1821 Digital Gallery
Χαμός στη Σαντορίνη: Χρυσαυγίτες οξυγονοκόλλησαν την πόρτα του Γυμνασίου (εικόνες, video)

Χαμός στη Σαντορίνη: Χρυσαυγίτες οξυγονοκόλλησαν την πόρτα του Γυμνασίου (εικόνες, video)

Για να μην παρελάσει με τη σημαία αριστούχος μαθήτρια με καταγωγή από την Αλβανία

Εικόνες ντροπής αντίκρισαν το πρωί της 25ης Μαρτίου μαθητές και καθηγητές σε σχολείο της Σαντορίνης.

Χρυσαυγίτες είχαν «σφραγίσει» την πόρτα του Γυμνασίου με οξυγονοκόλληση προκειμένου να εμποδίσουν την αριστούχο μαθήτρια, με καταγωγή από την Αλβανία, να κρατήσει τη σημαία και να παρελάσει στο Εμπορειό. Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν πετάξει και λάδια στην είσοδο.

Σχετικα
Βρετανικά ΜΜΕ ψηφίζουν Πάρο, Μύκονο, Τήνο και Σαντορίνη για οινοτουρισμό
Βρετανικά ΜΜΕ ψηφίζουν Πάρο, Μύκονο, Τήνο και Σαντορίνη για οινοτουρισμό

Αποτέλεσμα αυτής της προκλητικής ενέργειας ήταν να ματαιωθεί η μαθητική παρέλαση. Το ίδιο είχε συμβεί και ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και περιπολικό της αστυνομίας.

Κλείδωσαν σχολείο για να μην παρελάσει αλλοδαπός σημαιοφόρος

Σχετικα
Από στρατιωτική παρέλαση εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στη Βόρεια Κορέα
Από στρατιωτική παρέλαση εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στη Βόρεια Κορέα

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας:

Το πρωί της 25ης Μαρτίου οι καθηγητές και οι Διευθύντρια του Γυμνασίου Εμπορείου βρήκαν την πόρτα του σχολείου σφραγισμένη με ηλεκτροσυγκόλληση και λάδια ριγμένα μπροστά σε αυτή ώστε να παρεμποδιστεί η πραγματοποίηση της παρέλασης με σημαιοφόρο μαθήτρια που κατάγεται από την Αλβανία.

Οι εκπαιδευτικοί αντέδρασαν, έγινε κλήση της Πυροσβεστικής, το σχολείο άνοιξε και συνόδευσαν τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες έως το χώρο κατάθεσης των στεφανιών.

Ας σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου επιδοκίμασε την έστω και καθυστερημένη εμφάνιση του Γυμνασίου με χειροκροτήματα.

Το κλίμα ασφαλώς χαρακτηριζόταν από ένταση που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των μαθητών οι οποίοι φοβισμένοι εγκατέλειψαν το χώρο του σχολείου.

Για ακόμη μία φορά η αστυνομία παρά την έγκαιρη ενημέρωσή της και τις προηγούμενες ρητές διαβεβαιώσεις της, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Έτσι για ακόμη μία φορά οι μαθητές του Γυμνασίου Εμπορείου δεν παρέλασαν υπό την απειλή επεισοδίων.

Ως ΕΛΜΕ Θήρας και ως εκπαιδευτικοί είμαστε περήφανοι για όλες και όλους τους μαθητές/μαθήτριες ανεξαρτήτου θρησκείας και εθνικότητας και τους εκπαιδευτικούς και δηλώνουμε στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Εμπορείου ότι θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση και προστασία μας σε κάθε επίπεδο.

Συγχαίρουμε το Σύλλογο Διδασκόντων για την ψύχραιμη στάση που επέδειξε και διασφάλισε ένα ήρεμο κλίμα αλλά και την προστασία των μαθητών του σχολείου.

Σε τέτοια φλέγοντα θέματα θα πρέπει να υπάρχει ειλικρινής διάλογος και επικοινωνία με όλη τη σχολική κοινότητα αφού στόχος των εκπαιδευτικών είναι η διαμόρφωση πολύπλευρης προσωπικότητας με βάση τις δημοκρατικές και αντιρατσιστικές αρχές.

Σ' ένα τέτοιο πεδίο αναφοράς, δεν έχουν θέση τακτικές διχασμού μιας σχολικής κοινότητας αφού κάθε άλλο παρά συντελεί στην προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μαθητών, πολύ περισσότερο εκείνων που προέρχονται από οικογένειες οικονομικών μεταναστών.

Καταδικάζουμε κάθε έκφραση περιφρόνησης, μισαλλοδοξίας και φανατισμού και απαιτούμε σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να αποτρέψουμε στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα εθνικισμού. Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας «την ελληνική παιδεία».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας Ανθή Πατραμάνη Νίκος Μπακόπουλος

 

 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5