1821 Digital Gallery

Προσφορά ζωής από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στον Ευαγγελισμό

Προσφορά ζωής από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός για τον Covid-19
Ο Υφυπουργός Υγείας, ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο Αντιπρόεδρος του Μαζί για το Παιδί, χορηγοί κατά την παράδοση των μηχανημάτων
Δώρισε ιατρικό εξοπλισμό στο πλαίσιο των δράσεών της για την υγεία την εποχή του Covid-19
 • A-
 • A+
0
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με την «ΠΝΟΗ» δώρισαν ιατρικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για τον COVID-19.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» παρέδωσε, μέσω του σωματείου-μέλους της «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», στις 24 Ιουνίου ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», στο πλαίσιο των δράσεών της για την υγεία την εποχή του Covid-19.

Προσφορά ζωής από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός για τον Covid-19
Τα μηχανημάτα που δωρήθηκαν για την ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από την Ένωση "Μαζί για το Παιδί" και την "Πνοή"

Παρουσία του Υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, τα ιατρικά μηχανήματα παραδόθηκαν από τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Ιωάννη Παπαδάτο στον Διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστάσιο Γρηγορόπουλο.

Ειδικότερα, η δωρεά περιλαμβάνει:

 • 13 monitors
 • 27 ογκομετρικές αντλίες AGILIA VP MC WIFI GR
 • 6 σταθμούς διαχείρισης αντλιών
 • 4 θέσεων AGILIA LINK 4 EU2, 3 ογκομετρικές αντλίες AGILIA VP MC WIFI GR
 • 6 ειδικά στατώ βαρέως τύπου
 • 10 αεροθαλάμους με μάσκα ενηλίκων
 • 600 σετ χορήγησης αντλίας VLST00
Σχετικα
Νίκος Στραβελάκης: Πώς με χτύπησε ο κορωνοϊός- Οι πέντε παγίδες
Νίκος Στραβελάκης: Πώς με χτύπησε ο κορωνοϊός- Οι πέντε παγίδες

Προσφορά ζωής από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός για τον Covid-19
Τα μηχανημάτα που δωρήθηκαν για την ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από την Ένωση "Μαζί για το Παιδί" και την "Πνοή"

Ο κ. Παπαδάτος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» σε δήλωση του υπογράμμισε: «Στόχος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι η προάσπιση της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους, όμως τώρα λόγω της πανδημίας Covid-19 αποφασίσαμε να στηρίξουμε τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα παραδώσαμε ιατρικό εξοπλισμό συνολικού ύψους 142.500 ευρώ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Πιστεύουμε πως είναι μια «κληρονομιά», η οποία συμβάλλει στην θωράκιση του Εθνικού Σύστηματος Υγείας να ανταπεξέλθει στις καθημερινές προκλήσεις ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές μας που βρίσκονται δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια».

Προσφορά ζωής από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός για τον Covid-19
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί" Ιωάννης Παπαδάτος παρουσιάζει τα ιατρικά μηχανήματα που δωρήθηκαν στον Ευαγγελισμό

Σχετικα
Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»: «Έγραψα την αλήθεια μου»
Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»: «Έγραψα την αλήθεια μου»

Ο κ. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, Διοικητής του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών – Πολυκλινική», δήλωσε: «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την έμπρακτη υποστήριξη των Σωματείων «ΠΝΟΗ» και «Μαζί για το Παιδί», όσο και των εμπλεκόμενων λοιπών Δωρητών προς το Νοσοκομείο. Η δωρεά του συγκεκριμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αποτελεί τόσο έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του νοσοκομείου μας, όσο και ελάχιστη ένδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας που σας διακρίνει καθώς επίσης και ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη και την υποστήριξη του χώρου της υγείας και ειδικά των Νοσοκομείων, σε αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο. Ευχόμαστε το παράδειγμά σας να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς και σωματεία».

Προσφορά ζωής από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός για τον Covid-19
O Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί" Ιωάννη Παπαδάτο κατά την τελετή παράδοσης των μηχανημάτων

Η συνολική προσφορά του Μαζί για το Παιδί στον τομέα της υγείας στην covid-19 εποχή
Με δωρεά ύψους €470.000, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», συμβάλλουν στον εξοπλισμό μονάδων εντατικής θεραπείας νοσοκομείων αναφοράς της χώρας για τον COVID19.

Συγκεκριμένα, το «Μαζί για το Παιδί» εξοπλίζει τις ΜΕΘ των 14 νοσοκομείων της χώρας με 52 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και 120 αντλίες συνεχούς έγχυσης φαρμάκων, καθώς και αναλώσιμα υλικά με στόχο να συμβάλει στη δημιουργία υποδομών για την υγεία.

Μια «κληρονομιά» η οποία θωρακίζει τις ΜΕΘ στις καθημερινές προκλήσεις.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ευχαριστεί θερμά για τη γενναιόδωρη συμβολή τους: Στον εξοπλισμό των νοσοκομείων, την εταιρεία efood που αποτελεί το μεγάλο χορηγό αυτής της προσπάθειας, προσφέροντας €200.000, την Trafigura Group, το OAK Foundation, καθώς και τις οικογένειες των ευεργετών Ανδρέα & Μαρίνας Μαρτίνου, Ανδρέα & Αλεξάνδρας Μαρτίνου και Ιωάννη & Μάγιας Μαρτίνου για την αμέριστη στήριξη και προσφορά τους στην εθνική προσπάθεια.


Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί
Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

 1. Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»
 2. Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π.
 3. Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών
 4. Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού
 5. Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας
 6. Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.)
 7. Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά»
 8. Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος»

Αγ. Θωμά 14, Αθήνα 115 27, Τηλ.: 2107482690, Fax: 2107482664, E-mail: info@mazigiatopaidi.gr, www.mazigiatopaidi.gr, facebook: mazigiatopaidi, Twitter: mazigiatopaidi, Instagram: @mazigiatopaidi

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5