Visual Browsing
Αθώοι για την «πισίνα» και το «μπάρμπεκιου» η δ/ντρια κι ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού

Αθώοι για την «πισίνα» και το «μπάρμπεκιου» η δ/ντρια κι ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού

«Επειδή δεν στοιχειοθετούνταν τα συγκεκριμένα αδικήματα»
Πρώτο Θέμα

Αθώοι ομόφωνα, κρίθηκαν την Τετάρτη από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, η πρώην διευθύντρια του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού Κωσνταντίνα Γέρου και ο αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός, εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι στην πίσω αυλή του Ψυχιατρείου είχε κατασκευαστεί «πισίνα» και «μπάρμπεκιου».

Η δίωξη εναντίον των δύο ήταν για παράβαση καθήκοντος και παραβάσεις πολεοδομικών διατάξεων.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν ομόφωνη απαλλακτική, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετούνταν τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Ο Αντώνης Αραβαντινός στην κατάθεσή του ανέφερε ότι στόχος της διοίκησης ήταν η αναβάθμιση των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων και η διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου που πριν ήταν σκουπιδότοπος. Τόνισε, επίσης, ότι είχε προταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο χώρος αυτός μετά από αξιοποίησή του με διάφορα έργα, να γίνει χώρος συνάντησης για τους κρατουμένους όταν θα έχουν επισκεπτήριο με τα παιδιά τους, ηλικίας κάτω των 10 ετών. Δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα, δόλος ή όφελος για τη διαμόρφωση και την κατασκευή του συγκεκριμένου χώρου που πριν ήταν σκουπιδότοπος, ανέφερε από την πλευρά της η πρώην διευθύντρια των φυλακών, ενώ τόνισε ότι με τη συμβολή του Αντώνη Αραβαντινού η λογική ήταν να φτιαχτεί μια αυλή κήπος προς όφελος της ψυχικής υγείας των κρατουμένων.

Σχετικα
Κέντρα αισθητικής: Τα 5+1 μέτρα με τα οποία ανοίγουν το Σάββατο
Κέντρα αισθητικής: Τα 5+1 μέτρα με τα οποία ανοίγουν το Σάββατο

Υπενθυμίζεται ότι την αποκάλυψη είχε κάνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τον Ιούλιο του 2012 δημοσιεύοντας και τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

Σχετικα
Χαρδαλιάς: Οι νέες περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»
Χαρδαλιάς: Οι νέες περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»

Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει σάλο, με αποτέλεσμα οι τεχνικοί του υπουργείου Δικαιοσύνης να σπεύσουν για επιτόπια αυτοψία στο χώρο του Ψυχιατρικού Καταστήματος.

Στο πόρισμά τους τότε είχαν αναφέρει:

Στην είσοδο του προαυλίου υπάρχει διακοσμητικός βράχος εν είδει καταρράκτη από τον οποίο ξεκινά ροή νερού που μέσω ενός διαμορφωμένου αύλακα επενδεδυμένου με πέτρα, οδηγείται σε κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17, εσωτερικά επενδεδυμένη με πλακίδια και με εσωτερικά επιτοίχιο φωτισμό. Το βάθος είναι κλιμακωτό και συγκεκριμένα 2 μ. σε τμήμα εσωτερικού εμβαδού 3,28  Χ 4,17, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια χωρίζεται σε δύο αναβαθμούς  βάθους 1,25 και 0,70 αντίστοιχα. Στον έναν αναβαθμό έχει τοποθετηθεί αντλία, η οποία μεταφέρει το νερό στον υπερκείμενο διακοσμητικό βράχο και το νερό επανέρχεται με φυσική ροή.

Κατά την αυτοψία δεν διαπιστώθηκε στην παραπάνω κατασκευή να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής, όπως πρόσβαση, μηχανισμός καθαρισμού, περιμετρική αποστράγγιση υπερχείλισης κλπ.

Στο χώρο επίσης έχει τοποθετηθεί προκατασκευασμένη ψησταριά πλησίον του εσωτερικού φράχτη. Ακόμη περιμετρικά του κήπου έχουν κατασκευασθεί κλουβιά με διάφορα είδη πτηνών και σε ένα τμήμα του κήπου υπάρχει ένα μικρό περιβόλι.

Πάντως από τον σάλο όλες οι κατασκευές ξηλώθηκαν.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5