Visual Browsing

Αυξάνονται καθημερινά οι κρατήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Θάλασσα
© Daria Nepriakhina/Unsplash
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle
  • A-
  • A+
0
Οι τουριστικές κρατήσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο αυξάνονται καθημερινά και σταδιακά.

Σταδιακή αλλά σταθερή αύξηση καταγράφουν καθημερινά οι κρατήσεις ξένων τουριστών τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία μεγάλων ταξιδιωτικών εταιρειών, τα οποία επικαλείται σε δημοσίευμα της η Deutsche Welle.

Η θερινή σεζόν μπορεί να ξεκίνησε καθυστερημένα λόγω κορωνοϊού, αλλά οι Γερμανοί τουρ-οπερέιτορ «παίρνουν βαθιές ανάσες ικανοποίησης» γράφει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle. Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, η άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για 27 χώρες της Ευρώπης δημιουργεί αισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο.

Σύμφωνα με την TUI, την DER Touristik και άλλους μεγάλους τουρ-οπερέιτορ, οι κρατήσεις συνεχώς αυξάνονται. Από τις επόμενες κιόλας εβδομάδες η TUI σκοπεύει να βάλει πλώρη και για άλλους τουριστικούς προορισμούς, Ήδη σχεδόν το ¼ του τουριστικού της προγράμματος για την περίοδο της αιχμής το καλοκαίρι έχει εξαντληθεί και το ενδιαφέρον των πελατών της για κρατήσεις, κυρίως στη Γερμανία και στο Βέλγιο, συνεχώς μεγαλώνει.

Μια εβδομάδα νωρίτερα ανοίγουν ξενοδοχεία στην Κρήτη

Καλές προοπτικές εμφανίζουν από τώρα η χειμερινή σεζόν 2020/2021, αλλά και η θερινή του 2021. Μετά το άνοιγμα των ξενοδοχείων της TUI στη Γερμανία και την Αυστρία, οι Γερμανοί από την περασμένη Δευτέρα χαίρονται τις διακοπές τους στη Μαγιόρκα και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζονται άλλες 20 πτήσεις προς το ισπανικό θέρετρο. Από τον Ιούλιο θα ακολουθήσουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία, αλλά και τουριστικοί προορισμοί στη Βουλγαρία ή την Ελβετία. Το ήμισυ των ξενοδοχείων σε αυτές τις χώρες προγραμματίζει να ανοίξει για να υποδεχθεί τουρίστες στην καρδιά της θερινής σεζόν.

Σχετικα
Τουρισμός: Μεγάλη αύξηση των εισπράξεων στο πρώτο εξάμηνο 2021
Τουρισμός: Μεγάλη αύξηση των εισπράξεων στο πρώτο εξάμηνο 2021

Την ίδια τάση καταγράφει και η DER Touristik, ο δεύτερος σε μέγεθος τουρ-οπερέιτορ της Γερμανίας, με αύξηση κρατήσεων last minute. «Οι κρατήσεις αυξάνονται κάθε εβδομάδα, το μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον κατευθύνεται σε προσφορές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Προσεγγίζουμε το επίπεδο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας κορωνοϊού» σημειώνει χαρακτηριστικά ο διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης της DER Touristik Ίνγκο Μπουρμέστερ.

Θετικά μηνύματα και από την Alltours, που καταγράφει εμπειρία στον τουριστικό τομέα τα τελευταία 45 χρόνια. Από τις 26 Ιουνίου, που ξεκινούν οι σχολικές διακοπές στο κρατίδιο της Βόρεια Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δηλαδή μια εβδομάδα πριν από τον αρχικό σχεδιασμό της, ανοίγει για τη θερινή σεζόν τα ξενοδοχεία Allsun Hotels, που είναι ιδιοκτησίας της, στην Κρήτη, τη Μαγιόρκα και τις Κανάριες Νήσους.

«Η ζήτηση για τα ξενοδοχεία Αllsun έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα ανάμεσα στους παραδοσιακούς πελάτες μας, που μας ρωτούν πότε επιτέλους θα κάνουν διακοπές στα ξενοδοχεία μας» λέει ο Βίλι Βερχούβεν, ιδιοκτήτης της εταιρείας. Από 1ης Ιουλίου ξεκινούν πακέτα διακοπών και για άλλους προορισμούς της Ελλάδας, την Κύπρου, της Μάλτας και του Μαυροβουνίου.

Σχετικα
Κορωνοϊός: Πώς επηρεάζει ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1
Κορωνοϊός: Πώς επηρεάζει ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1

Σε ενημερωτικό σημείωμα η Alltours κάνει εκτενή αναφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα και άλλα μέτρα ασφάλειας, που έχουν ληφθεί σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές σε ό,τι αφορά το check in, τις παραλίες, τις πισίνες και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5