Ελλαδα

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 302 νέα κρούσματα το Σάββατο | 12.09.2020

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλατεία Συντάγματος
Πλατεία Συντάγματος © EUROKINISSI/ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα, Σάββατο 12.09.2020 - Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 302 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα και την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό στην Ελλάδα:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 302, εκ των οποίων 29 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 13036 (ημερήσια μεταβολή +2.4%), εκ των οποίων 55.4% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 302 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 53 (81.1% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 13036 κρουσμάτων, 2363 (18.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 5649 (43.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη

Ανησυχία στις υγειονομικές αρχές της χώρας προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, αλλά και για τον αριθμό των διασωληνωμένων συμπολιτών μας που ολοένα και αυξάνεται.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην έναρξη της χθεσινής καθιερωμένης ενημέρωσης δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και ανέφερε ότι σε «πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρείται αύξηση στον ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων στην Ελλάδα». 

Ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι πλέον έχουμε πολλαπλές συρροές κρουσμάτων με τοπικό χαρακτήρα και εξήγησε ότι «ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν μεταδίδει τον ιό, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό τον μεταδίδει κανονικά και σε μεγάλο βαθμό». Αυτού του είδους οι κορωνοϊοί κινούνται ανομοιόμορφα, είπε. Αναφερόμενος στους εργοστασιακούς χώρους, είπε ότι αυτό συνέβη και σε άλλες χώρες, όπως τη Γερμανία, και εξήγησε ότι «όταν υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων σε εργασιακούς χώρους, η ιχνηλάτηση γίνεται με ευκολότερο τρόπο. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπει εφησυχασμό».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