1821 Digital Gallery
Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει - 6 Χρόνια Ταξίδια
ΤΕΥΧΟΣ 699

Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει - 6 Χρόνια Ταξίδια

Τη φετινή χρονιά, το πρόγραμμα έχει ως κεντρικό άξονα του 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ
Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια για μαθητές απομακρυσμένων περιοχών

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή μας και το μέλλον των επόμενων γενεών βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και της στρατηγικής των σύγχρονων εταιρειών. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ως μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας, υιοθετεί διαδικασίες και εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες τεχνικές για τη λειτουργία των εγκαταστάσεών του και την παραγωγή υψηλών προδιαγραφών προϊόντων. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με τη συνεχή βελτίωση της ενεργειακής του απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας, διαχειρίζεται ορθολογικά τους φυσικούς πόρους, μειώνει το ανθρακικό αποτύπωμα, παρακολουθεί και βελτιώνει την ποιότητα της ατμόσφαιρας και επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Ταυτόχρονα σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, οι οποίες συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος και ενδεικτικά αφορούν:
1. Στην ευαισθητοποίηση των πολιτών / καταναλωτών στην εξορθολογισμένη χρήση της ενέργειας.
2. Στη στήριξη καινοτόμων ιδεών και νεοφυών επιχειρήσεων με περιβαλλοντικό περιεχόμενο.
3. Στη συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, επιστημονικούς και περιβαλλοντικούς φορείς και ερευνητικά κέντρα για την υλοποίηση προγραμμάτων που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος και τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
4. Στην εκπόνηση έργων υποδομής, όπως εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σχολεία, εγκατάσταση και συντήρηση περιβαλλοντικών σταθμών σε περιοχές που ο Όμιλος ασκεί την επιχειρηματική δραστηριότητά του.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ με τις δράσεις του για βιώσιμη ανάπτυξη φιλοδοξεί να συμβάλει στη δημιουργία των προϋποθέσεων για έναν καλύτερο πλανήτη. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί το πρόγραμμα «Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει», το οποίο πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 9.000 μαθητές έχουν παρακολουθήσει 312 εργαστήρια περιβαλλοντικού περιεχομένου σε 53 απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές. Τα εργαστήρια υλοποιούνται σε συνεργασία με 33 φορείς, όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μουσείο Φυσική Ιστορίας του Πανεπιστήμιου της Κρήτης, το Νόησις, το ΕΛΚΕΘΕ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και πολλούς ακόμα αξιόλογους συνεργάτες.

Σχετικα
Πώς διπλασιάζει την αγάπη η ΑΒ Βασιλόπουλος και αυτό το Πάσχα;
Πώς διπλασιάζει την αγάπη η ΑΒ Βασιλόπουλος και αυτό το Πάσχα;

Το 2019 εγκαταστάθηκε φωτοβολταϊκό σύστημα ενέργειας στο Γυμνάσιο της Ηρακλειάς και τις προσεχείς ημέρες θα εγκαινιαστεί αντίστοιχο έργο στο Γυμνάσιο της Δονούσας. Τη φετινή χρονιά, το πρόγραμμα «Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει» έχει ως κεντρικό άξονά του 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, οι οποίοι έχουν σκοπό τον τερματισμό της φτώχειας, την προστασία του πλανήτη, τη σωστή ενεργειακή διαχείριση, την υπεύθυνη κατανάλωση νερού, την προαγωγή της υγείας και τη διασφάλιση ισότιμων δικαιωμάτων και ευημερίας για όλους με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2030.

Στο πλαίσιο αυτό 13 σχολεία από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν σε δημιουργικό διαγωνισμό, κατά τον οποίο καλούνται να διατυπώσουν σε γραπτή έκθεση υλοποιήσιμες ιδέες για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το έπαθλο για το σχολείο που θα διακριθεί είναι να επισκεφτούν οι μαθητές τον προσεχή Μάιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Εκεί θα τους δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, πραγματοποιώντας παράλληλα εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία και μουσεία της πόλης.    

Το πρόγραμμα είναι μία πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που υλοποιείται με τη συνεργασία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και για πρώτη φορά έχει την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με έδρα τις Βρυξέλλες.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα «Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει» στο www.energyforlife.gr

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5