Visual Browsing

Απειλές από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα για τα Εξάρχεια

Επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισόδια στα Εξάρχεια © INTIMENEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Φυσικά ο σχεδιασμός απάντησης έχει αποφασιστεί από μεριάς μας»
  • A-
  • A+
0
Απειλές από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα για τα Εξάρχεια: «Φυσικά ο σχεδιασμός απάντησης έχει αποφασιστεί από μεριάς μας»

Με δύο αναρτήσεις του στο Facebook, το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» Γ.Κ., προειδοποιεί τους συντρόφους του ότι υπάρχει πληροφόρηση για επέμβαση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια μέσα στον Αύγουστο με στόχο την εκκένωση του «ΒΟΞ».

Ο Γ.Κ. εξαπολύει απειλές κατά δημοσιογράφων και της κυβέρνησης και τονίζει ότι ο «Ρουβίκωνας» θα απαντήσει. «Φυσικά ο σχεδιασμός απάντησης έχει αποφασιστεί από μεριάς μας. Δεν ξέρω αν επαρκεί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα προσπαθήσουμε να μην ετεροκαθοριστούμε από της κινήσεις της Κατεχάκη αλλά να ανακτήσουμε σε άμεσο χρόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στο δόγμα "κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος"» γράφει χαρακτηριστικά.

Οι αναρτήσεις:

«Βρώμισε» η δημοσιογραφική πιάτσα χτες πως θα γίνει αστυνομική επέμβαση στα Εξάρχεια και στο ΒΟΞ μέσα στην νύχτα. Αστυνομικοί ρεπόρτερ σπεύσαν πέριξ της περιοχής κατά της 2.00 με βάση αυτές τις «φήμες». Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν όντως πολύ ενισχυμένες περιμετρικά των Εξαρχείων(Ιπποκράτους Κάνιγγος Χ.Τρικούπη). Αλλά τα «μάτια» ανέφεραν πως το προσωπικό των διμοιριών σε καμία περίπτωση δεν ήταν σε επιχειρησιακό moοd. Φανταστείτε πως τα τρία άτομα διμοιρίας που κάθονταν γωνία Πατησίων και Χαλκοκονδύλη κατά τις 1.50 ενδιαφέρθηκαν(περισσότερο ο ένας εξ αυτών) να βοηθήσουν οδηγό βέσπας που «έμεινε» μπροστά τους με το μηχανάκι. Ήταν δηλαδή σε μια χαλαρή κατάσταση εκτός από τα 5 άτομα διμοιρίας που κάθονταν επί της Χ.Τρικούπη πλησίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Αυτά. Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η λογική και να μην ανοίξει κανείς την πόρτα του φρενοκομείου.

Σχετικα
ΑΣΟΕΕ: Ελεύθεροι με όρο να μην πηγαίνουν Eξάρχεια οι συλληφθέντες
ΑΣΟΕΕ: Ελεύθεροι με όρο να μην πηγαίνουν Eξάρχεια οι συλληφθέντες

Υπάρχουν πληροφορίες πως η αστυνομία θα εκκενώσει το ΒΟΞ μέσα στον Αύγουστο. Περίπου στις 6 το πρωί(όπως τον Απρίλιο του 2012) μεγάλες δυνάμεις ΥΑΤ και ΥΜΕΤ και άτομα της ασφάλειας θα αποκλείσουν ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου και θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στην πλατεία στον οποιοδήποτε. Αν έχει ήδη γίνει επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ φυσικά και θα συνδράμει με κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση. Ο,τι αντικείμενο βρεθεί μέσα στον χώρο του ΒΟΞ θα κατασχεθεί. Πολλά από τα αντικείμενα θα πάνε στην σήμανση για περαιτέρω έρευνα ενώ τα αλλά με ενοικιαζόμενα φορτηγά μεταφορικής εταιρείας θα πάνε πιθανότατα στις αποθήκες του ΙΚΑ. Συνεργείο το οποίο έχει βρεθεί ήδη θα σφραγίσει τον χώρο περιμετρικά με σίδερα.
Παράλληλα με όλα αυτά άτομα της κρατικής ασφάλειας με συνδρομή αστυνομικών και από άλλες υπηρεσίες θα δημιουργήσουν έναν ασφυκτικό κλοιό παρακολούθησης στην πλειοψηφία των μελών του Ρουβίκωνα και ειδικότερα σε αυτούς που θεωρούν πως θα «ανταποδώσουν» άμεσα. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση κινητών φυσικά θα ενταθεί και ως παρακολούθηση συνομιλιών αλλά και σαν «στίγματα κίνησης».
Μετά τον σφράγισμα του χώρου άτομα της ασφάλειας(και του 5ου ΑΤ) θα εποπτεύουν το σημείο για να ειδοποιήσουν άμεσα αν αντιληφθούν κινήσεις ανακατάληψης. Εκεί θα επιχειρήσει άμεσα και θα σπεύσει στο σημείο διμοιρία των ΥΑΤ η οποία θα βρίσκεται περιμετρικά των Εξαρχείων σε μόνιμη βάση. Θα εμπλακεί φυσικά και πολυάριθμη ομάδα δέλτα που θα στρατοπεδεύει Αραχώβης και Χ.Τρικούπη. Όποιος επιχειρήσει ανακατάληψη θα προσαγάγεται και πιθανότατα θα φορτώνετε με 1-2 πλημμελήματα.
Ο Χρυσοχοΐδης θα εποπτεύει βήμα βήμα την όλη επιχείρηση την οποία θα προετοιμάσει στις λεπτομέρειες ο Λευτέρης Οικονόμου λόγω εμπειρίας. Για αρκετό διάστημα μετά την εκκένωση θα υπάρχει στην Αθήνα αυξημένη εποπτεία στόχων υψηλού συμβολισμού για αποτροπή κινήσεων του Ρουβίκωνα ως απάντηση. Η όλη επιχείρηση θα επενδυθεί επικοινωνιακά με μεγάλη κάλυψη από τα μίντια ως «επιχείρηση στο αρχηγείο του Ρουβίκωνα».

Φυσικά ο σχεδιασμός απάντησης έχει αποφασιστεί από μεριάς μας. Δεν ξέρω αν επαρκεί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα προσπαθήσουμε να μην ετεροκαθοριστούμε από της κινήσεις της Κατεχάκη αλλά να ανακτήσουμε σε άμεσο χρόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στο δόγμα «κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος».
ΊΔΩΜΕΝ.
Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις. Δεν θα εκπλαγώ αν επιχειρησιακά εφαρμοστεί κάτι πιο «ανορθόδοξο».
Υ.Γ2.Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα είναι δυναμικές και με την συμμετοχή μεγάλου σε αριθμό αστυνομικού προσωπικού. Θα επιχειρηθεί ένα «σοκ και δέος» με αντικειμενικό σκοπό την ψυχική αποδιοργάνωση μας και έτσι και την πρακτική μας «παράλυση».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5