Visual Browsing

Το «Αρσενικό Νάξου» είναι το νέο ΠΟΠ ελληνικό τυρί

cheese
Pixabay / File
To νησιώτικο τυρί με την ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση
  • A-
  • A+
0
Το «Αρσενικό Νάξου» είναι το νέο ΠΟΠ ελληνικό τυρί. «Ώριμο, σκληρό τυρί που παρασκευάζεται παραδοσιακά από μη παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα»

Το «Αρσενικό Νάξου», το νησιώτικο τυρί με την ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση, περιλαμβάνεται εις το εξής στα προστατευόμενα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρόκειται για ένα «ώριμο, σκληρό τυρί που παρασκευάζεται παραδοσιακά από μη παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Ξεχωρίζει από τα άλλα τυριά χάρη στην έντονη, πικάντικη και αλμυρόγλυκη γεύση του», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το «Αρσενικό Νάξου» παράγεται και ωριμάζει σε διάφορες κοινότητες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Η διαδικασία παραγωγής του συνδέεται στενά με τις γνώσεις των τυροκόμων, οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τον χρόνο τυροκόμησης, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και τη σύσταση της χλωρίδας.

Η νέα αυτή ονομασία έρχεται να προστεθεί σε πάνω από 1 460 προστατευόμενα διατροφικά προϊόντα, ο κατάλογος των οποίων είναι διαθέσιμος στη βάση δεδομένων eAmbrosia.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5