1821 Digital Gallery

Νέες σημαντικές αποκαλύψεις για τη δράση του «θεραπευτή-διορατικού» Γιώργου Πασχαλίδη

Νέες σημαντικές αποκαλύψεις για τη δράση του «θεραπευτή-διορατικού» Γιώργου Πασχαλίδη
Δυστυχώς για τα πολλά άτομα που τον «προμοτάρουν» ως ακαδημαϊκό, το διαδίκτυο είναι ένα «άτιμο» πράγμα και δεν ξεχνά
  • A-
  • A+
0

Μετά τη δημοσιοποίηση της δράσης του αυτοαποκαλούμενου «καθηγητή-ακαδημαϊκού» Γιώργου Πασχαλίδη, πληροφορηθήκαμε πως κάποιοι από τους στενότερους συνεργάτες του, επιχείρησαν να αποστασιοποιηθούν από αυτόν. Είναι αλήθεια πως το επιτελείο που τον πλαισιώνει, επιχείρησε τα τελευταία δύο χρόνια να τον παρουσιάσει ως διεθνώς αναγνωρισμένο επιστήμονα. Για αυτό το λόγο, οι παλαιότεροι μεταφυσικοί ισχυρισμοί για το άτομό του, σταδιακά αποσύρθηκαν και αντικαταστάθηκαν με επιστημονικοφανείς εξηγήσεις. Με απλά λόγια, ο «διορατικός (μέντιουμ)» Πασχαλίδης, μεταμορφώθηκε σε καταξιωμένο «επιστήμονα». Δυστυχώς για τα πολλά άτομα που τον «προμοτάρουν» ως ακαδημαϊκό, το διαδίκτυο είναι ένα «άτιμο» πράγμα και δεν ξεχνά.

Στη συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε το επόμενο κομμάτι της ενδελεχούς έρευνας μας σχετικά με το ποιόν του Γιώργου Πασχαλίδη και των ατόμων που εκμεταλλεύονται τη δημοφιλία του για ιδιοτελείς σκοπούς.

Η Wayback Machine (μετάφραση: μηχανή του αρχείου) είναι ψηφιακό αρχείο του παγκόσμιου ιστού και άλλων πληροφοριών στο Διαδίκτυο που δημιουργήθηκε από το Internet Archive, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Internet Archive ξεκίνησε το Wayback Machine τον Οκτώβριο του 2001. Αυτή τη στιγμή, η συγκεκριμένη μηχανή (υπάρχουν και άλλες) διαθέτει πάνω από 310 δισεκατομμύρια αποθηκευμένα λινκ. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν θησαυρό πληροφοριών. Το καλό για εμάς και κακό για αυτούς που θέλουν να σβήσουν τα ίχνη τους, είναι πως τα αμέτρητα αποθηκευμένα URL, δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθούν από το διαδίκτυο.

Αποφασίσαμε λοιπόν να αναζητήσουμε πληροφορίες για το παρελθόν του Γιώργου Πασχαλίδη στη Wayback Machine και βρεθήκαμε μπροστά από ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών που ο ίδιος και οι συνεργάτες του αφαίρεσαν εσκεμμένα από την ιστοσελίδα του. Οι λόγοι, απλούστατοι. Κάποιοι αποφάσισαν κάποια στιγμή να αποστασιοποιηθούν και το κυριότερο, ο ίδιος και οι στενότεροι συνεργάτες του, αποφάσισαν να καταργήσουν το προφίλ του «μέντιουμ» και να δημιουργήσουν το προφίλ του «επιστήμονα.

Σχετικα
Ακρωτηριάστηκε εργάτης στην Κοζάνη ενώ δούλευε σε πυλώνα της ΔΕΗ
Ακρωτηριάστηκε εργάτης στην Κοζάνη ενώ δούλευε σε πυλώνα της ΔΕΗ

Πίσω στο 2009, διαβάζουμε στη τότε ιστοσελίδα του Γιώργου Πασχαλίδη πως έχει φοιτήσει μόνο στο Δημοτικό, που το τελείωσε με βαθμό απολυτηρίου 7. Το 2002 όμως, δέχτηκε ένα απροσδόκητο «δώρο» και εξέλιξε στον ανώτερο βαθμό της ικανότητές του (διόραση, δηλαδή μία «ικανότητα» την οποία δεν διαθέτουν όλα τα άτομα, δεν είναι αποδεκτή επιστημονικά και θεωρείται παραφυσική.).

