Visual Browsing
Η ΟΛΠ Α.Ε. απέναντι στην πανδημία
ΤΕΥΧΟΣ 740

Η ΟΛΠ Α.Ε. απέναντι στην πανδημία

Σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της ελληνικής κοινωνίας
Εταιρική κοινωνική ευθύνη σε περίοδο πανδημίας: Η ΟΛΠ Α.Ε. έκανε τέσσερις βασικές δωρεές και σημαντικές κινήσεις στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Προφανώς η πανδημία που προκάλεσε ο κορωνοϊός είναι κάτι που θα καταγραφεί στα μελλοντικά βιβλία Ιστορίας των περισσότερων χωρών. Βέβαια, η κάθε χώρα θα έχει να καταγράψει τις δικές της ξεχωριστές στιγμές και τα γεγονότα, αρνητικά και θετικά, που συνέβησαν σε αυτή την περίοδο. Στην Ελλάδα, υπήρξε η πολύ σπουδαία επιστημονικά αντιμετώπιση της κατάστασης, και η, σχεδόν μαζική, θετική ανταπόκριση των πολιτών. Φυσικά υπήρξε και η αυτοθυσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όμως, υπήρξαν και κάποιες ενέργειες που ήταν ζωτικής σημασίας, για να στηριχτεί όλη αυτή η τεράστια προσπάθεια. Αυτές ήταν οι δωρεές που έγιναν από Οργανισμούς και εταιρείες. Η Ελλάδα, λοιπόν, σίγουρα θα καταγράψει και τις πολλαπλές, μεγάλες και πολύ χρήσιμες δωρεές από την ΟΛΠ Α.Ε. οι οποίες άρχισαν λίγο πριν επιβληθεί η καραντίνα. Αρκεί κάποιος να δει τις ίδιες τις δωρεές, τους αποδέκτες και τις ημερομηνίες που έγιναν, για να καταλάβει ότι στην πραγματικότητα ήταν η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες που δημιουργούσε κάθε φορά η πανδημία. Για να υπάρχει αυτή η αμεσότητα, χρειάστηκε τα αρμόδια στελέχη του οργανισμού να επικεντρώσουν την προσοχή τους και τις προσπάθειές τους στις καινούργιες, πρωτόγνωρες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, ακόμα περισσότερο που ήθελαν να ανταποκριθούν κάθε φορά στον φορέα που είχε τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Η αρχή έγινε στις 19 Μαρτίου του 2020 όταν η ΟΛΠ Α.Ε. έκανε μια δωρεά με στόχο να καλύψει όσο πιο άμεσα και έγκαιρα τις ανάγκες που είχαν αρχίσει να δημιουργούνται στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή εκείνη τη στιγμή. Να θυμίσουμε ότι το Λιμενικό Σώμα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη δύσκολη αυτή περίοδο. Ο Οργανισμός, λοιπόν, έχοντας αντίληψη αυτής της  προσφοράς προχώρησε στη δωρεά εξοπλισμού – στολές ειδικής προστασίας, γάντια μιας χρήσης και προστατευτικά γυαλιά- για την κάλυψη των μέτρων ειδικής προστασίας σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Πλοηγικής Υπηρεσίας. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ, κ. Yu Zenggang, κατά την παράδοση του υλικού δήλωσε: «Η κίνηση αυτή αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του Λιμενικού Σώματος και του σπουδαίου έργου που επιτελεί για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών και των λιμένων της Ελλάδας».

Yu Zenggang, Γιάννης Πλακιωτάκης
O Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang συνομιλεί με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη
Σχετικα
ΠΟΥ - Εμβόλια: «Απαράδεκτη» η ανισότητα μεταξύ των χωρών
ΠΟΥ - Εμβόλια: «Απαράδεκτη» η ανισότητα μεταξύ των χωρών

Στην παραλαβή του υλικού ήταν παρών ο Υπουργός Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολίτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΟΛΠ ΑΕ  για την προσφορά του υγειονομικού υλικού αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή της COSCO SHIPPING για την άμεση κάλυψη των αναγκών του Λιμενικού Σώματος.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 23 Μαρτίου του 2020, ημέρα που επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις με τα sms, τα δεδομένα είναι ήδη πολύ διαφορετικά και η ΟΛΠ Α.Ε. χρειάσθηκε να ανταποκριθεί άμεσα σε μια νέα ανάγκη που είχε προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ». Έκανε δωρεά  υγειονομικού υλικού αυτή τη φορά  για να υποστηριχτεί η λειτουργία νέων κλινών στη νέα πτέρυγα ΜΕΘ για ασθενείς με COVID-19. Ο Capt. Fu Chengqiu, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., ανέλαβε να παραδώσει το υλικό στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κυρία Μαρία Αρβανίτη.

Καθώς ήδη είχε αρχίσει να φαίνεται η δύσκολη περίοδος που ερχόταν, ο Capt. Fu Chengqiu ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το δυναμικό των νοσοκομείων, που υπερβάλλουν εαυτούς κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο». Και έδωσε σήμα ότι οι δωρεές της ΟΛΠ Α.Ε. δεν θα σταματήσουν εκεί λέγοντας πως «όλοι θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διευκολύνουμε το έργο τους».   

