Visual Browsing
Startup Greece Week 2020

Startup Greece Week: Η διοργάνωση επιστρέφει 100% διαδικτυακά

Σε ποιους απευθύνεται και τι θα κερδίσεις από τη συμμετοχή σου
Επιστρέφει για 5η χρονιά εξολοκλήρου διαδικτυακά
Η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Startup Greece Week, επιστρέφει 100% online και μπορείς να κάνεις εγγραφή εντελώς δωρεάν

Οι startups αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας έχει ξεκινήσει μία δράση γύρω από αυτές. Ο λόγος για την Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Startup Greece Week, που επιστρέφει για 5η συνεχόμενη φορά. Αυτή η χρονιά, βέβαια, θα είναι κάπως διαφορετική, αφού η κρίση του κορωνοϊού μεταφέρει την Startup Greece Week εξολοκλήρου στο διαδίκτυο.  

Startup Greece Week 2020
10 πόλεις συμμετέχουν φέτος στη διοργάνωση

Κατά τ’ άλλα, η δράση μένει πιστή στον μέχρι τώρα χαρακτήρα της. Αν δηλώσεις έγκαιρα συμμετοχή -εντελώς δωρεάν-, θα έχεις την ευκαιρία να περάσεις μία βδομάδα, από τις 4 έως τις 10 Μαΐου, γεμάτη διαδικτυακά workshops, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, networking και πολλά ακόμα. Μέχρι στιγμής, πέντε ενότητες της φετινής Startup
Greece Week έχουν επιβεβαιωθεί, οι Fail FAST, Biotech / HealthTech, Logistics / On Demand
Delivery, Greentech / Energy και Fintech, ενώ στη διοργάνωση για το 2020 συμμετέχουν οι πόλεις της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Ηράκλειου, της Τρίπολης, της Ρόδου, της Ξάνθης, των Ιωαννίνων, της Καλαμάτας και της Πάτρας. 

Δύο ερωτήματα μένουν να απαντηθούν. Αρχικά, απευθύνεται η Startup Greece Week σε εσένα; Ναι, αν είσαι επιχειρηματίας, καθηγητής, ξενοδόχος, φοιτητής, νέος επιστήμονας, εκπρόσωπος οργανισμού ή επιχείρησης, άνεργος, παραγωγός, σύμβουλος επιχειρήσεων, οικονομολόγος και startupper, ή αν εκπροσωπείς κάποια κοινωνική ή πολιτιστική επιχείρηση, θερμοκοιτίδα, ακαδημαϊκό ίδρυμα και τοπική ομάδα. 

Σχετικα
Ο πρίγκιπας Χάρι έπιασε την πρώτη του δουλειά
Ο πρίγκιπας Χάρι έπιασε την πρώτη του δουλειά

Startup Greece Week 2020
Κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Τώρα που ξέρεις αν η Startup Greece Week σε αφορά, πρέπει να μάθεις και τι θα κερδίσεις αν συμμετάσχεις σε αυτήν. Από τη μία, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις επιτυχημένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και startuppers, που θα μοιραστούν μαζί σου γνώσεις και εμπειρίες από τον κόσμο των επιχειρήσεων, να δικτυωθείς και να διευρύνεις τις επαφές σου εντός της επιχειρηματικής κοινότητας και να παρακολουθήσεις workshops που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου. Από την άλλη, θα σου δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσεις όχι μόνο χρηματοδοτήσεις από επενδυτές, αλλά και βραβεία αξίας 10.000€ στον επιχειρηματικό διαγωνισμό της Startup Greece Week. 

Μπορεί η διοργάνωση να μην ξεκινάει μέχρι τις 4 Μαΐου, ωστόσο μπορούμε να έχουμε ήδη μία πρώτη επαφή μαζί της. Καθημερινά στις 22:00, μέσα από τα κανάλια της Startup
Greece Week σε Facebook, Instagram, YouTube και Twitter, πραγματοποιούνται Live online
Q&A sessions, με Έλληνες founders. Η εκπομπή, η οποία προβάλλεται και τηλεοπτικά στην Αττική από το Rise TV και πανελλαδικά στη Wind Vision, αποσκοπεί όχι μόνο στην επικοινωνία της Startup Greece Week, αλλά και στην ανάδειξη Ελλήνων που δημιουργούν εταιρίες τεχνολογίας σε παγκόσμια κλίμακα.  

Σχετικα
Πού γίνονται δωρεάν rapid test την Πέμπτη (21/4) - Οι περιοχές
Πού γίνονται δωρεάν rapid test την Πέμπτη (21/4) - Οι περιοχές

E007: Athina Polina Ntova, Co-Founder of Owiwi | Pre Startup Greece Week LIVE

Τι ανέφερε ο επικεφαλής της δράσης Startup Greece Week, Θάνος Παράσχος;  

«Αντιλαμβανόμαστε τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν αυτήν την περίοδο καθώς και την κρίση που θα προκύψει. Πιστεύουμε, όμως, πως τώρα ακόμα περισσότερο, πρέπει να δράσουμε για να καταφέρουμε να βγούμε όλοι πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι. 

Στόχος του εγχειρήματος μας είναι να ακούσουμε, να συζητήσουμε, να επικοινωνήσουμε την εμπειρία και την άποψη ανθρώπων που βρίσκονται στο επιχειρηματικό οικοσύστημα και οι ίδιοι με τη σειρά τους να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν για να δημιουργηθούν νεοφυή επιχειρηματικά σχήματα και συνθήκες που θα επιτρέψουν μια νέα δυναμική στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία.  

Να δείξουμε ότι όλοι μπορούμε με πολλή δουλειά, συνεργασίες και με κατάλληλα εργαλεία, να δημιουργήσουμε αξία από το μηδέν! 

Να συνεισφέρουμε ώστε να δημιουργηθούν, τοπικές κοινότητες σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας, δυνατές συνεργασίες ανάμεσα σε επαγγελματίες και επίδοξους επιχειρηματίες καθώς επίσης και να δοθούν χρήσιμες προτάσεις/ιδέες για την ανάπτυξη του Ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος». 

Startup Greece Week 2020
Πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας)

Τι είναι η Startup Greece Week; 

Η δράση  είναι πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship
Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας), στα πλαίσια των στόχων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η οργάνωση και η παραγωγή του εγχειρήματος γίνεται από 30 και πλέον εθελοντές με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη! Μάλιστα αποτελεί την μεγαλύτερη, ίσως, online πρωτοβουλία που έχει συμβεί παγκοσμίως τόσο σε διάρκεια όσο και σε φορείς/ομιλητές που παίρνουν μέρος. 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5