1821 Digital Gallery
Υπογραφές για ένα «Τέλος στο φασισμό»

Υπογραφές για ένα «Τέλος στο φασισμό»

Τεράστια η ανταπόκριση στο διαδικτυακό ψήφισμα του κινήματος πολιτών Avaaz

Με τελικό παραλήπτη τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά η κίνηση πολιτών Avaaz πραγματοποιεί ένα ακόμα διαδικτυακό ψήφισμα με το οποίο ζητά να μπει  ένα τέλος στο φασισμό. Τις πρώτες 24 ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το ψήφισμα είχαν υπογράψει 25.000 άνθρωποι και αυτή τη στιγμή οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 50.000. Στο κείμενο του ψηφίσματος η ομάδα αναφέρει:

«Αγαπητά μέλη σε όλη την Ελλάδα,

Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. Την Τετάρτη, ο μουσικός και συμπολίτης μαςΠαύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από νεοναζί, υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής. Για χρόνια τώρα, χρυσαυγίτες διαπράττουν απερίγραπτα εγκλήματα κατά αλλοδαπών, τσιγγάνων, ομοφυλόφιλων, πολιτικών ή πολιτών που απλά διαφωνούν με τις φασιστικές τους απόψεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και μαζί μπορούμε να το κάνουμε.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν καταδικάσει αυτό το έγκλημα, αλλά για να σταματήσουμε το μίσος χρειαζόμαστε πράξεις, όχι λόγια. Ο Σαμαράς έχει τη δύναμη να φέρει νομοθετικές αλλαγές για να καταστήσει υπόλογη τη Χρυσή Αυγή και ν' ανοίξει έρευνες για τη διαλεύκανση όλων των εγκλημάτων στα οποία εικάζεται ότι συμμετείχαν μέλη αυτής της φασιστικής οργάνωσης. Αν αρκετοί από εμάς πιέσουμε τον Σαμαρά τώρα , έχουμε μία πραγματική ευκαιρία να φέρουμε τα μέτρα σε ισχύ.

Σχετικα
Πάπας Φραγκίσκος: Επεισόδιο με ιερέα που διαμαρτυρόταν
Πάπας Φραγκίσκος: Επεισόδιο με ιερέα που διαμαρτυρόταν

Η δολοφονία του αθώου συμπολίτη μας δεν είναι απλά μια επίθεση. Είναι μια ξεκάθαρη, απειλή για τη δημοκρατία της χώρας μας. Ας ενώσουμε λοιπόν τις φωνές μας τώρα ενάντια στο φασισμό, και ας χαράξουμε το όριο της ανοχής μας ακριβώς εδώ. Όταν φτάσουμε τις 50.000 υπογραφές θα τις παραδώσουμε στην κυβέρνηση. Υπόγραψε το ψήφισμα τώρα και διάδωσε το στους πάντες: εδώ

Μέχρι σήμερα, τα μεγάλα κόμματα έχουν δείξει ασυγχώρητη ανοχή στη Χρυσή Αυγή, επιτρέποντάς τους να σπέρνουν μίσος, βία και φόβο. Σε πολλές περιπτώσεις ακόμη, πολιτικοί έχουν επωφεληθεί απ’την πόλωση που έχει δημιουργήσει η Χρυσή Αυγή στην κοινωνία. Όμως αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς δέχεται πίεση για να δράσει, και μέσα απ’το ίδιο του το κόμμα αλλά και απ’τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα απ’τους πολίτες θα του δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή ως αυτό που πραγματικά είναι: μια εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση.

Η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη και οργισμένη με το ότι η Χρυσή Αυγή έχει αφεθεί ελεύθερη να υποσκάπτει τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία. Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα ξυπνάει πρόσφατες μνήμες απ’τη Χούντα των Συνταγματαρχών και ξύνει παλιότερες πληγές απ’το ν Εμφύλιο. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε ξανά. Οι πολίτες, έχουμε το δικαίωμα να νιώθουμε ασφαλείς ανεξαρτήτου χρώματος, πολιτικών πεποιθήσεων, θρησκείας, εθνικότητας και σεξουαλικότητας.

Σχετικα
Πέθανε 14χρονη στη Λαμία που νοσούσε με κορωνοϊό
Πέθανε 14χρονη στη Λαμία που νοσούσε με κορωνοϊό

Ας κάνουμε αυτό το διαδικτυακό ψήφισμα το πιο δημοφιλές στην ιστορία της χώρας. Τόσο δημοφιλές ώστε να είναι αδύνατον για οποιονδήποτε πολιτικό να το αγνοήσει. Υπόγραψε τώρα και θα παραδώσουμε τις υπογραφές στη κυβέρνηση. Από την πρώτη στιγμή, το κίνημα του Avaaz συμπαραστάθηκε στον αγώνα των πολιτών για δημοκρατία που τώρα σαρώνει τον κόσμο: από την Αραβική Άνοιξη μέχρι την Ισπανία και τη Βραζιλία. Σ’αυτές τις σκοτεινές μέρες, το κίνημά μας βοηθάει στο να αντισταθμίσουμε τη βία και το διχασμό με δημοκρατικό διάλογο και ενότητα.

Με ελπίδα,

Carol, Σπύρος, Marie, Luis και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz»

Λ.Χ.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5