1821 Digital Gallery
Την παραπομπή του Τζανακόπουλου στο Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου για τις δηλώσεις κατά Μαρινάκη ζητά δικηγόρος

Την παραπομπή του Τζανακόπουλου στο Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου για τις δηλώσεις κατά Μαρινάκη ζητά δικηγόρος

Με επιστολή της στον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό
eurokinissi

Να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δικηγόρος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τα όσα ανέφερε πρόσφατα κατά του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητεί η δικηγόρος Ιωάννα Λαχανά με επιστολή της στον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό.

Στην επιστολή της η κυρία Λαχανά αναφέρει ότι «γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς για κράτος Δικαίου επίθεσης στελέχους της κυβέρνησης εναντίον Έλληνα πολίτη κατά σαφή παραβίαση του συνόλου του δικαιϊκού μας συστήματος καθώς και ανειλημμένων υπερεθνικών δεσμεύσεων όπως αυτές προκύπτουν από Διεθνείς Συμβάσεις».

Σε άλλο σημείο της επιστολής της η δικηγόρος, αναφέρει ότι «στην πρωτοφανή αυτή παραβίαση συμμετείχε -αν δεν πρωτοστατούσε- μέλος του Συλλόγου μας και λόγω της ιδιότητάς του πρέπει να κινηθεί η διαδικασία πειθαρχικού του ελέγχου».

Απευθυνόμενη στον κ. Βερβεσό, η επιτσολογράφος υπογραμμίζει:
«Εσείς δε ως Πρόεδρος του ΔΣΑ, του Μεγαλύτερου Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας και με το κύρος της θεσμικής αποστολής σας έχετε δύο (2) μόνο επιλογές. Να κινήσετε την εκ των καθηκόντων σας (αλλά και του καθήκοντος) πειθαρχική διαδικασία ή να σιωπήσετε. Η επιλογή είναι δική σας».

Σχετικα
Ο ινστρούχτορας και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος
Ο ινστρούχτορας και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής;

ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣΑ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΡΒΕΣΟ

ΑΘΗΝΑ 4-5-2018

Σχετικα
Τα νούμερα της Εβδομάδας | 5 - 11 Μαΐου 2022
Τα νούμερα της Εβδομάδας | 5 - 11 Μαΐου 2022

κ. Πρόεδρε

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς για κράτος Δικαίου επίθεσης στελέχους της κυβέρνησης εναντίον Έλληνα πολίτη κατά σαφή παραβίαση του συνόλου του δικαιϊκού μας συστήματος καθώς και ανειλημμένων υπερεθνικών δεσμεύσεων όπως αυτές προκύπτουν από Διεθνείς Συμβάσεις (ΕΣΔΑ- Σύμφωνο για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα).
Ο παράνομος αυτός χαρακτηρισμός (τον οποίο αρνούμαι για λόγους αξιοπρέπειας να επαναλάβω) γίνεται τερατώδης από την στιγμή που την πατρότητά του (τουλάχιστον αρχικά) την διεκδίκησε και δικηγόρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να οπισθοχωρήσει στη συνέχεια και να προτάξει τον ίδιο τον αρχηγό της εκτελεστικής εξουσίας, δίνοντας όμως ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην αλλοτρίωση νομίμων συνταγματικών αλλά και με διεθνείς συμβάσεις κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Κύριε Πρόεδρε

Όπως καλώς γνωρίζετε δεν είμαστε μόνο Έλληνες πολίτες αλλά και συλλειτουργοί του Δικαίου ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα και η θέση μας αυτή δεν μας επιτρέπει να σιωπήσουμε, να μείνουμε άλαλοι κατά τον σοφό λαό, από τον οποίο απαιτούμε σεβασμό.
Φθάνει άλλωστε η αφωνία, τόσο λαλίστατων σε άλλα θέματα, επιστημονικών και όχι μόνο Ενώσεων και Σωματείων, εκκωφαντική πράγματι η σιωπή των Νομικών Σχολών της χώρας ,των επιστημονικών φορέων, των δικαστικών ενώσεων και λοιπών πανελλαδικής εμβέλειας οργανώσεων.

Εμείς όμως δεν δικαιούμαστε να σιωπήσουμε για έναν επιπρόσθετο λόγο: Στην πρωτοφανή αυτή παραβίαση συμμετείχε -αν δεν πρωτοστατούσε- μέλος του Συλλόγου μας και λόγω της ιδιότητάς του πρέπει να κινηθεί η διαδικασία πειθαρχικού του ελέγχου.
Εσείς δε ως Πρόεδρος του ΔΣΑ, του Μεγαλύτερου Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας και με το κύρος της θεσμικής αποστολής σας έχετε δύο (2) μόνο επιλογές. Να κινήσετε την εκ των καθηκόντων σας (αλλά και του καθήκοντος) πειθαρχική διαδικασία ή να σιωπήσετε.
Η επιλογή είναι δική σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΙΩΑΝΝΑ Π. ΛΑΧΑΝΑ
Υ.Γ.
1. Τύχη αγαθή δεν γνωρίζω ούτε κατ΄ όψη τους δύο “πρωταγωνιστές”.
2. Εξυπακούεται ότι ο Έλληνας πολίτης έχει σίγουρη την δικαίωση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βάσει του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ, λόγω της δημόσιας και από κυβερνητικό στέλεχος έκφρασης γνώμης εναντίον του, σε εκκρεμή δικαστική του υπόθεση.
3.Ως εδώ η χώρα μας κ. Πρόεδρε δεν έφθασε με αυτόματο πιλότο, αλλά με προφανή συμμετοχή ή/και συνέργεια πολλών είτε από σκοπιμότητα, είτε από άγνοια. Η εποχή όμως της “αθωότητας” έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κανείς δε δικαιούται ούτε να κλείνει τα μάτια ούτε να “σφυρίζει αδιάφορα” αν δε θέλουμε να ξαναπάμε στα βράχια, που αυτή τη φορά θα είναι πιο κοφτερά.

Η αντίσταση και η επαγρύπνηση είναι καθήκον όλων μας. 

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5