Visual Browsing

Επιχείρηση «μπουλντόζα»: Αυτοψία στο βενζινάδικο με τις υπόγειες αντλίες και τη νοθεία καυσίμων (video)

Η πρωτοφανής επέμβαση του ΣΔΟΕ και της οικονομικής αστυνομίας και η μυστηριώδης αυτοκτονία

Πρωτοφανής επιχείρηση του ΣΔΟΕ και της οικονομικής αστυνομίας που χρησιμοποίησαν μπουλντόζα προκειμένου να ελέγξουν πρατήριο υγρών καυσίμων, του οποίου ο ιδιοκτήτης αυτοκτόνησε μυστηριωδώς πριν από δύο μήνες. 

Έπειτα από σειρά καταγγελιών από οδηγούς, το ΣΔΟΕ και η οικονομική αστυνομία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εντόπισαν στην Ελευσίνα, επί της Ιεράς Οδού, πρατήριο υγρών καυσίμων που εξαπατούσε τους καταναλωτές.

Μάλιστα, προχώρησαν σε ανασκαφές. Εκεί ανακάλυψαν υπόγειο σύστημα σωληνώσεων μέσω του οποίου τροφοδοτούνταν με παράνομα καύσιμα οι νόμιμες δεξαμενές, ώστε να μπερδεύουν το σύστημα ελέγχου (εισροών-εκροών) και να μην μπορούν από απόσταση να εντοπίσουν από τις αρχές.

Το σοκαρισιτκό  βίντεο, που έφερε στο φως το Πρώτο Θέμα και δείχνει τι αντίκρισαν οι ελεγκτές όταν τέλειωσε το έργο της εκσκαφής, δεν μπορεί να αποτυπώσει μια σειρά άλλων εξελίξεων και συμπτώσεων, που ενδεχομένως να συνέβαλαν καθοριστικά στην αποκάλυψη.

Σχετικα
Δικαστικός έβαλε τέλος στη ζωή του στο Χαλάνδρι
Δικαστικός έβαλε τέλος στη ζωή του στο Χαλάνδρι

Με αυτό το τρόπο κατακλέψανε τους οδηγούς είτε παρέχοντας καύσιμα χωρίς να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ είτε βάζοντας μέσα στο ρεζερβουάρ των Καταναλωτών καύσιμα τα οποία ήταν είτε νοθευμένα είτε παράνομα.

Η διεύθυνση του πρατηρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, και ο ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία συνέταξε δικογραφία και την καταθέτει στον εισαγγελέα.

Η μυστηριώδης αυτοκτονία και οι καταγγελίες που «άνοιξαν» στον ΣΔΟΕ το κλειστό πρατήριο

Σχετικα
Βέροια: Αυτοκτόνησε 23χρονος πέφτοντας στο κενό
Βέροια: Αυτοκτόνησε 23χρονος πέφτοντας στο κενό

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι ο ιδιοκτήτης του πρατήριου, αυτοκτόνησε πριν από δυο μήνες  και οι  αρχές εξετάζουν αν συνδέεται το γεγονός με την παραβατική δραστηριότητά του στο πρατήριο, μετά και τις καταγγελίες συγγενών του. 

Πάντως, σημειώνεται ότι η αλληλουχία των γεγονότων καταγράφεται στα υπηρεσιακά έγγραφα για την επιβολή οριστικής αναστολής λειτουργίας του Πρατηρίου στην Ελευσίνα από την Περιφέρεια Αττικής.

Εκεί, φαίνεται πως η επιχείρηση άλλαξε χέρια πριν από έναν χρόνο και πήρε νόμιμη έγκριση να πραγματοποιηθούν εργασίες και αλλαγές στο σχεδιάγραμμα των εγκαταστάσεών της. Ωστόσο στο τέλος Σεπτεμβρίου -ένα μήνα πριν μπουν οι «μπουλντόζες»- το πρατήριο έκλεισε, λόγω της αυτοκτονίας του επιχειρηματία.

