός: 3.066 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται

180 νέα κρούσματα, 59 διασωληνωμένοι σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Εκατόν ογδόντα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.420, εκ των οποίων το 55,4% είναι άνδρες. Οι 2.419 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.789 (43,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πενήντα εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Δώδεκα (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 173 ασθενείς.

Πέντε θάνατοι σε 24 ώρες καταγράφηκαν στη χώρα από τον νέο κορωνοϊό, ενώ το σύνολο των νεκρών έφτασε τους 310 συνολικά. Οι 112 (36,7%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 14 Σεπτεμβρίου 2020 Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες - ΕΟΔΥ

ΕΟΔΥ- Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 14 Σεπτεμβρίου 2020 Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες
ΕΟΔΥ- Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 14 Σεπτεμβρίου 2020 Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες

Χάρτης επίπτωσης (τελευταίων δέκα ημερών) επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 14 Σεπτεμβρίου 2020 Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες) - ΕΟΔΥ

ΕΟΔΥ - Διάγραμμα 4: Χάρτης επίπτωσης (τελευταίων δέκα ημερών) επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 14 Σεπτεμβρίου
ΕΟΔΥ - Διάγραμμα 4: Χάρτης επίπτωσης (τελευταίων δέκα ημερών) επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα σήμερα 14 Σεπτεμβρίου

 21 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 102 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 8 συνδέονται με συρροές, ενώ 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων  3 συνδέονται με συρροή
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με το  ΚΦΠΜ Μόριας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας, όλα συνδεόμενα με συρροή
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή 
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
• 2 κρούσματα στην  Π.Ε. Εύβοιας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 2 κρούσματα στην  Π.Ε. Χαλκιδικής
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας
• 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Αχαΐας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Καστοριάς 3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5