Visual Browsing
Ο ΟΠΑΠ δυναμικά παρών στη μάχη κατά του κορωνοϊού
ΤΕΥΧΟΣ 740

Ο ΟΠΑΠ δυναμικά παρών στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Με αποτελεσματικές παρεμβάσεις βρίσκεται στο πλευρό της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας
Εταιρική κοινωνική ευθύνη σε περίοδο πανδημίας: Ο ΟΠΑΠ στη μάχη κατά του κορωνοϊού με πρωτοβουλίες για τη δημόσια υγεία και ειδικές δράσεις στήριξης για τους συνεργάτες του δικτύου του

Ο ΟΠΑΠ διαθέτει ισχυρά αντανακλαστικά και το απέδειξε για ακόμη μια φορά, συμβάλλοντας από την πρώτη στιγμή στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19. Η εταιρεία, που μετράει περισσότερα από 60 χρόνια ζωής, στηρίζει διαχρονικά την ελληνική κοινωνία με αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην υγεία, τον αθλητισμό και την απασχόληση. Στην κρίση του κορωνοϊού, απάντησε με μια νέα σειρά δράσεων για την άμεση στήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας, των συνεργατών του και της ελληνικής κοινωνίας συνολικά, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί έναν από τους «εθνικούς πρωταθλητές» στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας.

Οι άμεσες και αποφασιστικές πρωτοβουλίες του ΟΠΑΠ ήρθαν λίγες μόλις ημέρες μετά το lockdown, παρότι ήταν από τις πρώτες μεγάλες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας. 

Πλέγμα πρωτοβουλιών για τη δημόσια υγεία
Σε μια κρίσιμη περίοδο για το σύστημα υγείας, ο ΟΠΑΠ προχώρησε στην άμεση ενίσχυση των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας. Αρχικά, ο ΟΠΑΠ παρέδωσε πλήρως ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη την Οφθαλμολογική και Ωτορινολαρυγγολογική μονάδα του νοσοκομείου παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Το έργο αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ για την ολική ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, που υλοποιείται εδώ και 6 χρόνια. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 80% της ανακαίνισης και έχουν παραδοθεί σημαντικά έργα υποδομών. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται μια υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων, που επέτρεψε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να αντιμετωπίσει περιστατικά κορωνοϊού.  

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ προχώρησε στη δωρεά ιατρικού υλικού και εξοπλισμού για την κάλυψη πιεστικών αναγκών των υγειονομικών και νοσοκομειακών φορέων της χώρας. Συνολικά, 500.000 μάσκες χειρουργείου διατέθηκαν στο μηχανισμό στήριξης του Υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, 350.000 μάσκες κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19, ενώ στα νοσοκομεία παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» διατέθηκαν 90.000 και 60.000 μάσκες, αντίστοιχα. Επιπλέον, για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», παραδόθηκαν αιμοδυναμικά μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων και μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων, για χρήση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χειρουργεία και θαλάμους νοσηλείας. 

Σχετικα
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος-κορωνοϊός: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος-κορωνοϊός: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Επίσης, με την αρωγή του ΟΠΑΠ, το Χαμόγελο του Παιδιού ανακατεύθυνε τις κινητές μονάδες που αξιοποιούνται για το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», θέτοντάς τις άμεσα στη διάθεση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την κάλυψη έκτακτων υγειονομικών αναγκών. Ακόμη, ο ΟΠΑΠ και η doctoranytime, μέλος του προγράμματος επιχειρηματικότητας ΟΠΑΠ Forward, προσέφεραν υποστήριξη σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη να συμβουλευτούν γιατρό, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας «Συνομιλία με γιατρό οnline», αξιοποιώντας το δίκτυο πιστοποιημένων γιατρών-συνεργατών της doctoranytime.

Ειδικές δράσεις στήριξης για τους συνεργάτες του δικτύου του ΟΠΑΠ

Mέσα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί πρόγραμμα στοχευμένων ενεργειών για τη στήριξη του δικτύου των καταστημάτων ΟΠΑΠ και PLAY, που αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους από τις 14 Μαρτίου.  

Σχετικα
Φον ντερ Λάιεν: Εμβολιασμοί σε πολίτες Ε.Ε. πριν τα τέλη Δεκέμβρη
Φον ντερ Λάιεν: Εμβολιασμοί σε πολίτες Ε.Ε. πριν τα τέλη Δεκέμβρη

Από την πρώτη στιγμή, ο ΟΠΑΠ στάθηκε δίπλα στους συνεργάτες του, ενισχύοντας το μηχανισμό συστηματικής επικοινωνίας μαζί τους και ενεργοποιώντας δράσεις για την ανακούφισή τους. Μεταξύ άλλων, προωθήθηκαν μέτρα για την αναστολή βραχυπρόθεσμων πληρωμών, τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους, την αναστολή αποπληρωμής κατασκευαστικών δανείων που δόθηκαν από την εταιρεία για την ανάπτυξη ή τον εκσυγχρονισμό καταστημάτων κ.ά.  

Επιπλέον, η εταιρεία είναι έτοιμη να επεκτείνει τη στήριξή της προς τους συνεργάτες της, προετοιμάζοντας μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για την επόμενη μέρα, με στόχο να καλυφθούν οι ιδιαίτερες ανάγκες όλων των πρακτορείων. Παράλληλα, υποστηρίζει μέσω ενεργειών συνεχούς ενημέρωσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών το σύνολο των συνεργατών της, σε σχέση με την αξιοποίηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5