Ενώ το πρατήριο όμως είχε πια κλείσει και ο επιχειρηματίας δεν βρισκόταν πια εν ζωή, μία καταγγελία προς τις διωκτικές αρχές άνοιξε τελικά τον δρόμο για τους εξονυχιστικούς ελέγχους που επακολούθησαν.

Στις 30 Οκτωβρίου η Περιφέρεια Αττικής διέταξε την οριστική αφαίρεση της αδείας λειτουργίας του πρατηρίου όπου έγινε η επιχείρηση του ΣΔΟΕ με τις μπουλντόζες κι αποκαλύφθηκε ο παράνομος μηχανισμός νόθευσης των καυσίμων.

Τι είχε προηγηθεί μέσα στον τελευταίο έναν χρόνο και ιδίως τους τελευταίους μήνες; Όπως αποκαλύπτεται στην ίδια απόφαση της Περιφέρειας:

  • Στις 16-10-2017 χορηγήθηκε στον ΜΑЇΣΤΡΕΛΛΗ ΣΕΡΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου λόγω αλλαγής δικαιούχου και με ταυτόχρονη έγκριση νέων σχεδιαγραμμάτων του πρατηρίου υγρών καυσίμων δημοσίας χρήσεως, που βρίσκεται επί της Ιεράς οδού 45 στην Ελευσίνα Αττικής.
  •  
  • Ένα χρόνο αργότερα, στις 28-09-2018, αφαιρέθηκε προσωρινά η άδεια λειτουργίας, του πρατηρίου υγρών καυσίμων μετά στεγασμένου πλυντηρίου-λιπαντηρίου αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως, που βρίσκεται επί της Ιεράς οδού 45 στην Ελευσίνα Αττικής λόγω του ότι, ο εκμεταλλευτής απεβίωσε.
  • Μισό μήνα μετά, στις 11-10-2018 με έγγραφό του , το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) ενημέρωσε την Περιφέρεια για πραγματοποίηση ελέγχου , στο πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία ΜΑЇΣΤΡΕΛΛΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ επί της Ιεράς οδού 45 στην Ελευσίνα Αττικής, κατόπιν καταγγελίας αναφορικά με λαθρεμπόριο καυσίμων.
  • Στις 22-10-2018 το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) ενημέρωσε την Περιφέρεια ότι θα γίνει έλεγχος από το Σ.Δ.Ο.Ε. στο παραπάνω πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Ιεράς οδού 45 στην Ελευσίνα Αττικής.
  • Η έρευνα με τις μπουλντόζες ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου 2018 και διήρκησε μέχρι τις 29-10-2018. Τότε διαπιστώθηκαν «τροποποιήσεις των εγκεκριμένων εγκαταστάσεων και ειδικότερα η ύπαρξη επιπλέον τουλάχιστον τριών υπόγειων δεξαμενών συνδεδεμένων με συγκαλυμμένα στόμια, τα οποία προέκυψαν κατόπιν εκτεταμένων εργασιών-εσκαφών των συναρμόδιων Υπηρεσιών, καθώς επίσης και μη εγκεκριμένος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός» (δηλαδή το ηλεκτρονικό σύστημα νόθευσης).
  • Με βάση ότι η παράνομη εγκατάσταση του πρατηρίου «επιφέρει συνέπειες για το περιβάλλον, εγκυμονώντας παράλληλα κινδύνους για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και κατ’ επέκταση των πολιτών, ενώ παρακάμπτει τους ασφαλιστικούς μηχανισμούς που αποσκοπούν στην προστασία του καταναλωτή θίγοντας γενικότερα το δημόσιο συμφέρον» στις 30 Οκτωβρίου αποφασίστηκε η οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων δημοσίας χρήσεως, που βρίσκεται επί της Ιεράς οδού @@ στην Ελευσίνα Αττικής και η σφράγιση των εγκαταστάσεων παροχής καυσίμων του ανωτέρω πρατηρίου.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
18.10.2019
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5