Σχετικα
ΕΜΑ για εμβόλια Pfizer-Moderna: Δεν υπάρχει σύνδεση με θρομβώσεις
ΕΜΑ για εμβόλια Pfizer-Moderna: Δεν υπάρχει σύνδεση με θρομβώσεις

Δεκαεπτά ημέρες αργότερα, στις 9 Απριλίου, μέσα στην καρδιά της πανδημίας πλέον, έγινε δωρεά από την ΟΛΠ Α.Ε. στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» Πειραιά. Αυτή τη φορά η δωρεά έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αφού ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε στο επείγον αίτημα της Διοίκησης του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ», αναζήτησε στην αγορά και διέθεσε 4.000 χειρουργικές μάσκες για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου. Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Capt. Weng Lin παραδίδοντας το υγειονομικό υλικό, ανέφερε ότι «η πράξη αυτή, σε συνέχεια των προηγούμενων δωρεών, αποτελεί μία μικρή συνδρομή στο τεράστιο έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας και η ΟΛΠ Α.Ε. θα συνεχίσει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, ώστε να συμβάλει στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της επιδημίας». Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, ο οποίος παρέλαβε τις μάσκες, ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΟΛΠ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια περιορισμού και ελέγχου της πανδημίας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά. «Το υλικό αυτό θα βοηθήσει στο να συνεχίσουν να τηρούνται τα αυστηρά προληπτικά μέτρα προστασίας τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού του» είπε. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα συζητήθηκε με πολύ θετική προοπτική το ενδεχόμενο σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ ΟΛΠ και Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ», με κοινούς στόχους την προστασία της δημόσιας υγείας, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και τους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Σε εκείνη την πραγματικά σημαντική ημέρα για την καλή λειτουργία του νοσοκομείου παραβρέθηκαν και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δημοσίων Σχέσεων, Εξυπηρέτησης Μετόχων & Εταιρικών Ανακοινώσεων της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Νεκτάριος  Δεμενόπουλος. 

Στις 23 Απριλίου του 2020, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, η ΟΛΠ Α.Ε. βλέποντας τις ανάγκες που είχαν οι γειτονικοί Δήμοι, ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δωρεά προστατευτικών μασκών και αντισηπτικών στους γειτονικούς δήμους που συνορεύουν με το λιμάνι, δηλαδή τους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Σαλαμίνας και Περάματος. Συνολικά διατέθηκαν 80.000 μάσκες και 288 φιάλες αντισηπτικά. Την παράδοση του υγειονομικού υλικού έκαναν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Άγγελος Καρακώστας και το Μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. & Σύμβουλος της Διοίκησης κ. Αθανάσιος Λιάγκος. Από την πλευρά των Δήμων παρόντες ήταν: ο κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, Αντιδήμαρχος Πειραιά, ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος, Δήμαρχος Σαλαμίνας και ο κ. Γιάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος Περάματος. Η δωρεά αυτή εντασσόταν σε μία σειρά ενεργειών που υλοποιούσε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς σε συνεργασία με τον όμιλο της COSCO SHIPPING  για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα και την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Για να θυμηθούμε το κλίμα και τις ανάγκες εκείνων των ημερών, το περιέγραψε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Άγγελος Καρακώστας: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και η COSCO SHIPPING στέκονται συμπαραστάτες στο σημαντικό έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης και με την προσφορά υγειονομικού υλικού ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις προσπάθειες των όμορων Δήμων. Το Λιμάνι του Πειραιά συνεχίζει να λειτουργεί, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η τροφοδοσία της αγοράς. Η ΟΛΠ Α.Ε. προγραμματίζει στο άμεσο μέλλον και άλλες ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και γενικότερα δράσεις για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών».

Αυτές ήταν οι τέσσερις βασικές δωρεές που έκανε η ΟΛΠ Α.Ε. Όμως, έκανε και άλλες κινήσεις οι οποίες ήταν πολύ χρήσιμες και κρίσιμες για τις ανάγκες των ημερών. Χρηματοδότησε απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους ύστερα από σχετικά αιτήματα. Πρόσφερε υγειονομικό υλικό στο ίδρυμα «ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ» (Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων) στον Πειραιά. Έδωσε έκτακτη οικονομική βοήθεια στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Χαμόγελο του Παιδιού. Προσέφερε στα συσσίτια της Ι.Μ. Πειραιώς και πιο συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά. Δώρισε υγειονομικό υλικό σε άλλα νοσοκομεία αλλά και άλλα λιμάνια που είχαν επείγουσες ανάγκες.

Και επειδή ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για όλους, η ΟΛΠ Α.Ε. έχει προγραμματίσει για το άμεσο μέλλον και άλλες σημαντικές δωρεές.


Κεντρική φωτογραφία: (Από αριστερά) Το Μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. & Σύμβουλος της Διοίκησης κ. Αθανάσιος Λιάγκος, ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος, Δήμαρχος Σαλαμίνας, ο κ. Γιάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος Περάματος, ο Captain Fu Chengqiu  Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ Α.Ε., ο κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, Αντιδήμαρχος Πειραιά και ο Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΛΠ Α.Ε. κ. Άγγελος Καρακώστας.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5