1821 Digital Gallery

Απάντηση του Γ. Παπαχρήστου στον Κ. Βαξεβάνη

Απάντηση του Γ. Παπαχρήστου στον Κ. Βαξεβάνη
Γιώργος Παπαχρήστος - EUROKINISSI
Ο δημοσιογράφος των Νέων απαντά στον Κώστα Βαξεβάνη στη σημερινή του στήλη
  • A-
  • A+
0
Ο Γιώργος Παπαχρήστος σχολιάζει την επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Γιώργος Παπαχρήστος απάντησε, μέσω της στήλης του «Στίγμα» στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην επιστολή που του απηύθυνε ο Κώστας Βαξεβάνης, όσον αφορά τη συνεργασία του με τον Χρήστο Καλογρίτσια. 

Η απάντηση του Γιώργου Παπαχρήστου στον Κώστα Βαξεβάνη

«Έλαβα, ευγενική πρέπει να πω, επιστολή του συναδέλφου μου Κώστα Βαξεβάνη, αναφορικά με τα όσα ανέφερα χθες για τη συνεργασία του με τον Χρήστο Καλογρίτσα, και ειδικότερα με τον Γιάννη Καλογρίτσα, τον γιο του κυρίου Χρήστου.

» Ο Κώστας επικεντρώνεται κυρίως στο σημείο του ρεπορτάζ μου ότι αποχωρώντας από τη Media Doc AE o I. Καλογρίτσας κατέλιπε στα ταμεία της εταιρείας 5 εκατ. ευρώ, και διαβεβαιώνει ότι δεν μετείχε της μετοχικής της σύνθεσης, αλλά η συνεισφορά του στο εκδοτικό εγχείρημα του Documento αφορούσε εξαρχής στην παροχή του τίτλου και της δημοσιογραφικής οργάνωσης της εφημερίδας. Εφημερίδα την οποία ως γνωστόν επανέκδοσε τον Μάρτιο του 2017, με την εταιρεία Documento Media, η οποία δημιουργήθηκε γι' αυτό το σκοπό. “Τα περί ταμείων και τι διέθεταν δεν τα γνωρίζω, γιατί ήταν ταμεία του Καλογρίτσα”, μου γράφει, αλλά με τη σειρά μου πρέπει να (τον) ενημερώσω ότι τα περί 5 εκατ. δεν ήταν αποκύημα κάποιας φαντασίας προκειμένου να τον πλήξει -αναφέρονται σαφώς (είναι δημοσιευμένα) στο ΓΕΜΗ. Μπορεί να ανατρέξει σχετικά. Από εκεί και πέρα, είναι ένα ζητούμενο τι έγιναν αυτά τα χρήματα, προς τα πού κατευθύνθηκαν. Εκτιμώ ότι στη γενικότερη έρευνα που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα από τις εισαγγελικές Αρχές, μία πτυχή της έρευνας θα αποτελέσει και η τύχη τους.

Σχετικα
Απογραφή 2021: Πότε λήγει η προθεσμία για την αυτοαπογραφή
Απογραφή 2021: Πότε λήγει η προθεσμία για την αυτοαπογραφή

» Υ.Γ. Υποθέτω ότι θα ερευνηθεί επίσης και κάτι άλλο που μου αναφέρει στην επιστολή: ότι μετά την αποχώρηση του Ι. Καλογρίτσα από την εταιρεία Media Doc AE και την προσωρινή διακοπή της έκδοσης του Documento, η Τράπεζα Αττικής δανειοδότησε τον όμιλο Καλογρίτσα με 5 εκατ. αρχικά και εν συνεχεία με αλλά 2,5 εκατ., εν συνόλω 7,5 εκατ. - προφανέστατα χωρίς εγγυήσεις…

» Εκείνο το πόρισμα του ελέγχου για τα όργια στην Τράπεζα Αττικής τι έχει γίνει; Ποιος εισαγγελέας το έχει; Και γιατί δεν ασχολείται;»

Στην επιστολή του ο Κώστας Βαξεβάνης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: 

Σχετικα
Κορωπί: Βίντεο ντοκουμέντο με τον ληστή που επιχειρεί να διαφύγει
Κορωπί: Βίντεο ντοκουμέντο με τον ληστή που επιχειρεί να διαφύγει

«Αγαπητέ Γιώργο

Διάβασα στη στήλη σου στα ΝΕΑ, σήμερα 9 Ιουλίου 2020, πως υπήρξα μέτοχος της εταιρείας «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας» η οποία μετονομάστηκε σε Media Doc και ήταν εκδότης του Documento. Επίσης διάβασα πως το Φεβρουάριο του 2017 “ο Καλογρίτσας αποχώρησε παραιτούμενος κάθε αξίωσης υπέρ του συμ-μετόχου του Βαξεβάνη. Το ταμείο της εταιρείας -παρά τις χαμηλές, κυκλοφοριακές πτήσεις της εφημερίδας- φέρεται να διαθέτει εκείνη την περίοδο 5 εκατ. ευρώ, τα 3 των Χούρι και τα 2 από υπόλοιπο του δανείου.

» Επειδή έχω δημοσιεύσει κατ’ επανάληψη τα σχετικά με τον Καλογρίτσα και το Documento, θεωρώ ότι πρέπει να γνωρίζεις πως όλα αυτά είναι αναληθή και συκοφαντικά. Πόσο μάλλον όταν τα έχω επαναλάβει και δύο μέρες πριν με εξώδικό μου προς τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος αναγκάστηκε να δηλώσει δημόσια “μη ενημερωμένος”».

» Γνωρίζεις δηλαδή ότι:

Δεν είχα ποτέ καμία μετοχική σχέση με την εταιρεία της οικογένειας Καλογρίτσα
που εξέδωσε το Documento το Νοέμβριο του 2016. Ήμουν διευθυντής της
εφημερίδας και κατείχα τον τίτλο Documento. Η χρήση του δικού μου τίτλου
ήταν όρος συνεργασίας για να εξασφαλίσω εμένα και τη δημοσιογραφική ομάδα
από παρεμβάσεις. Ουδέποτε υπήρξα μέτοχος και η μεταξύ μας συμφωνία για
πιθανό “συνεταιρισμό” στο μέλλον και ανταλλαγή του ονόματος με μετοχές, δεν
ευόδωσε λόγω των εξελίξεων».  
 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5