Visual Browsing
Πατούλης για σκουπίδια στην Αττική: Τα ψέματα της Δούρου έχουν κοντά πόδια

Πατούλης για σκουπίδια στην Αττική: Τα ψέματα της Δούρου έχουν κοντά πόδια

Τι αναφέρει για τα «άνοιξε-κλείσε» του ΧΥΤΑ Φυλής και τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής
©EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Επίθεση στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για τις εικόνες ντροπής με τους ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας λόγω του νέου προβλήματος στον ΧΥΤΑ Φυλής, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η κα Δούρου έχει βαρύτατες ευθύνες για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, καθώς βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής σχεδόν τέσσερα χρόνια και δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής απορριμμάτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οι πολίτες της Αττικής εδώ και μια βδομάδα ταλαιπωρούνται για μια ακόμη φορά, από το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων συσσωρεύονται στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, επειδή οι Δήμοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον μοναδικό χώρο που διαθέτει σήμερα η Αττική για την εναπόθεση των απορριμμάτων της.

Σχετικα
ΙΣΑ: Οι ιδιώτες γιατροί να ενισχύσουν την προσπάθεια του ΕΣΥ
ΙΣΑ: Οι ιδιώτες γιατροί να ενισχύσουν την προσπάθεια του ΕΣΥ

Η ταλαιπωρία των πολιτών έχει ονοματεπώνυμο, αυτό της σημερινής Περιφερειάρχου Αττικής κας Ρένας Δούρου.

  • Τα ψέματα της κας Δούρου έχουν «κοντά πόδια».

Η κα Δούρου βρίσκεται σχεδόν τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής αλλά δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα, που αποτέλεσε τη σημαία της στον προεκλογικό της αγώνα και στην προσπάθειά της να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.

  • Όμως τα ψέματα της έχουν κοντά πόδια.

Το κατάλαβε και η ίδια καλά στις πλημμύρες της Μάνδρας. Το βλέπουμε καθημερινά στον τρόπο που διαχειρίζεται το Πεδίο του Άρεως. Το βιώνουμε καθημερινά στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων μας.

  • Τέσσερα ερωτήματα για την κα Δούρου, για τα οποία απαιτούμε άμεση απάντηση.
Σχετικα
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η σήραγγα Λουμπάρδα
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η σήραγγα Λουμπάρδα

Εδώ και μια ολόκληρη εβδομάδα, ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός. Η επίσημη δικαιολογία είναι η επαπειλούμενη κατάρρευση σε ένα πρανές και η ανάγκη εργασιών συντήρησης έως χθες, Πέμπτη.

Δυστυχώς, όμως, και σήμερα Παρασκευή, ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός. Και μαζί παρατείνεται και η ταλαιπωρία των πολιτών της Αττικής.

Απευθύνουμε λοιπόν στην κα Δούρου τέσσερα ερωτήματα κι απαιτούμε να μας απαντήσει άμεσα σε αυτά.

Ερώτημα πρώτο, γιατί δεν δόθηκε άλλο μέτωπο εργασίας για απόθεση; Πρόκειται για ανικανότητα της διοίκησης του Συνδέσμου, δηλαδή της Περιφέρειας Αττικής;

Ερώτημα δεύτερο, υπάρχει σχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης; Είναι δυνατόν χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών να παραμένουν στους δρόμους, λόγω ανικανότητας της Περιφέρειας, με συνθήκες καύσωνα έως τώρα, και με επερχόμενες βροχές τις επόμενες ημέρες;

Ερώτημα τρίτο, μας κρύβει η Περιφέρεια Αττικής ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με τον ΧΥΤΑ και έχουμε φτάσει πλέον στα όρια κορεσμού του, γι' αυτό και δεν μπορεί πράγματι να υπάρξει άλλο μέτωπο εργασίας και εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης κρίσης;

Ερώτημα τέταρτο, ως πότε θα αγνοεί η κα Δούρου τις διαρκείς επισημάνσεις της ΚΕΔΕ για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο σύντομα η Αττική να ζήσει στιγμές Νάπολης, εξαιτίας της αδυναμίας να δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων της;

  • Τέσσερα χρόνια Διοίκησης Δούρου, τέσσερα χαμένα χρόνια για την Αττική

Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας, δυστυχώς επιβεβαιώνουν εκκωφαντικά τις συνεχείς επισημάνσεις της ΚΕΔΕ την τελευταία διετία, για τον προφανή κίνδυνο να γίνει η Αθήνα Νάπολη.

Είναι αδιανόητο μετά από 4 χρόνια διοίκησης Δούρου, με ακύρωση του προηγούμενου σχεδιασμού (με τα όποια λάθη του), να είμαστε σήμερα στο σημείο ΜΗΔΕΝ.

Η Αττική με αποκλειστικά υπεύθυνη την κα Δούρου,

1. στην ουσία δεν διαθέτει καν ΠΕΣΔΑ αλλά κάτι που βαφτίστηκε Περιφερειακό Σχέδιο,

2. δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα για χωροθετήσεις,

3. δεν έχει μελετηθεί καμία υποδομή,

4. οι διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για το ΠΕΣΔΑ επαρκούν το πολύ για το 10% των παραγόμενων ποσοτήτων

5. δεν γνωρίζουμε πού και πότε θα γίνει νέος ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.

Είναι φανερό πως η διοίκηση της κας Δούρου, δεν είναι απλά ανεπαρκής, αλλά ανύπαρκτη.

  • Μήπως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα;

Δυστυχώς η υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα των τελευταίων ημερών, φοβόμαστε πως σύντομα θα μονιμοποιηθεί στους δρόμους της Αττικής. Και τότε η επέμβαση εισαγγελέα δε θα μπορεί να δώσει λύσεις όπως στην Αιγιαλεία, γιατί οι ποσότητες προς διαχείριση είναι υπερπολλαπλάσιες και ανέφικτο να βρεθεί λύση σε άλλη περιοχή.

Είναι φανερό πως η ώρα επέμβασης της δικαιοσύνης είναι τώρα.

Η κα Δούρου πολύ φοβάμαι ότι θα μάθει να ζει με τους εισαγγελείς τα επόμενα χρόνια, που θα αναζητούν τις ευθύνες για όσα έγιναν σε Μάνδρα, συμβαίνουν στο Πεδίο του Άρεως και θα συμβούν με τα απορρίμματα της Αττικής.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5