Ελλαδα

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Ροδόλφου Μορώνη

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
moronis
Ροδόλφος Μορώνης / © INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του δημοσιογράφου και αντιπροέδρου του ΕΣΡ, Ροδόλφου Μορώνη, με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του δημοσιογράφου και αντιπρέδρου του ΕΣΡ, Ροδόλφου Μορώνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες 4 Ιουνίου, σε ηλικία 76 ετών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, αποφασίστηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, Αλέξανδρο Χαρίτση και Ευκλείδη Τσακαλώτο να αναλάβει το κράτος τα έξοδα. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών:

«Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η κηδεία του δημοσιογράφου, Αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ξενοφώντος - Ροδόλφου Μορώνη, θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη».

Ποιός ήταν ο Ροδόλφος Μορώνης:

Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες («Μεσημβρινή», «Τα Νέα», «Βραδυνή») ενώ κατά καιρούς είχε αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε τηλεοπτικά κανάλια. Υπήρξε συντονιστής ειδήσεων στην Eurovision, Γενικός Διευθυντής της ΕΤ-1 (1989 – 1990), μέλος του ΕΣΡ (2002 – 2005), καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ (20/5/2014 – 11/9/2014)[3]. Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων -ΙΟΜ (2005-2011) και Πρόεδρος του European Audiovisual Observatory (2010).

Την περίοδο 1995 – 2000 δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2007 κατά την προεκλογική περίοδο ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ στις 28 Αυγούστου 2015, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Βασιλικής Θάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ανέλαβε τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Έχει συγγράψει δύο βιβλία και έχει μεταφράσει θεατρικά έργα, («Πινγκ Πονγκ» του Αρτύρ Ανταμώφ, «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές» του Ρόμπερτ Μπολτ, «Μιλούσαμε για τριαντάφυλλα» του Φρανκ Γκιλρόυ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