Visual Browsing
Απόστολος Δοξιάδης για το βίντεο με τους 8 Τούρκους: «Θέλει ο τύραννος να κρυφτεί...»

Απόστολος Δοξιάδης για το βίντεο με τους 8 Τούρκους: «Θέλει ο τύραννος να κρυφτεί...»

«Πάνω από όλα, όμως, έχουμε Δικαστές, Δικαστές που δεν είναι τσιράκια της εξουσίας»

Με μια ανάρτηση στο facebook, ο Απόστολος Δοξιάδης εξηγεί γιατί το βίντεο που έβγαλε το Αναντολού για τος 8 Τούρκους δεν είναι αποκαλύπτικο. 

Μεταξύ άλλων αναλύει πώς το βίντεο είναι υπέρ των ισχυρισμών των 8 Τούρκων στρατιωτικών και τονίζει «Πάνω από όλα, όμως, έχουμε Δικαστές, Δικαστές που δεν είναι τσιράκια της εξουσίας. Μην το ξεχνάτε αυτό στην Τουρκία!».

Η ανάρτηση ως έχει: 

ΤΟ ΤΑΧΑ «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ» ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ: ΘΕΛΕΙ Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΜΑ Η ΛΥΣΣΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ

Σχετικα
Απόστολος Δοξιάδης: Οι Tούρκοι ικέτες δεν εκδίδονται
Απόστολος Δοξιάδης: Οι Tούρκοι ικέτες δεν εκδίδονται

Πραγματικά, ο Ερντογάν, οι κρατικοί του και οι παρακρατικοί του πρέπει να μας έχουν πάρει για πολύ μεγάλα κορόιδα εμάς τους Έλληνες. Και ίσως δεν έχουν άδικο βέβαια, από μια άποψη, αφού οι δικοί μας κρατικοί και παρακρατικοί τους δίνουν πολύ συχνά το δικαίωμα, φερόμενοι σαν κορόιδα.

Αλλά δεν είμαστε όλοι κορόιδα--ας το καταλάβουν αυτό στην Άγκυρα. Και σίγουρα όχι τόσο κορόιδα ώστε να μην καταλαβαίνουμε ότι όταν ένα απλό βίντεο εσωτερικής καταγραφής κινήσεων ενός στρατοπέδου που υπάρχει επί 25 (!) μήνες, βγαίνει σήμερα ξαφνικά από το κρατικό πρακτορείο Anadolu ως «συγκλονιστική αποκάλυψη», κάποιοι πάνε να μας δουλέψουν χοντρά. Βγαίνει σήμερα, δηλαδή τελείως κατά σύμπτωση την παραμονή της εκδίκασης του τρίτου αιτήματος έκδοσης του επίμονου τυράννου Ερντογάν.

Ο τύραννος και τα τσιράκια του κάνουν το λάθος όλων των ομοίων τους: εθισμένοι να επιβάλλουν τη θέλησή τους με το ψέμα και τη βία, νομίζουν ότι τα ίδια πιάνουν και σε μια χώρα με δικαστήρια, ελεύθερη δημοσιογραφία, και ενεργή κοινωνία πολιτών. Ε λοιπόν δεν πιάνουν!

Σχετικα
Η παράλογη επίθεση προς την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η παράλογη επίθεση προς την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τι δείχνει το βίντεο που πόσταρε σήμερα το επίσημο προπαγανδιστικό όργανο του Ερντογάν; Τίποτε άλλο από κάποιες στιγμές στο εσωτερικό ενός κτιρίου του στρατοπέδου του Topkule, έξω από την Πόλη, το βράδι της 15-16 Ιουλίου 2016. Τι ακριβώς δείχνει; Μα ακριβώς αυτό που έχουν καταθέσει οι Οκτώ τούρκοι αξιωματικοί ικέτες στην πατρίδα μας από την πρώτη στιγμή που πάτησαν εδώ το πόδι τους: ότι λίγο πριν τις πέντε το πρωί δέχθηκαν πυρά στο στρατόπεδο, όπου είχαν προσγειωθεί με τα ελικόπτερά τους, και έντρομοι αποφάσισαν να ξεφύγουν από το στρατόπεδο για να σωθούν! Με άλλα λόγια, το βίντεο επιβεβαιώνει απολύτως την εξήγηση των Οκτώ για τη συμπεριφορά τους. Οπότε κι εμείς ευχαριστούμε, προπαγανδιστές του Αnadolu, για την πραγματική υπηρεσία σας στην ελληνική Δικαιοσύνη και στην υπόθεση των Οκτώ! Very nice of you, guys. Thank you  :)

