Visual Browsing
Θ. Αθερίδης για φωτιά στο Μάτι: «Τέτοιο ρεζιλίκι αποποίησης ευθυνών δεν έχω δει ξανά στη ζωή μου»

Θ. Αθερίδης για φωτιά στο Μάτι: «Τέτοιο ρεζιλίκι αποποίησης ευθυνών δεν έχω δει ξανά στη ζωή μου»

Ο ηθοποιός πέρασε από την περιοχή επιστρέφοντας από γύρισμα λίγο πριν κλείσει η Μαραθώνος
© eurokinissi

«Αν το γύρισμα καθυστερούσε μισή ώρα – κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά – και βρίσκαμε κλειστή τη Μαραθώνος, θα κατεβαίναμε κι εμείς από το Μάτι οπότε δεν ξέρω από εκεί και πέρα ποια θα ήταν η τύχη μας. Αν θα ήμασταν μέσα στους καμένους ή αν θα είχαμε τρέξει στη θάλασσα για να σωθούμε. Αυτοί που έπρεπε θεωρείς ότι ανέλαβαν την ευθύνη; Κρύφτηκαν όλοι. Τέτοιο ρεζιλίκι αποποίησης ευθυνών δεν έχω δει ξανά στη ζωή μου. Το ελάχιστον που θα έπρεπε να κάνουν; Να παραιτηθεί το σύμπαν όλο». Ο Θοδωρής Αθερίδης, ο οποίος δύο ώρες πριν οι φλόγες καταπιούν το Μάτι πέρασε από τη Μαραθώνος, μιλά στο περιοδικό DownTown και αναφέρεται στη φονική πυρκαγιά. 

Ο ηθοποιός μια ημέρα μετά την πολύνεκρη φωτιά έκανε την εξής ανάρτηση στο facebook:

«Ένα δίωρο περίπου πριν από την καταστροφή, επιστρέφαμε, μετά το τέλος του γυρίσματος, από το μεγάλο Σέσι στην Αθήνα. Διασχίσαμε την λεωφόρο Μαραθώνος κι εκείνη την ώρα, πυκνοί καπνοί ήταν ψηλά κάπου στην Καλλιτεχνούπολη ή στον νέο Βουτζά δεν μπορούσα να είμαι βέβαιος. Δεν ήθελα να διατυπώσω ρητά αυτό που διαισθάνθηκα γιατί πολύ συχνά γίνομαι υπερβολικός και με κοροϊδεύουν οι φίλοι μου ή οι συνεργάτες μου. Πάντως , κι ενώ ακόμη τίποτα δεν έδειχνε ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα, εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε που εκείνη την ώρα περνούσαμε από κει...

Ξέρω ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι το μέτρο αλλά: Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με όλες τις διαχρονικές παθογένειες είναι σχεδόν γελοίο να αποζητάς ευθύνες για έλλειψη προγραμματισμού ή σχεδίου δράσης, προστασίας κλπ.

Σχετικα
Στο εδώλιο ξανά ο πατέρας που βίαζε την κόρη του από 11 ετών
Στο εδώλιο ξανά ο πατέρας που βίαζε την κόρη του από 11 ετών

Αν συνυπολογίσει κανείς την ευθυνοφοβία να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση εκκένωσης , με την πλήρη απουσία της έννοιας του πρωτοκόλλου, τον φόβο προκλήσεως πανικού και την λερωμένη φωλιά όλων μας για τον τρόπο που χτίζουμε, τότε θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως καλό θα είναι ο καθένας στο πίσω μέρος του μυαλού του, θα πρέπει να έχει διαρκώς ενεργοποιημένο ένα σχέδιο b . Ειδικά αν πρόκειται για γονείς που έχουν στην ευθύνη τους παιδιά ή ηλικιωμένους γονείς, τότε καθίσταται αναγκαίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Στο Μάτι αιφνιδίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στο Μάτι αιφνιδίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σχετικα
Καταστροφές στη Ζάκυνθο από την κακοκαιρία (εικόνες)
Καταστροφές στη Ζάκυνθο από την κακοκαιρία (εικόνες)

Εν ολίγοις θα έλεγα πως όταν ακούς πως στα δέκα χιλιόμετρα από κει που είσαι έχει ξεσπάσει φωτιά δεν χάνεις τίποτα αν ξεκινήσεις σιγά σιγά τις προετοιμασίες για μια βόλτα με την οικογένεια σου να πάτε για σουβλάκια λίγο μακρύτερα. Εκείνη την ώρα χωρίς πανικό που τίποτα δεν δείχνει πως κινδυνεύεις, είναι μια καλή ώρα να προστατέψεις τους ανθρώπους σου κι ας έχεις κάνει λάθος εκτίμηση.

Έχω βρεθεί με το βαρκάκι μου στην θάλασσα κι έχω δει σε δευτερόλεπτα να αλλάζει ο καιρός. Ξέρω τι είναι οι μεταβλητοί άνεμοι κι έχω να πω, πως όταν βλέπεις φωτιά καλό είναι να σκέφτεσαι με το χειρότερο σενάριο.

Σ αυτή την ζωή ερχόμαστε μόνοι και μόνοι φεύγουμε. Προσδοκώ ένα καλύτερο κράτος όπως όλοι μας, με δομές, νόμους κι αποτελεσματικότητα. Μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα θα πορεύομαι όπως ήρθα κι όπως θα φύγω από τον κόσμο. Μόνος.»

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5