1821 Digital Gallery

Συγκλονίζει ο Τατσόπουλος για την περιπέτεια της υγείας του

Συγκλονίζει ο Τατσόπουλος για την περιπέτεια της υγείας του
Πέτρος Τατσόπουλος / © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Περιγράφει την κατάρρευσή του, το χειρουργείο, πώς τον «άνοιξαν» πριν δράσει η αναισθησία
  • A-
  • A+
0
Σε μια έντονα φορτισμένη συνέντευξη ο Πέτρος Τατσόπουλος εξιστόρησε όλα όσα συνέβησαν στον "αέρα" του Alpha την 1η Οκτωβρίου.

Συγκλονίζει ο Πέτρος Τατσόπουλος για την σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. Σε μια έντονα φορτισμένη συνέντευξη ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής εξιστόρησε όλα όσα συνέβησαν στον "αέρα" του Alpha την 1η Οκτωβρίου και τα όσα βίωσε και βιώνει μετά το χειρουργείο.

Μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή "Αυτοψία", ο κ. Τατσόπουλος είπε ότι εκείνη η ημέρα άρχισε όπως όλες οι άλλες, χωρίς να αισθάνεται κάτι άσχημο, ή κάποια προειδοποίηση για όσα θα επακολουθούσαν.

Όταν ήταν στο στούντιο της εκπομπής "Εκτός γραμμής" και μιλούσαν με τον Δημήτρη Βίτσα για το προσφυγικό, ο ίδιος περιγράφει ότι αρχικά ένιωθε δυσφορία και στη συνέχεια έναν έντονο πόνο σαν μαχαιριά. Το μυαλό του αρχικά, όπως και των παρευρισκομένων, πήγε στο έμφραγμα.

"Ξαφνικά ένιωσα μια μαχαιριά… μια μαχαιριά στο στήθος… δεν μπορώ να την πω αλλιώς. Εκ των υστέρων μου είπαν ότι η επίσημη ορολογία για αυτό που μου συνέβη, ο οξύς διαχωρισμός ανευρύσματος ανιούσας αορτής, ένας παράλληλος χαρακτηρισμός περιλαμβάνει τη λέξη ξιφίδιο. Νιώθεις μια μαχαιριά στην καρδιά, η οποία αντανακλάται κιόλας, αντικατοπτρίζεται στην πλάτη. Πολύ δυνατή μαχαιριά, πολύ έντονη και ταυτόχρονα πολύ σύντομη" είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Σχετικα
Δωρεάν rapid test: Πού γίνονται αύριο Τετάρτη 18 Μαΐου από τον ΕΟΔΥ
Δωρεάν rapid test: Πού γίνονται αύριο Τετάρτη 18 Μαΐου από τον ΕΟΔΥ

"Επειδή ήταν κάτι που δεν είχαν ξανανιώσει, δεν είναι ένα μούδιασμα, δεν είναι μια ζαλάδα, είναι φυσικό να με πανικοβάλλει".

Πέτρος Τατσόπουλος: «Ξαφνικά ένιωσα μια μαχαιριά»

Σε ερώτηση για το τι πέρασε από το μυαλό του εκείνη την ώρα ο Πέτρος Τατσόπουλος απάντησε τα εξής:

Σχετικα
«Ελληνική PISA»: Στάση εργασίας για δασκάλους και καθηγητές
«Ελληνική PISA»: Στάση εργασίας για δασκάλους και καθηγητές

"Ως πιθανότητες τα πάντα. Δεν υπάρχει κάποια προϋπηρεσία, κάποιο δεδικασμένο στο κεφάλι μου που να λέει «Α, θα γίνει σαν την άλλη φορά… δεν ξέρω… μπορεί να πάω σπίτι μου, μπορεί να πάω και στο 1ο Νεκροταφείο". Ταυτόχρονα ο ίδιος μίλησε και για την πολύτιμη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Γιάννη Λύρα που ήταν προσκεκλημένος για άλλο θέμα της εκπομπής.

Περιγράφοντας τα όσα έζησε κατά τη μεταφορά του στο Ιπποκράτειο και όταν έφτασε στο νοσοκομείο συγκλονίζει:

"Έχω μια μεγάλη κατάπτωση. Η Ελένη, η γυναίκα μου, είπε πως μόλις με είδε είχε την εντύπωση πως κάποιος με είχε καταβρέξει με ένα λάστιχο. Ήταν ιδρώτας όλο αυτό. Η πίεσή μου είχε πέσει στο πάτωμα. Ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο επικεφαλής καρδιοχειρουργός, είπε ότι η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4. Αυτό σημαίνει πως ήταν θέμα λίγων λεπτών για να συμβούν μια σειρά από τραγωδίες από τις οποίες πρέπει να σου πω, ο θάνατος δεν ήταν και η σημαντικότερη. Για αυτούς που η εργατική τους δύναμη είναι το μυαλό τους, το να έχουν μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες, κατ’ επέκταση κινητικές, ηπατικές, νεφρικές, μπορεί να είναι χειρότερο και από το θάνατο. Το ανεύρυσμα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πυροκροτητής για μια σειρά από τραγωδίες, με πολύ λίγες πιθανότητες να έβγαινα ζωντανός, το ανεύρυσμα θεωρείται μια από τις υψηλότερες αιτίες αιφνίδιου θανάτου".

Στο νοσοκομείο ο Πέτρος Τατσόπουλος περιγράφει πως έζησε σκηνή που θύμιζε ταινία σπλάτερ, όταν τον άνοιγαν προτού δράσει η αναισθησία ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναδείξει τον πολύτιμο ρόλο που έπαιξε στη μάχη για τη ζωή του ο χειρουργός του Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Ως προς τι του έμαθε αυτή η ιστορία, ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε χαρακτηριστικά " ξαφνικά σου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία από την αρχή. Νιώθω ότι κάποιος μου λέει: Ωραία, σβήσε τώρα, σβήνουμε τα 60, ξανά ξεκινάμε από την αρχή. Όλα αυτά που θεωρούμε κοινό τόπο, το οξυγόνο υπάρχει, το νερό υπάρχει, όλα τα αγαθά υπάρχουν, ε, καλό είναι να αρχίσουμε να τα ξανασκεφτόμαστε…"

Για τον Δημήτρη Βίτσα

Ο Πέτρος Τατσόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση για την στάση του τη στιγμή της κατάρρευσης του πρώην βουλευτή.

"Εδώ υπήρχε μια πρώτη παρεξήγηση που θα ήθελα να πω και το οφείλω στον Δημήτρη Βίτσα. Ο Δημήτρης δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη. Εντελώς φυσικό, εδώ εγώ δεν είχα καταλάβει. Είπε να τελειώσω πρώτα και εννοούσε φυσικά να τελειώσει την φράση του και να τελειώσουμε την κουβέντα.

Αυτό λοιπόν, με όλα τα καντάρια κακοβουλίας που έχουν όλες οι παρατάξεις, μεταφράστηκε ως η απόλυτη αναλγησία του Συριζαίου, που προκειμένου να πει την άποψή του δεν πα’ να πεθάνουν τριγύρω του και όλοι οι συνομιλητές του. Αυτό αν δεν το κάνεις μόνο για πλάκα, έχει τόσο μεγάλα αποθέματα μοχθηρίας από πίσω τα οποία πρέπει ως κοινωνία να μας προβληματίσει"

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5