Ελλαδα

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι η επαναφορά του SMS στο 13033;

Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ © EUROKINISSI

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να λάβει τα μέτρα που χρειάζεται για να ανακόψει την αύξηση των κρουσμάτων. Δεν αποκλείεται η επαναφορά των sms

Μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊούπου σήμερα έφτασαν τα 110.

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να λάβει τα μέτρα που χρειάζεται για να ανακόψει την αύξηση των κρουσμάτων, άλλωστε μέτρα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο, αύξησης κρουσμάτων, εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, η επαναφορά των SMS, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown.

Εχθές Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σειρά μέτρων, με πρώτο αυτό της χρήσης της υποχρεωτικής μάσκας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται τρεις τηλεδιασκέψεις για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Σύμφωνα με το OPEN, ορόσημα είναι ο Δεκαπενταύγουστος και αφετέρου η επανέναρξη των σχολείων, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τα σημερινά κρούσματα

Στα 110 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο. Τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