Visual Browsing

Δίπλα σε 140 οικογένειες με ανήλικα παιδιά ο Δήμος Αθηναίων

Το νέο πρόγραμμα βοήθειας του Δήμου Αθηναίων ωφελεί 140 οικογένειες με παιδιά
Το νέο πρόγραμμα βοήθειας του Δήμου Αθηναίων ωφελεί 140 οικογένειες με παιδιά
Δείτε ποια είναι τα δικαιολογητικά για την αίτηση στο νέο πρόγραμμα βοήθειας
  • A-
  • A+
0
Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα 140 οικογένειες με ανήλικα παιδιά - Τα δικαιολογητικά για την αίτηση στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Συνολικά 140 οικογένειες με παιδιά στηρίζει ο Δήμος Αθηναίων στο νέο πρόγραμμα βοήθειας που παρουσίασε.

Ειδικότερα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), στην πρώτη γραμμή της στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της πανδημίας κορωνοϊού, εγκαινίασε άμεσα ένα νέο πρόγραμμα στήριξης των πληττόμενων οικογενειών, σε συνεργασία με την Pepsico Ελλάδος (Tasty Foods και Pepsico HBH).

Στο νέο πρόγραμμα εντάσσονται 140 οικογένειες με ανήλικα παιδιά, οι οποίες για διάστημα 6 μηνών θα λαμβάνουν (ανά 15νθήμερο) πακέτα τροφίμων, ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριστικών σπιτιού. Τα βασικά είδη, δηλαδή, που κάθε οικογένεια βάζει στο καρότσι της όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, με τη στήριξη σε τρόφιμα και άλλα είδη, οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα ψυχοκοινωνικής στήριξης από τους αρμόδιους επιστήμονες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους) που θα «τρέχουν» το πρόγραμμα.

Σχετικα
Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ: Τον Σεπτέμβριο στο Σεράφειο
Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ: Τον Σεπτέμβριο στο Σεράφειο

Η  επιλογή των ωφελουμένων του νέου προγράμματος, όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Γρηγόρης Λέων, θα γίνει, για πρώτη φορά όχι μόνο με βάση το συνολικό οικογενειακό εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς, αλλά με διευρυμένα κριτήρια που θα λαμβάνουν υπ' όψιν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και τις συνέπειές της. Στόχος είναι να συμπεριληφθούν οικογένειες που επλήγησαν σημαντικά, με απώλεια εισοδήματος ή/και εργασίας από τον κορωνοϊό.

«Η πανδημία, μας έδωσε τη δυνατότητα να απελευθερώσουμε, ακόμη περισσότερο, τις δυνάμεις αλληλεγγύης του δήμου μας. Ήρθαμε πιο κοντά στους ανθρώπους που μας χρειάζονται και καταφέραμε να ανταποκριθούμε με δομές και υπηρεσίες που ήταν αναγκαίες για τους ανθρώπους της Αθήνας. Σε αυτόν τον Μαραθώνιο αλληλεγγύης, έχουμε συνοδοιπόρους και συμμάχους, επιχειρήσεις και φορείς που στηρίζουν εμπράκτως αυτήν την προσπάθεια. Αυτός είναι ο λόγος που θέλω να ευχαριστήσω την «Pepsico» Ελλάδος η οποία είναι δίπλα μας, ώστε να συνεχίσουμε να αποτελούμε καθημερινό στήριγμα για κάθε παιδί, για κάθε οικογένεια, για όσους πρέπει να φροντίζουμε» τόνισε σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η Σοφία Μουσδράκα,  Public Policy & Ggovernment  Affairs/Head of marketing Greece & Cyprus, της «Pepsico» δήλωσε από τη μεριά της: «Στην Pepsico Ελλάδος νιώθουμε υπερήφανοι για τη θερμή υποδοχή της προσφοράς μας και θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Αθηναίων για την άριστη συνεργασία. Για την Pepsico, η έννοια της κοινωνικής υπευθυνότητας δεν είναι υποχρέωση, είναι το διαβατήριο για το επιτυχές πέρασμα σε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για τη συνέχεια και την προσπάθεια μας να στηρίξουμε όσο το δυνατό περισσότερους συνανθρώπους μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ».

Σχετικα
Δήμος Αθηναίων: Δίπλα στους άστεγους και το καλοκαίρι
Δήμος Αθηναίων: Δίπλα στους άστεγους και το καλοκαίρι

Οι αιτήσεις για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα θα γίνουν από 10/07/2020 έως και 17/07/2020 αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected], προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις των ενδιαφερόμενων. Κάθε αίτηση  πρέπει να συνοδεύεται από τα στοιχεία επικοινωνίας των αιτούντων.

Θα ακολουθήσει κοινωνική συνέντευξη για τους πρώτους στη σειρά κατάταξης στο πρόγραμμα, με προκαθορισμένο ραντεβού, για την αποφυγή συνωστισμού.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

1) Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2019 και Ε9

2) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3) ΑΜΚΑ για όλα τα μέλη της οικογένειας

4) Αστυνομική ταυτότητα αιτούντος ή Διαβατήρια και Άδειες Διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας

5) Κάρτα Ανεργίας (εφόσον υπάρχει)

6) Μισθωτήριο συμβόλαιο αν το σπίτι ενοικιάζεται ή Λογαριασμό ΔΕΚΟ (στο όνομα του αιτούντος) ή Ε1 σε περίπτωση φιλοξενίας

7) Βεβαίωση Εργασίας Εργοδότη που να αποδεικνύεται η αναστολή της επιχείρησης και συμπληρωματικά βεβαίωση ενσήμων ΙΚΑ από 1/3/2020 έως τον τρέχοντα μήνα υποβολής της αίτησης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5