Visual Browsing

Γιάννης Μακρής: Ο άγνωστος καβγάς με τον Λιβανέζο

A.J.M. - Γιάννης Μακρής
A.J.M. - Γιάννης Μακρής
Η κατάθεση του πατέρα
  • A-
  • A+
0

Μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση του 31χρονου Βούλγαρου και την αναζήτηση του αδελφού του για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή, βγαίνουν νέα στοιχεία για το πώς συνδέονται οι δύο δολοφονικές επιθέσεις τόσο στον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία όσο και τον Αυστραλολιβανέζο που τραυματίστηκε σοβαρά όταν εξερράγη βομβιστικός μηχανισμός στο αυτοκίνητό στη Γλυφάδα.

Αν και από την αρχή, οι Αρχές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο οι δύο επιθέσεις να συνδέονταν και να θεωρείται η δεύτερη πράξη αντιποίνων, τώρα βγαίνει στο φως μια νέα πληροφορία.

Σύμφωνα με το vima.gr, ο 46χρονος επιχειρηματίας λίγο πριν από τη δολοφονία του στις 31 Οκτωβρίου φέρεται μόλις μερικές εβδομάδες πριν να είχε ομηρικό καβγά με τον 56χρονο Αυστραλολιβανέζο επιχειρηματία με το βαρύ ποινικό παρελθόν.

Η ίδια πηγή αναφέρει, επικαλούμενη τη δικογραφία, ότι ο Γιάννης Μακρής φέρεται να είχε έλθει σε σύγκρουση και με Αλβανούς ποινικούς που είχαν μεσολαβήσει για να του επιστραφεί –έναντι αμοιβής 10.000 ευρώ- ένα πολυτελές ΙΧ που του είχε κλαπεί.

Σχετικα
20 πράγματα που αγαπάμε στα Νότια Προάστια
20 πράγματα που αγαπάμε στα Νότια Προάστια

Επίσης, ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας φέρεται να είχε φιλονικήσει με υπευθύνους εταιρειών στην Μύκονο σε κρατικό διαγωνισμό για έργο καθαρισμού, ενώ είχε προκληθεί επεισόδιο σε μπαρ του «νησιού των Ανέμων» σε συνάντηση του με Λιβανέζο επιχειρηματία με τον οποίο είχαν αντιδικίες από την περίοδο που διέμενε στην Αυστραλία.

Σημαντική κρίθηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ η κατάθεση του πατέρα του δολοφονηθέντος ο οποίος σημείωσε: «Στην Ελλάδα ο Γιάννης είχε αγοράσει ακίνητα στην Αθήνα, στην Αράχοβα, στη Βούλα και σε διάφορα άλλα μέρη και τα οποία νοίκιαζε.  Παλιότερα είχε κάποια προβλήματα στην Αυστραλία, αλλά αθωώθηκε. Ο Γιάννης δεν είχε διαφορές με κάποιον ώστε να φοβάται για την ζωή του. Ο Γιάννης με την εταιρεία του έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς για κρατικές δουλειές, για παράδειγμα, ασφάλεια και καθαριότητα σε δήμους και νοσοκομεία, σε δήμους και άλλα τέτοια. Το καλοκαίρι του 2018 είχε πάει στη Μύκονο να συζητήσει για μια δουλειά χωρίς να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Γιάννης τους ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί με μαγαζιά ή ιδιωτικές επιχειρήσεις παρά μόνο με κρατικές δουλειές. Για τον λόγο αυτό ο Γιάννης τσακώθηκε στα λόγια με αυτούς της εταιρείας και τελικά, ακύρωσαν τη συνάντηση που ήθελαν να κάνουν για να συζητήσουν. Ο Γιάννης με την εταιρεία του έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς και έδινε χαμηλές τιμές για να πάρει τις δουλειές και με αυτόν τον τρόπο “κτυπούσε” τον ανταγωνισμό. Στο παρελθόν είχε κάποιες κόντρες με άλλα άτομα αλλά όλα αυτά είχαν μείνει πίσω απ όσο ξέρω.

»Στην Αυστραλία είχε τσακωθεί με κάποιον Λιβανέζο που τον είχαν κατηγορήσει ότι τους είχε φάει πολλά λεφτά. Πριν κάποια χρόνια είχε βρεθεί με ένα μέλος της οικογένειας των Λιβανέζων σε ένα μαγαζί στην Μύκονο και είχαν μαλώσει στα λόγια, αλλά τους χώρισαν και κάποιοι που δούλευαν στο μαγαζί».

Σχετικα
Γερμανία: Ίδρυμα στη μνήμη φοιτήτριας που σκότωσε Αφγανός πρόσφυγας
Γερμανία: Ίδρυμα στη μνήμη φοιτήτριας που σκότωσε Αφγανός πρόσφυγας

Η κλοπή του τζιπ

Επιπλέον αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστίασαν το ενδιαφέρον τους και σε ένα άλλο σημείο της κατάθεσης του πατέρα του θύματος που αναφέρθηκε σε περιστατικό κλοπής ενός πολυτελούς τζιπ από τον Γιάννη Μακρή. Όπως κατέθεσε ο πατέρας του, ο 46χρονος έδωσε σε έναν Αλβανό με το μικρό όνομα «Τάκης» το προαναφερόμενο ποσό για να μεσολαβήει για να του το επιστρέψουν πίσω. Όπως επισήμανε ο πατέρας του δολοφονηθέντα επιχειρηματία, «τον Γιάννη τον είχε πειράξει ότι του έκλεψαν το τζιπ μέσα από το σπίτι του . Επίσης τον πείραξε ότι δεν του επέστρεψαν ένα άλμπουμ φωτογραφιών της γυναίκας του που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο που κλάπηκε».

Η επένδυση στη Μύκονο

Πάντως, για την επένδυση στην Μύκονο ρωτήθηκε κι ένας 53χρονος υπεύθυνος της εταιρείας security όπως κι άλλων υπηρεσιών στα νότια προάστια όπου συμμετείχε ο Γιάννης Μακρής με ποσοστό 40% και στα εγκαίνια της οποίας θα πήγαινε στο μοιραίο βράδυ.

Ο 53χρονος ανέφερε στην κατάθεση του: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μιλήσει σε κάποιους μεσίτες στην Μύκονο για να βρούμε έδρα του σταθμού, όμως τελικά δεν προχωρήσαμε. Ο λόγος ήταν ότι επειδή η Μύκονος είναι ένα περίεργο ας το πούμε νησί, ακούγαμε διάφορα για παρανομίες και άλλα τέτοια και δεν θέλαμε να μπλέξουμε σε οτιδήποτε παράνομο. Μάλιστα, ο Γιάννης ήταν αυτός πρώτος που είπε να μην μπλέξουμε με την Μύκονο καθόλου».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
18.10.2019
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5