1821 Digital Gallery

Θεωρίες συνωμοσίας για το 13033

Οι συνωμοσιολόγοι έπιασαν δουλειά με το 13033 και ζητούν από τους πολίτες να μην στείλουν μήνυμα για να μην «καρφωθούν»
Οι συνωμοσιολόγοι έπιασαν δουλειά με το 13033 και ζητούν από τους πολίτες να μην στείλουν μήνυμα για να μην «καρφωθούν»
  • A-
  • A+
0
Το 13033 μπορεί να έχει μόνο λίγες μέρες που βρίσκεται σε λειτουργία, όμως ήδη έχουν ξεκινήσει οι θεωριές συνωμοσίας.

Ισχυρισμός: Η αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033 για άδεια εξόδου έχει σκοπό το φακέλωμα μέσω της υφαρπαγής των προσωπικών δεδομένων.

Συμπέρασμα: Ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος δεν θα κρατήσει τα προσωπικά δεδομένα όσων αποστείλουν μήνυμα στον πενταψήφιο 13033.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Viral γίνεται μήνυμα αλυσίδας το οποίο συμβουλεύει τους πολίτες να μην αποστείλουν μέσω κινητού τηλεφώνου μήνυμα στον πενταψήφιο αριθμό 13033 καθότι, με αυτόν τον τρόπο παραχωρούν τα προσωπικά τους δεδομένα και κατά συνέπεια “φακελώνονται”. Ωστόσο, οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σχετικα
Πού γίνονται δωρεάν rapid test αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου 2022
Πού γίνονται δωρεάν rapid test αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου 2022

«Αν βγεις έξω μη κάνεις το λάθος να στείλεις στο 13033.Θα έχεις “καρφωθεί” μόνος σου. Αυτό περίμεναν αυτοί τόσο καιρό Να τους δώσεις προσωπικά σου δεδομένα όπως αριθμό κινητού (μιας κ οι εταιρίες δε τους το δίνουν) αριθμό ταυτότητας κ τόπο διαμονής ώστε να συμπληρώσουν στη βάση δεδομένων τους το τελευταίο στοιχείο που τους λείπει για να σε φακελώσουν πλήρως. Εφόσον θα ξέρουν το κινητό σου θα γνωρίζουν κ το σήμα GPS σου που βρίσκεσαι κάθε στιγμή οπότε όταν θα κατέβεις να διαμαρτυρηθείς για οτιδήποτε δε μπορείς να αρνηθείς πως δεν ήσουν εκεί η πως δεν ήσουν εσύ. Αφού θα ξέρουν το κινητό σου θα ξέρουν κ τον λογαριασμό σου στο Fb Insta κλπ. Θα μπλοκάρουν όλους τους λογαριασμού σου όπως κ της κάρτας σου μέχρι να κάτσεις “φρόνιμα” στο σπίτι σου.. Μην αγνοείς αυτό το μήνυμα κ στείλτο σε όσους περισσότερους μπορείς.. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΆΡΤΗΣΗ (POST) Μόνο προσωπικό μήνυμα»

Γενικά

Όπως όλοι γνωρίζουμε, από τις έξι το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου έως και τις έξι το πρωί της 6ης Απριλίου 2020 τέθηκε σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού . Όσοι πολίτες μετακινούνται οφείλουν να αποδεικνύουν τον λόγο ο οποίος συνοπτικά, πρέπει να αφορά την εργασία, την επίσκεψη σε γιατρό ή φαρμακείο, τη μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών, τη μετάβαση σε τράπεζα, την κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, την μετάβαση σε τελετή υπό όρους που προβλέπει ο νόμος, τη σωματική άσκηση κάτω υπό προϋποθέσεις και την εφάπαξ μεταβίβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Τύποι Μετακίνησης

  • Τύπου Α: Πρόκειται για πάγια βεβαίωση μετακίνησης από και προς τη δουλεία. Παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.
  • Τύπου Β: Πρόκειται για βεβαίωση μετακίνησης που αφορά μια μεμονωμένη κάθε φορά μετακίνηση. Υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Σχετικα
Κορωνοϊός: 3.708 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται
Κορωνοϊός: 3.708 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται

Για τη βεβαίωση κίνησης για τον Τύπο Α, δείτε εδώ. Για τη βεβαίωση κίνησης για τον Τύπο Β έχετε 3 επιλογές.

  1. Συμπλήρωση Εντύπου (βλ. εδώ).
  2. Χειρόγραφη Βεβαίωση.
  3. Αποστολή SMS.

Σύμφωνα λοιπόν με το μήνυμα που διαδίδεται ραγδαία, όσοι επιλέξουν τον τρίτο τρόπο δήλωσης μετακίνησης, δηλαδή την δωρεάν αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο 13033, θα πέσουν δήθεν θύματα εκμετάλλευσης των προσωπικών τους δεδομένων. Δείτε εδώ αναλυτικά τη μορφή του μηνύματος SMS στο 13033. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το μήνυμα θα έχει την εξής μορφή:

Όπου Χ ο αριθμός της αιτιολόγησης μετακίνησης (Δίνονται 6 αιτιολογήσεις που αντιστοιχούν σε αριθμούς από το 1 έως το 6) κενό, Όνοματεπώνυμο κενό διεύθυνση κατοικίας.

Ισχύει;

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε δύο πράγματα αναφορικά με τον πενταψήφιο 13033 σε κοινή υπουργική συνέντευξη τύπου. Το πρώτο αφορούσε το κόστος του μηνύματος το οποίο είναι μηδενικό. Το δεύτερο αφορούσε τα προσωπικά δεδομένα όσων επιλέγουν να δηλώσουν τις μετακινήσεις τους μέσω SMS. Δήλωσε ρητά πως: «Αυτονόητο είναι για εμάς πως οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δεν κρατούν δεδομένα των πολιτών. Τα δεδομένα αυτά αυτομάτως διαγράφονται.»

Ο τρόπος υλοποίησης των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5