Βέβαια δεν τους αδικώ τους ταλαίπωρους προπαγανδιστές-δημοσιογράφους, που φυσικά εντολές υπακούουν. Μάλλον ο εγκέφαλος που έβγαλε σήμερα το αραχνιασμένο βίντεο επηρεάστηκε να από το περιστατικό στην Τούμπα. Σου λέει, «να, κοίτα ρε παιδί μου, είδαν οι Έλληνες άνθρωπο με πιστόλι, και λύσσαξαν να διαμαρτύρονται γι' αυτό τρεις μέρες. Ας τους δείξουμε κι εμείς ένα». Προφανώς ο εγκέφαλος δεν κατάλαβε τη λεπτή διαφορά, γι' αυτό του την εξηγούμε. Κύριοι του Anadolu, κύριοι της κρατικής τουρκικής προπαγάνδας, δεν ενόχλησε τους έλληνες ένας άνθρωπος με πιστόλι. (Εξ άλλου μας αρέσουν και τα καουμπόικα). Τους ενόχλησε ότι ο εν λόγω ήταν ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας, και ότι μπήκε παράνομα σε αθλητικό γήπεδο την ώρα του αγώνα--και επιπλέον με πιστόλι. Να το πω αλλιώς: στην Ελλάδα θεωρούμε μεγάλη είδηση ότι ένας πολίτης μπουκάρει με πιστόλι σε γήπεδο. Δε θεωρούμε όμως είδηση ότι ένας αξιωματικός χρησιμοποιεί το πιστόλι του για να αμυνθεί όταν δέχεται επίθεση.

Όσο γι' αυτό, φαίνεται στο βίντεο: ο λόγος που βαστάνε πιστόλια κάποιοι από τους τούρκους ικέτες είναι σαφέστατα αμυντικός. Συγκεκριμένα, οι Οκτώ , ύστερα από την αποστολή διάσωσης στην οποία είχαν σταλεί 10-11 μμ της 15ης, πήραν εντολή να πάνε στο στρατόπεδο του Topkule. Εκεί περίμεναν πλάι στα ελικόπτερά τους, μέχρι περίπου τις 4 το πρωί της 16ης, όταν άρχισαν οι επιθέσεις αστυνομικών και ένοπλων πολιτών στο στρατόπεδο, όπου υπήρχαν λίγες δεκάδες στρατιωτικοί. (Και αυτά φυσικά τα έχουν καταθέσει στα ελληνικά δικαστήρια). Αρχικά, μπήκαν μέσα σε ένα κτίριο να προφυλαχθούν--το δείχνει το βίντεο, όπως δείχνει ότι στην είσοδο είναι άοπλοι. Και μετά, όταν τα πυρά πύκνωσαν (ευτυχώς για την προπαγάνδα της Άγκυρας, το βίντεο δεν έχει ήχο, που θα έλεγε την πλήρη ιστορία), επιχείρησαν να βγουν για να σωθούν, μαζί με τους άλλους. Τρεις από τους Οκτώ κρατούσαν πιστόλια, δανεισμένα από τους πεζικάριους, που τους είδαν άοπλους--αν ήταν τα υπηρεσιακά τους φυσικά θα τα είχαν και οι οκτώ. Είναι φανερό στην κίνηση του πρώτου από τους Οκτώ που κατεβαίνει στις σκάλες: κινείται προσεκτικά, με το πιστόλι μπροστά, για να αμυνθεί, όχι να επιτεθεί. Και οι άλλοι ακολουθούν βιαστικοί πίσω του, για να ξεφύγουν γρήγορα.

Στη συνέχεια της σκηνής που μας πόσταραν ευγενώς οι προπαγανδιστές της Άγκυρας--τη συνέχεια δεν είχαν την καλοσύνη να την περιλάβουν--οι Οκτώ βγήκαν από την πίσω πόρτα του κτιρίου και αποφάσισαν ότι δεν είχαν άλλη ελπίδα από το να απογειωθούν, με το ένα από τα τρία ελικόπτερα διάσωσης που είχε μείνει ανέπαφο από τα πυρά των επιτιθεμένων πολιτοφυλάκων του Ερντογάν. Άφησαν λοιπόν τα πιστόλια στους πεζικάριους και απογειώθηκαν προς τη σωτηρία--την Ελλάδα.

Τώρα, πείτε μου τι στην ευχή του Θεού θέλει το Anadolu να αποδείξει με το βίντεο που ποστάρει μια μέρα πριν τη δίκη; Τι παρακαλώ; Τι δηλαδή εκτός από το ότι έχουν χάσει το μέτρο, ότι έχουν πανικοβληθεί, και ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, αφού με το βίντεο απλώς επιβεβαιώνουν ό,τι είπαν ως τώρα οι Οκτώ στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Να σας πω εγώ τι: θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να παίζει στα δάχτυλα τους Έλληνες, ότι μπορεί να τους τρομοκρατεί.

Αλλά ας το μάθουν: ούτε μας παίζουν στα δάχτυλα, ούτε μας απειλούν, ούτε μας τρομοκρατούν.

Δεν είμαστε κορόιδα όλοι εδώ, συγγνώμη κιόλας. Δεν τρώμε κουτόχορτο. Δεν καταλαβαίνουμε από γαλιφιές και κοροϊδίες και κόλπα τυράννων. Αλλού αυτά. Εμείς εδώ έχουμε γνώμη και έχουμε την ελευθερία να την εκφράζουμε.

Πάνω από όλα, όμως, έχουμε Δικαστές, Δικαστές που δεν είναι τσιράκια της εξουσίας. Μην το ξεχνάτε αυτό στην Τουρκία!

YΓ. Όσες φίλοι και φίλοι θέλουν να χτυπηθούν τα ψέματα και η νέα προπαγανδιστική βρώμικη κίνηση του παρακράτους του Ερντογάν, παρακαλώ να αναπαράγουν την ανάρτηση.Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5