Visual Browsing

Έγινε προϊστάμενος με μηδέν στα γραπτά και άριστα στη συνέντευξη

office
Απορία προκαλεί το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν μαζικά σήμερα τα αποτελέσματα μοριοδότησης
  • A-
  • A+
0
Έγγραφο αποκαλύπτει ότι οι συνεντεύξεις αποτελούν το μέσο ώστε να ξεπερνιέται ο σκόπελος των αντικειμενικών προσόντων και κριτηρίων επιλογής.

Τετελεσμένα στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων προϊσταμένων στο σύνολο των υπηρεσιών διαχείρισης του ΕΣΠΑ επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, η οποία λίγο πριν από τις πρόωρες εθνικές εκλογές δημοσιοποίησε μαζικά σήμερα τα αποτελέσματα στη μοριοδότηση των συνεντεύξεων του σχετικού διαγωνισμού.

Όπως αποδεικνύεται από το ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr οι συνεντεύξεις αποτελούν το μέσο ώστε νε ξεπερνιέται ο σκόπελος των αντικειμενικών προσόντων και κριτηρίων επιλογής, αφού βαρύνει κατά 35% στην τελική αξιολόγηση των υποψηφίων προϊσταμένων: Ετσι, ακόμη κι αν δεν τα πάνε καλά στα γραπτά και βαθμολογούνται με μηδέν, στα προφορικά αριστεύουν και παίρνουν τόσο μόρια όσα χρειάζονται για να έρθουν πρώτοι στην αξιολόγηση.

Δείτε το έγγραφο-παράδειγμα:

eggrafo
Σχετικα
Βαγγέλης Μπέκας: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι στην ακριτική Ελλάδα
Βαγγέλης Μπέκας: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι στην ακριτική Ελλάδα

Όπως αναφέρει το protothema.gr με αφορμή το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα και το οποίο αφορά στην στα μόρια που έλαβαν υποψήφιοι για τη θέση του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης: Από τους τρεις υποψήφιους,ο πρώτος έχει τα χαμηλότερα εκπαιδευτικά προσόντα, παίρνει μόρια έχοντας εργασιακή εμπειρία και έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, παίρνει μεν μηδέν στα γραπτά, αλλά διαπρέπει στα προφορικά, αφού βαθμολογείται με 336 μόρια!

Ο δεύτερος υποψηφιος έχει τετραπλάσια μόρια από τον πρώτο ως προς τα εκπαιδευτικά του προσόντα, αριστεύει στα γραπτά, αλλά δεν τα καταφέρνει στα προφορικά, αφού παίρνει περίπου το ένα τρίτο των μορίων από τον ανθυποψήφιό του: Στην τελική κατάταξη ο πρώτος υποψήφιος για τη θέση προϊσταμένου χάρη στη συνέντευξη παίρνει όσα μόρια χρειάζονται να για καταλάβει εκείνος τη θέση. Στη συγκεκριμένη διαδικασία μάλιστα, ο τρίτος υποψήφιος που μοριοδοτείται επίσης υψηλά στα αντικειμενικά κριτήρια φαίνεται ότι δεν προσήλθε στη συνέντευξη.

Το ρεπορτάζ τονίζει ότι η δημόσια εσωτερική πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων προϊσταμένων αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) χωρίς προηγούμενη γνώμη από ΑΣΕΠ που θα διασφάλιζε την ελάχιστη διαφάνεια κι αντικειμενικότητα των όρων συμμετοχής στη διαδικασία και του συστήματος αξιολόγησης. Παράλληλα, προκρίθηκε σύστημα βαθμολόγησης όπου βαρύνοντα βαθμό (35%) κατείχε αποκλειστικά και μόνο η συνέντευξη. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έληξε στις 9 Φεβρουαρίου 2018.

Σχετικα
Η Αθήνα της Τζέην Σαμπανίκου
Η Αθήνα της Τζέην Σαμπανίκου

Ενώ μεσολάβησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο έγιναν δεκτές ενστάσεις για δικαιολογητικά που δεν υπήρχαν καν στους φακέλους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως Υπεύθυνες Δηλώσεις) κι ενώ οι γραπτές εξετάσεις πολλαπλών επιλογών διενεργήθηκαν το καλοκαίρι του 2018, η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού επιλέγει τη δεδομένη χρονική στιγμή, σήμερα, 31/05/2019 για να εκδώσει μαζικά αποτελέσματα συνεντεύξεων, που έχουν λάβει χώρα, σε αρκετές περιπτώσεις, εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι συνεντεύξεις διενεργούνται από επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από Γενικούς Γραμματείς και καθηγητές προσκείμενους στην κυβέρνηση οι οποίοι επιλέγονται αυθαίρετα από άλλη επιτροπή, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από τη διορισμένη διοίκηση της ΜΟΔ και το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Από τα αποτελέσματα που είχαν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, ήδη έχουν καταγγελθεί από υποψηφίους υπερβολικές και αδικαιολόγητες ανατροπές στη βαθμολογία των υποψηφίων με βάση το κριτήριο της συνέντευξης, που ευνοούν πάντοτε υποψηφίους της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει επίσης το ρεπορτάζ που θέτει το ερώτημα για ποιο λόγο αποφασίστηκε να ανακοινωθούν μαζικά σήμερα τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5