Στις αρχές του 2010, μαθαίνουμε πως ο Γιώργος Πασχαλίδης δίνει τις συμβουλές του στον καθένα ανάλογα με τον τύπο του, τον τρόπο ζωής του, τα αδύνατα σημεία και τις προσωπικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Αρχίζει πλέον ψευδώς να ισχυρίζεται πως το διορατικό του «χάρισμα», γίνεται αντικείμενο μελέτης από γιατρούς και ερευνητικά κέντρα.

Σχετικα
Προ των πυλών η κακοκαιρία «Ελπίς» - Τι να προσέξετε
Προ των πυλών η κακοκαιρία «Ελπίς» - Τι να προσέξετε

Λίγες ημέρες αργότερα, διαβάζουμε τη μαρτυρία του Θεοδοσίου Χίντζογλου, Κοινωνικού Ψυχολόγου εργαζόμενου του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών στο Τμήμα Ψυχολογίας ΕΚΑΕ, Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ΟΑΚΑ. Αναφέρει σχετικά με το βιβλίο του Γ. Πασχαλίδη πως «Αυτό δεν είναι βιβλίο,είναι η βιωματική καλή αγγελία για θετικότερη προσέγγιση κάθε αδιέξοδου έως τώρα προβλήματος.Ένα αληθινό δημιουργικό πάντρεμα επιστήμης και μεταφυσικήςΤον ευχαριστώ για τη διδασκαλία ιαματικής μέθεξης».

Πάλι το 2010, το βιογραφικό του εμπλουτίζεται. Μαθαίνουμε πως «αγαπάει τον άνθρωπο και έχει επιλέξει να μας μεταφέρει τα όσα διορατικά έχει γνωρίσει και γνωρίζει συνέχεια». Ο Γιώργος Πασχαλίδης χρησιμοποιώντας εποικοδομητικά για τον άνθρωπο την διόρασή του διείδε ότι το ανθρώπινο είδος αποτελείται από μόνο τρία διακριτά γένη τα οποία διαφοροποιούνται σκελετικά και επομένως βιολογικά.

Το 2012, αρχίζουν οι «επιστημονικές» παρουσίες σε «συνέδρια» με τη βοήθεια της ψυχολόγου Αναστασίας Σταθοπούλου. Όπως είχαμε εξηγήσει στο πρώτο μέρος της έρευνάς μας, τόσο οι δημοσιεύσεις όσο και οι παρουσίες σε συνέδρια, είναι άνευ αντικρίσματος, διότι πρόκειται για φορείς και journals που αποσκοπούν αποκλειστικά στο κέρδος (predatory journals και conferences). Το ίδιο έτος φαίνεται να αρχίζουν και τα ταξίδια στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ για την παρουσίαση του ψευδοεπιστημονικού του μοντέλου σε ομογενείς, σε μεγάλα ξενοδοχεία.

Τον Νοέμβριο του 2012, μαθαίνουμε πως ο Γ. Πασχαλίδης εξετάστηκε από επιστήμονες και διαπιστώθηκε η ικανότητά του να διαγιγνώσκει και να θεραπεύει ασθενείς, εξ αποστάσεως! Τη μελέτη διεξήγαγε ο Χρήστος Κωλέττας και όλες οι περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν εξ αποστάσεως, και συγκεκριμένα από απόσταση τριακοσίων χιλιομέτρων. Δεν υπήρξε οπτική ή φυσική επαφή, παρά μόνο τηλεφωνική, για την απαραίτητη συνεννόηση. Δεν υπήρχε καμιά γνωριμία των συμμετεχόντων με τον Γιώργο Πασχαλίδη, ούτε του δόθηκαν πληροφορίες γι’ αυτούς. Η μελέτη διήρκεσε από το Νοέμβριο του 2005 ως το Σεπτέμβριο του 2006 και ο κάθε συμμετέχων αντιμετωπίστηκε ξεχωριστά. Εξετάστηκαν συνολικά 17 άτομα. Η διαδικασία ήταν η ίδια όπως γίνεται όταν οι συμμετέχοντες βρίσκονται δίπλα στο θεραπευτή.Προηγείται, δηλαδή, μια «ανάλυση»-διάγνωση της κατάστασης του συμμετέχοντα και ακολουθεί θεραπεία. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ: Διαπιστώνεται σαφής και καταλυτική επίδραση του Γιώργου Πασχαλίδη στους εξεταζομένους, επίδραση η οποία δεν μπορεί να αποδοθεί στον παράγοντα «τύχη» ή στις φυσιολογικές διακυμάνσεις του βιοενεργειακού πεδίου.
 
Η εν λόγω «έρευνα» φυσικά, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μνημείο τσαρλατανισμού. Δεν είναι αληθινή και δεν είναι πουθενά δημοσιευμένη.
 
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5