Visual Browsing

Μαθητές-τραπεζίτες αγοράζουν το κουλούρι τους με prepaid card!

Μαθητές-τραπεζίτες αγοράζουν το κουλούρι τους με prepaid card!
Η πρώτη τράπεζα για παιδιά στην Πάτρα είναι γεγονός
  • A-
  • A+
0

Σε ένα πρωτότυπο εγχείρημα επιδόθηκαν οι μαθητές του Αρσακείου Λυκείου Πατρών που αποφάσισαν να ιδρύσουν μια μαθητική τράπεζα από παιδιά που απευθύνεται σε παιδιά, την New Generation Bank(NGB), δηλαδή Τράπεζα της Νέας Γενιάς!

Για τη συγκέντρωση του αρχικού κεφαλαίου οι μαθητές της Β’ Λυκείου εξέδωσαν και έχουν ήδη πουλήσει μετοχές, αξίας 3 ευρώ η μια και τα κέρδη σύμφωνα με τα λεγόμενά τους θα προέλθουν «από τη διαφορά του επιτοκίου δανεισμού και του επιτοκίου κατάθεσης (επιτόκιο δανεισμού > επιτόκιο κατάθεσης), καθώς και από την προμήθεια έκδοσης και φόρτισης προπληρωμένης κάρτας για τους πελάτες της τράπεζας».

Η προπληρωμένη κάρτα τους σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε από τα ίδια σε 3D-Printer και λειτουργεί με τεχνολογία NFC (Near Field Communications) για τη μεταφορά και τον έλεγχο των δεδομένων του πελάτη (προϊόν B2C - Business to Customer), και πωλείται λιανική σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς.  

Σχετικα
Ληστεία σε τράπεζα: Τα στοιχεία στα χέρια της ΕΛΑΣ και ο ύποπτος
Ληστεία σε τράπεζα: Τα στοιχεία στα χέρια της ΕΛΑΣ και ο ύποπτος

Όμως οι μαθητές-τραπεζικά στελέχη δεν σταμάτησαν εκεί. Προχώρησαν στον σχεδιασμό εφαρμογής για Android συσκευές που παίζει το ρόλο τερματικού POS (προϊόν B2B - Business to Business) ώστε να εξυπηρετεί τους πελάτες-συμμαθητές για τις συναλλαγές τους. Η εφαρμογή «διαβάζει» το NFC της προπληρωμένης κάρτας του πελάτη και τον ενημερώνει για το υπόλοιπο της κάρτας του.

Η προπληρωμένη κάρτα και η εφαρμογή μάλιστα χρησιμοποιούνται ήδη στο κυλικείο του σχολείου, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κυλικεία άλλων σχολείων και market places όπως mini markets και περίπτερα. Όπως λένε στην ATHENS VOICE τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ίδρυσαν την τράπεζα αυτή για μαθητές και με στόχο να εκπαιδευτούν όσο και οι πελάτες τους στο «χαώδες» - όπως φαντάζει στα μάτια τους- σημερινό τραπεζικό σύστημα.

Σχετικα
Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας
Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

«Η καινοτομία κατέχει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλους τους τομείς. Όλες οι επιχειρήσεις, ψάχνουν για κάτι καινούργιο, κάτι χρήσιμο για τον απλό πολίτη, κάτι που μπορεί να τις εξυψώσει στην σημερινή ανταγωνιστική αγορά. Μετά από brainstorming, σκεφτήκαμε την ιδέα της ίδρυσης μιας εικονικής τράπεζας, καθώς δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν τέτοιου είδους επιχείρηση στον διαγωνισμό του ΣΕΝ JA-Greece» μας λέει ο Αντώνης Πολίτης, Πρόεδρος της New Generation Bank. Σε αυτό συμφωνεί και η συμμαθήτρια του η Μαρία Λιάτσικου, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της New Generation Bank που τονίζει πως «Είμαστε μαθητές της Β’ Λυκείου, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας μας ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και τον αντίκτυπό τους στη ζωή των πολιτών. Αποφασίσαμε λοιπόν να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα “Εικονική Επιχείρηση” του ΣΕΝ JA-Greece και μέσα από αυτό να δημιουργήσουμε υγιείς συνθήκες για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας».

Όλα αυτά φυσικά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους, Όλγας Σταυρουλοπούλου, που αναλαμβάνει κάθε χρόνο να υλοποιείτο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν μία εικονική επιχείρηση και είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία της. Παράγουν ένα προϊόν το οποίο προωθούν και πωλούν με στόχο τα μέγιστα δυνατά κέρδη, τα οποία κατατίθενται υπέρ φιλανθρωπικού σκοπού στο τέλος του προγράμματος. Έτσι, το Πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας που καταρρίπτει το δασκαλοκεντρικό μοντέλο, ενισχύει την προσωπική πρωτοβουλία και αναδεικνύει τις κλίσεις και τα ταλέντα των μαθητών προάγοντας το επιχειρείν.

«Αισθάνομαι περήφανη όταν βλέπω τους μαθητές μου να πατούν γερά στα πόδια τους και να νιώθουν σιγουριά ότι μπορούν να καταφέρουν οτιδήποτε, αρκεί να το θελήσουν και να το προσπαθήσουν» εξηγεί στην ATHENS VOICE η εκπαιδευτικός των μικρών τραπεζιτών.

Όραμα των μαθητών από την Πάτρα είναι να κάνουν την αρχή και να μπει σε λειτουργεία μια μαθητική «τράπεζα» από παιδιά για παιδιά σε όλα τα σχολεία. Η επιχείρηση New Generation Bank συμμετέχει στο φετινό διαγωνισμό της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης 2019», που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Οι εγγραφές για τα Γυμνάσια και Λύκεια που επιθυμούν να λάβουν μέρος θα ολοκληρωθούν στις 5 Δεκεμβρίου 2018 ενώ η αίτηση γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΕΝ/JA .Μαθητικές ομάδες απο όλη την Ελλάδα  -και απο ακριτικές περιοχές- έχουν επίσης δρομολογήσει την υλοποίηση και άλλων πολύ έξυπνων επιχειρήσεων.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το πρόγραμμα της Μαθητικής “Εικονικής Επιχείρησης” του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece υλοποιείται φέτος υπο την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου. Σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία» εύχεται ο Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Eυρώπης.

Υπόλοιποι μαθητές της Β’ Λυκείου Αρσακείου Πατρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» και αποτελούν το Δ.Σ. της New Generation Bank:

Αβαγκιάν Μάριος, Αγγελόπούλος Κωνσταντίνος, Αλεξανδροπούλου Ντένη, Γεωργοπούλου Εύη, Γκούμας Κωνσταντίνος, Θεοδωρόπουλος Ανδρέας, Καμπέρου Θανούλα, Κατσιμπέρη Σταυριάνα, Κόλλια Γρηγορία, Κρικέτου Βαλίνα, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Πορευόπουλος Βασίλης, Σιδέρη Διονυσία, Χρόνης Μάριος.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5