1821 Digital Gallery
Γυαλιά όρασης: Οι έξι αιτίες που οι οπτικοί δεν υπογράφουν για το νέο σύστημα

Γυαλιά όρασης: Οι έξι αιτίες που οι οπτικοί δεν υπογράφουν για το νέο σύστημα

Το κράτος τούς χρωστάει λεφτά από το 2011

Με ανοιχτό γράμμα προς τους ασφαλισμένους η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών - Οπτομετρών (ΠΕΟΟ) εξηγεί γιατί δεν υπογράφει τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, την οποία ο τελευταίος ανακοίνωσε ερήμην τους και μονομερώς.

Λεπτομερέστερα, η ΠΕΟΟ προβάλει έξι αιτίες -κι ανάμέσά τους ότι οι προκάτοχοι του ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικοί οργανισμοί χρωστάνε στους οπτικούς χρήματα από το 2011-  ενώ καταλήγει ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να κλείσει τα μαγαζιά τους.  

Ολόκληρο το ανοιχτό γράμμα, όπως δημοσιεύεται στο σάιτ της ΠΕΟΟ:

«Αγαπητοί ασφαλισμένοι οι Οπτικοί-Οπτομέτρες της χώρας μας αποφάσισαν να μην υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια γυαλιών για τους εξής λόγους:

Σχετικα
Μυρτώ: Εξειδικευμένη θεραπεία στην Γερμανία με έξοδα του ΕΟΠΥΥ
Μυρτώ: Εξειδικευμένη θεραπεία στην Γερμανία με έξοδα του ΕΟΠΥΥ

1. Ο ΕΟΠΥΥ, από τα ταμεία τα οποία συγχωνεύτηκαν σε αυτόν, μας χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011.

2. Μας επιβάλλει κούρεμα στην αξία των διατακτικών, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 30% της αξίας, των προϊόντων για τα οποία θα έχουμε ήδη πληρώσει ακόμα και φόρους.

3. Ισχυρίζεται ότι θα μας πληρώνει μετά από 90 μέρες. Εμείς αναρωτιόμαστε γι αυτό το διάστημα πως θα χρηματοδοτήσουμε τις αδύνατες επιχειρήσεις μας μετά από 7 χρόνια κρίσης;

Σχετικα
28η Οκτωβρίου: Πού δεν γίνονται παρελάσεις φέτος (βίντεο)
28η Οκτωβρίου: Πού δεν γίνονται παρελάσεις φέτος (βίντεο)

4. Συνάδελφοι οι οποίοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση και οι όποιοι έχουν οφειλές λόγω της κρίσης που επιδεινώθηκαν με τις απλήρωτες διατακτικές ασφαλιστικών ταμείων, (δηλαδή κατάσταση όπως αυτή που προτείνεται ξανά), δεν θα παίρνουν τίποτα και θα τους παρακρατείτε όλο το ποσό.

5. Προτείναμε στον ΕΟΠΥΥ να βοηθήσουμε αναλαμβάνοντας εμείς όλη την γραφειοκρατία ώστε ο ασφαλισμένος να μην ταλαιπωρείται σε ουρές, με την προϋπόθεση η είσπραξη να γίνονταν αποκλειστικά και μόνο από αυτόν. Και σε αυτό ήταν αρνητικός ο ΕΟΠΥΥ.

6. Και το σημαντικότερο μάς καλεί να υπογράψουμε σύμβαση που δεν έχουμε δει, ανακοινώνοντας στους ασφαλισμένους ότι το καθεστώς αλλάζει!!! (τα συμπεράσματα δικά σας).

Τελικά η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ θέλει να κλείσουμε τα μαγαζιά μας;

Το ν’ απομονώνεις κάθε φορά ένα επαγγελματικό κλάδο (πχ φαρμακοποιούς, λογοθεραπευτές κλπ) και να τον φέρνεις αντιμέτωπο δήθεν με τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, αντίκειται σε κάθε έννοια δικαίου και ηθικής και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Αν θέλει να μειώσει τις δαπάνες να το πει καθαρά. Όλο αυτό γίνεται για να μην μας πληρώνει ή να κουρεύει τα δεδουλευμένα, ενώ πρώτα ήταν αναγκασμένος να πληρώνει τους ασφαλισμένους ατομικά. Γίνεται επιπλέον σαφές, ότι επιχειρείται βίαιη αλλαγή του επιχειρηματικού τοπίου στον κλάδο των Οπτικών, εξυπηρετώντας τι;

Καλούμε λοιπόν τους ασφαλισμένους να δείξουν κατανόηση και αλληλεγγύη απέναντι σε έναν κλάδο ο οποίος προστατεύει την δημόσια υγεία.

Έχουμε προτάσεις και λύσεις, αλλά δυστυχώς δεν μας το επιτρέπουν. Αντίθετα μάς ωθούν στην εξόντωση».

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5