1821 Digital Gallery

Τουρισμός για Όλους: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα

Σαντορίνη
Σαντορίνη © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
  • A-
  • A+
0
Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» έφτασε τελικά τα 100 εκατ., με τους δικαιούχους να ξεπερνούν τις 75.000.

Σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων, ωστόσο, οι δικαιούχοι ήταν συγκεκριμένοι και προέκυψαν από κλήρωση.

Οι δικαιούχοι αποκτούν το voucher που τους αναλογεί προκειμένου να προχωρήσουν στην αξιοποίησή τους σε κάποιο από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε ημερομηνίες της επιλογής τους. 

Αναλυτικά, οι απαντήσεις του Υπουργείου Τουρισμού σε ερωτήματα που προκύπτουν στους δικαιούχους καθώς και τι θα γίνει με όσους έμειναν εκτός λίστας.

Σχετικα
Απογραφή 2021: Να περιμένω φάκελο ή να τηλεφωνήσω για κλειδάριθμο
Απογραφή 2021: Να περιμένω φάκελο ή να τηλεφωνήσω για κλειδάριθμο

Τι θα γίνει με όσους έμειναν εκτός της τελικής λίστας των δικαιούχων;

Όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται στην τελική λίστα των δικαιούχων που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου, θα συμπεριληφθούν στο προσεχές διάστημα σε ένα δεύτερο πρόγραμμα που αφορά σε ταξιδιωτικά γραφεία. Με αυτόν τον τρόπο κανείς από όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή και τηρούν τα εισοδηματικά κριτήρια δεν θα μείνει εκτός προγράμματος.

Πώς μπορώ να επιλέξω κατάλυμα;

Σχετικα
Κορωνοϊός: Οι ειδικοί απαντούν στις πιο συχνές ερωτήσεις
Κορωνοϊός: Οι ειδικοί απαντούν στις πιο συχνές ερωτήσεις

Στην πλατφόρμα tourism4all.gov.gr μπορείτε να επιλέξετε κατάλυμα ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Στο tourism4all.gov.gr είναι αναρτημένο το Οριστικό Μητρώο Παρόχων, όπου βρίσκονται καταχωρισμένα όλα τα διαθέσιμα καταλύματα. Με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα tourism4all.gov.gr έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κράτηση, αναφέροντας ότι είστε δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» και κάτοχοι e-voucher.

Πώς μπορώ να μάθω αν είμαι δικαιούχος του e-voucher;

Μέσω της πλατφόρμας tourism4all.gov.gr έχετε πρόσβαση στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων. Ακολούθως, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας στο TAXISnet, βρίσκετε το δικό σας e-voucher, το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε.

Μέχρι πότε μπορώ να εξαργυρώσω το e-voucher;

Το e-voucher ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Αυτό σημαίνει ότι ως τις 30/12/2020 θα πρέπει να έχει γίνει η τελευταία διανυκτέρευση.

Τι γίνεται εάν δεν χρησιμοποιήσω το e-voucher;

Το e-voucher χάνεται αν δεν το εξαργυρώσετε ως την τελευταία ημέρα της προβλεπόμενης διάρκειας (με την τελευταία διανυκτέρευση ως τις 30/12/2020).

Μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία που έχω δηλώσει;

Η αλλαγή ημερομηνίας μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον πάροχο του καταλύματος. Το Υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Εάν μου ζητηθεί προκαταβολή, μπορώ να χρησιμοποιήσω το e-voucher;

Όχι. Τυχόν προκαταβολή η οποία μπορεί να ζητηθεί, αφαιρείται από το ποσό συμμετοχής του δικαιούχου κατά την αναχώρηση.

Για πόσες διανυκτερεύσεις με καλύπτει το πρόγραμμα;

Προϋπόθεση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» αποτελεί η διαμονή διάρκειας 4 διανυκτερεύσεων.

Ποια είναι η τιμή που επιδοτεί το πρόγραμμα;

Η τιμή συνεργασίας επιδοτείται από το πρόγραμμα σε ποσοστό 50% (ή 60% ως ορίζεται), με ανώτατο ποσό τα 30€ κατ' άτομο/ανά διανυκτέρευση. Ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο.

Τι γίνεται αν αποχωρήσω νωρίτερα από τις 4 διανυκτερεύσεις;

Σε αυτήν την περίπτωση το e-voucher ακυρώνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Δημόσια Πρόσκληση. Το σύνολο του κόστους της διαμονής βαρύνει τον δικαιούχο.

Μπορώ να παρατείνω τη διαμονή μου στο κατάλυμα πέρα από τις 4 διανυκτερεύσεις;

Πέραν των 4 διανυκτερεύσεων τις οποίες καλύπτει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», η συμφωνία για το ενοίκιο του καταλύματος γίνεται ανάμεσα στον πάροχο και τον δικαιούχο. Το Υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται σε αυτή τη συμφωνία.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5