1821 Digital Gallery
Δύο σφαίρες στο κεφάλι και 9 στο σώμα δέχθηκε ο Γρίβας: Τι έδειξε η νεκροψία

Δύο σφαίρες στο κεφάλι και 9 στο σώμα δέχθηκε ο Γρίβας: Τι έδειξε η νεκροψία

Οι δράστες πυροβολούσαν συνέχιζαν να πυροβολούν και αφού τον είχαν σκοτώσει

Δύο σφαίρες στο κεφάλι και πέντε στο σώμα δέχθηκε ο 47χρονος Βασίλης Γρίβας από τον ψυχρό εκτελεστή ο οποίος πυροβόλησε εναντίον του εννιά φορές, μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιου του έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών.

Αυτό προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή, την οποία επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, που έφτασε χθες στα χέρια των αρμόδιων αξιωματικών της Ασφάλειας, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο δράστης μπορεί να είναι ακόμα και «ενοικιαζόμενος» εκτελεστής.

Ο ένοπλος κατέβηκε το πρωί της Τρίτης από το αυτοκίνητο μάρκας Hyundai που το οδηγούσε συνεργός του, πλησίασε με ψυχραιμία σε απόσταση ενός μέτρου τον Γρίβα και άρχισε να τον «γαζώνει», μπροστά στα μάτια του 11χρονου που μόλις είχε βγει από το αυτοκίνητο του πατέρα του και μπροστά σε μια μητέρα που μόλις είχε αφήσει το παιδί της στο σχολείο και είχε πάρει το δρόμο του γυρισμού για το σπίτι της.

Συνέχισαν να τον πυροβολούν μπροστά στα μάτια του παιδιού του ενώ ήταν νεκρός

Σχετικα
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Από ισχαιμικό από τα χτυπήματα ο θάνατος
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Από ισχαιμικό από τα χτυπήματα ο θάνατος

Η μητέρα, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, έδωσε χθες το πρωί για πρώτη φορά κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι την επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται έπειτα από σφαίρα που δέχθηκε στο θώρακα. Η 37χρονη στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της, καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί αν είχε πάει το παιδί της στο σχολείο λίγα λεπτά αργότερα.

Ο άνδρας που δολοφόνησε τον Γρίβα συνέχισε να πυροβολεί, παρότι από τις πρώτες δύο σφαίρες εκτιμάται ότι είχε ρίξει νεκρό το στόχο του. Το γεγονός ότι ακριβώς δίπλα του βρισκόταν ένα 11χρονο παιδί δεν επηρέασε την αδίστακτη δράση του.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν συλλέξει μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία λίγη ώρα πριν από τη δολοφονία βρισκόταν κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών μια παρέα «φουσκωτών». Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφοριακές ενδείξεις, στην επίθεση πήραν μέρος τουλάχιστον τρεις αλλοδαποί και ένας Ελληνας, δύο εκ των οποίων βοήθησαν στη διαφυγή των ατόμων που επέβαιναν στο Hyundai.

Σχετικα
Πέθανε η χήρα του Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι
Πέθανε η χήρα του Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι

Στην περίπτωση που κάποιοι από αυτούς είναι «ενοικιαζόμενοι» εκτελεστές, δεν αποκλείεται από τους αστυνομικούς το ενδεχόμενο να ήρθαν από το εξωτερικό στην Ελλάδα για τη διάπραξη του εγκλήματος και στη συνέχεια να αποχώρησαν. Η Αστυνομία έχει πάρει άτυπες καταθέσεις από περίπου δέκα μπράβους, στην προσπάθειά της να βρει το ποιος θα μπορούσε να έχει κίνητρο να εκτελέσει τον Γρίβα.

Ο 47χρονος το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν αποδέκτες αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να είχε κόψει όλους τους δεσμούς συνεργασίας με άλλα ονόματα της νύχτας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προτιμούσε να δρα μόνος του με τη δική του ομάδα, κυρίως σε περιοχές του Πειραιά.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναζητούν, μέσα από τα πολλά ανοικτά μέτωπα που είχε το θύμα, αυτό που προκάλεσε τη σύναψη του «συμβολαίου θανάτου» εις βάρος του.

Μεταξύ άλλων θα εξεταστεί, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το σενάριο οι δράστες να προέρχονται από κάποια ομάδα «νεόκοπων» μπράβων που ενδεχομένως ήθελαν να τον προσπεράσουν στην ιεραρχία της νύχτας. Ο Βασίλης Γρίβας ήταν διαζευγμένος και είχε ένα παιδί. Είχε μετακομίσει από τη Νίκαια στα Γλυκά Νερά, γιατί ήθελε να μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά στο παιδί του και να το πηγαίνει εκείνος στο σχολείο. Το καθημερινό δρομολόγιό του είχε γίνει γνωστό στους δράστες.

Ο 47χρονος ήταν ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που είχε καταφέρει να επιβιώσει στον ανηλεή πόλεμο ανάμεσα σε συμμορίες νονών της νύχτας, παρότι μπήκε στο σκοτεινό αυτόν κόσμο από πολύ μικρή ηλικία. Στα 18 του χρόνια ξεκίνησε επαγγελματικά το bodybuilding και σχεδόν ταυτόχρονα έγινε το «δεξί χέρι» του γνωστού νονού Καλαποθαράκου, ο οποίος κυριαρχούσε στην παραλιακή και στον Πειραιά. Οταν τον Αύγουστο του 2000 ο Καλαποθαράκος δολοφονήθηκε, ο Γρίβας άρχισε να αποκτά ηγετικό ρόλο στη νύχτα.

Θύμα ενέδρας

Στις 15 Ιανουαρίου 2003 απασχόλησε για πρώτη φορά έντονα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς έπεσε θύμα ενέδρας θανάτου από ανθρώπους της νύχτας. Τότε είχε δεχθεί πυροβολισμούς στον Πειραιά και γλίτωσε από θαύμα. Ενα χρόνο αργότερα συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που κατηγορούνταν για περισσότερες από 200 εκβιάσεις. Καταδικάστηκε, εξέτισε μερικά χρόνια κάθειρξης και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον θεωρούσαν «πρωτοπαλίκαρο» βαρυποινίτη που τότε κυριαρχούσε σε πολλές περιοχές της Αττικής. Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώθηκαν το 2011, όταν ο Γρίβας ήταν -μαζί με το βαρυποινίτη- ο ένας από τους 217 νονούς της νύχτας που κατηγορήθηκαν για εκβιάσεις και συμβόλαια θανάτου.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5