Visual Browsing
Σε τι διαφέρει το TEDx Ιωαννίνων: Ο curator Γιάννης Παπαχρήστου εξηγεί

Σε τι διαφέρει το TEDx Ιωαννίνων: Ο curator Γιάννης Παπαχρήστου εξηγεί

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο ολοκληρωμένο TEDx πόλης Ιωαννίνων

Η αγάπη τους για να διαδώσουν ιδέες αλλά και να αναδείξουν την ομορφιά της πόλης των Ιωαννίνων παρακίνησε μια παρέα νέων να δημιουργήσει το TEDxMaviliSquare, που είναι αφιερωμένο στην ιδιαίτερη πλατεία της πόλης η οποία αναπτύσσεται γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα την 1η Δεκεμβρίου. Μέσα από το συγκεκριμένο event, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες προσωπικοτήτων που έχουν ξεχωρίσει και διακριθεί σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της καθημερινότητας. Σε τι διαφέρει όμως αυτό το TEDx σε σχέση με τα υπόλοιπα; 

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι, όπως μας εξηγεί ο Founder-curator Γιάννης Παπαχρήστου, ότι ηλικιακά η ομάδα πίσω από αυτό κινείται στα πλαίσια του 19-24, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κατηγορία TEDx πολης. «Το ξεκινάμε από την αρχή διαβάζοντας κανόνες, λύνοντας απορίες, ζητώντας βοήθεια από αλλά TEDx μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας». 

Κάτι ακόμα ωστόσο που κάνει αυτό το TEDx ξεχωριστό είναι ότι πρόκειται για ένα event με ανθρώπους από πολλά διαφορετικά υπόβαθρα, που δύσκολα θα πίστευε κάποιος ότι μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια σκηνή, με όραμα να υπάρξει μια ποικιλομορφία στις ομιλίες και στις ιδέες που θα αναπτυχθούν.

Σχετικα
Παράνομα 1 στα 3 αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες λέει η ΑΑΔΕ
Παράνομα 1 στα 3 αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες λέει η ΑΑΔΕ

Guerilla Marketing, ή αλλιώς Marketing του «ανταρτόπολεμου», είναι η στρατηγική που θα εφαρμόσουν. Έτσι, οι άνθρωποι των Ιωαννίνων θα έρθουν «αντιμέτωποι» με αντισυμβατικές  και απροσδόκητες εκστρατείες σε διάφορα σημεία της πόλης που η κάθε μια τους θέλει να περάσει το δικό της μήνυμα. 

Φτάνοντας περίπου 2 μήνες πριν το κεντρικό event, η φρέσκια αυτή ομάδα δεσμεύεται να δώσει μια νέα πνοή στην κοινωνία των Ιωαννίνων! Όσον αφορά το κεντρικό θέμα του TEDxMaviliSquare, αυτό θα ανακοινωθεί προσεχώς: «Όταν είσαι μπροστά σε 20 άτομα που θα παλέψουν μαζί με εσένα ώστε να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα, πρέπει να έχεις ένα θέμα που θα τους χαρακτηρίζει και θα βρίσκουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτό. Ένα θέμα που θα το υιοθετήσουν όχι γιατί τους το είπες εσύ, αλλά επειδή έχουν βιώσει κάτι που μπορεί να ενσωματωθεί σε αυτό. Έτσι λοιπόν και εμείς σαν ομάδα βρήκαμε αυτή την κοινή μας γραμμή που θα αποτελέσει και το φετινό μας θέμα, κάτι που θα το μάθετε σύντομα» μας λέει ο Γιάννης.

Σχετικα
10χρονη στη Θεσσαλονίκη: Κοιμόμουν και άκουγα που με φωτογράφιζε
10χρονη στη Θεσσαλονίκη: Κοιμόμουν και άκουγα που με φωτογράφιζε

O Γιάννης είναι τελοιόφοιτος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και φέτος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβάλ επιστήμης καθώς ήταν νικήτής του Famelab 2018 που διοργανώνεται κάθε χρόνο απο το British Counsil. Πώς νιώθει που στα 22 του είναι Founder-Curator μιας διοργάνωσης σαν κι αυτή; Όπως λέει στην Athens Voice, «νιώθω για το TEDx αυτό μπαμπάς, που θα μεγαλώσει ένα παιδί και θέλει να το δει να γίνεται όλο και πιο δυνατό. Τώρα όσον αφορά την ομάδα μου, νιώθω σαν την μαμά πάπια που πρέπει να μάθει στα παπάκια να κολυμπούν ώστε να μην πνιγούν και αν πάνε να πνιγούν να είμαι δίπλα για να τα σώσω».

Πίσω από το TEDxMaviliSquare είναι οι Γιάννης Παπαχρήστου, Θοδωρής Ποτολιος, Φοίβος Πολύζος, Δήμητρα Δεμερτζή, Θάνος Χατζής, Πάρις Δρικος, Ευτέρπη Κωνσταντινίδου, Χριστιάνα Μπερετη, Στέλλα Σταυρουλάκη, Έφη Φραϊδάκη, Άρτεμις Παπαχρήστου, Σταυρινα Κατσιλη, Δημήτρης Ντομουζης, Αποστολία Μπαλτα, Σταύρος Αλέξανδρος, Μαρίνος, Σταυρούλα Θεωδοροπούλου, Κάτσενου, Κωνσταντίνα, Χριστίνα Βερβερη, Άντζελα Μπερετη, Ζαχαρούλα Σιόζου. 

Για αιτήσεις εθελοντών εδώ.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5