1821 Digital Gallery
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην υπόθεση της μικρής Άννυ: Η κατάθεση του τραβεστί πρώην συντρόφου του πατέρα

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην υπόθεση της μικρής Άννυ: Η κατάθεση του τραβεστί πρώην συντρόφου του πατέρα

«Έπινε πάρα πολύ, μία φορά βγήκε 15 φορές από το σπίτι μου για να κάνει ηρωίνη»

«Πρώτα είδαμε τις ροζ κηλίδες στα σκαλιά κάτι σαν ξεπλυμένο αίμα, μετά μυρίζαμε μια άσχημη μυρωδιά και μετά όλη η πολυκατοικία μύριζε έντονα κολόνια....». 

Αυτό κατέθεσε στο δικαστήριο η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας, όπου διέμεινε η μικρή Άννυ, με τη μητέρα της και τον πατέρα της, Στανισλάβ Μπακαρτίεβ (γνωστός ως Σάββας), ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με τον φίλο του και συγκατηγορούμενο του Νασίφ Αχμεντόφ ή Νικολάι ή Νίκι δολοφόνησε την κόρη του, την τεμάχισε, μαγείρεψε τα μέλη της και στη συνέχεια τα πέταξε στα σκουπίδια. 

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας, ανέφερε ότι στο υπόγειο της Μιχ. Βόδα «είχε δει μια κινητικότητα» και ότι είχε συναντήσει τον Νίκι ο οποίος της συστήθηκε ως «μοντελίστ από την Τυνησία». 

 • Πρόεδρος: Είχε ακούσει κάποιος κλάματα από το παιδί; 
 • Μάρτυρας: Εκ των υστέρων, το έμαθα  μου είπε κάποιος ένοικος, ότι, ναι, ακουγόταν καμιά φορά το παιδί να κλαίει. 
 • Πρόεδρος: Έχετε καταθέσει ότι είδατε κηλίδες ροζ στη σκάλα...
 • Μάρτυρας: Ναι κάτι ροζ, σαν αίμα ξεπλυμένο, σαν σκουπισμένο αίμα. Είπα ότι κάποιος μετέφερε σκουπίδια και έσταξαν. Οι κηλίδες ξεκινούσαν από το πρώτο σκαλοπάτι που κατεβαίνει προς το υπόγειο. 

Ο ξυλοδαρμός  

Σχετικα
Γυναικοκτονία στη Λακωνία: «Με έβρισε, την έπιασα και την έπνιξα»
Γυναικοκτονία στη Λακωνία: «Με έβρισε, την έπιασα και την έπνιξα»

Ανεβαίνοντας  στο βήμα του μάρτυρα η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας επί της Μιχαήλ Βόδα, ανέφερε επίσης στην κατάθεσή της πως στο υπόγειο που είχε νοικιάσει ο Σάββας «συμβαίνουν ακόμη και σήμερα πολλά και παράξενα και ότι οι ένοικοι που γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη, έρχονται νύχτα και φεύγουν νύχτα». 

«Όταν γνώρισα τον Σάββα ήταν μόνος του, με ένα σκυλάκι. Είχαμε μιλήσει, τον είχα συναντήσει τέσσερις με πέντε φορές. Ήταν φανερό ότι έκανε χρήση, είχα ακούσει ότι έβγαζε το παιδί 6 το πρωί για να το πάει βόλτα... Ήταν στον κόσμο του...» πρόσθεσε στην κατάθεσή της η μάρτυρας.

«Μια φορά είδα την κατηγορούμενη στην πολυκατοικία. Η μητέρα μου όμως τους είχε δει να μαλώνουν στην είσοδο της πολυκατοικίας. Με φώναξαν, κατέβηκα. Ο Σάββας μου είπαν θα σκοτώσει τη γυναίκα του. Όταν έφτασα είχε σταματήσει ο καβγάς, ένας ένοικος της πολυκατοικίας, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό. Ήρθε μετά από μια ώρα η αστυνομία, χτύπησε την πόρτα του υπογείου, ο Σάββας και η γυναίκα ήταν μέσα αλλά δεν άνοιξαν» συμπλήρωσε.

Σχετικα
Νέα γυναικοκτονία: 40χρονος έπνιξε τη σύζυγό του
Νέα γυναικοκτονία: 40χρονος έπνιξε τη σύζυγό του

Η μάρτυρας ανέφερε ότι ο Σάββας της είχε πει ότι μάλωνε με τη Δημητρίνα γιατί δεν ήθελε να κατέβει στο υπόγειο να δει το παιδί της. «Είδα το παιδί μια φορά, την ημέρα εκείνη που έγινε ο καβγάς. Μας έφερε το παιδάκι μισοκοιμισμένο και μας είπε ότι είναι η κόρη του». 

Έπινε πάρα πολύ. Μια φορά βγήκε 15 φορές από το σπίτι μου για να κάνει ηρωίνη

Νωρίτερα, κατέθεσε και ο τραβεστί-πρώην σύντροφος του Σάββα ο οποίος είπε: «Γνωρίζω μόνο το Σάββα με τον οποίο είχαμε σχέση από το 2008 έως το 2010. Περνάγαμε μια χαρά και μετά γνώρισε Δημητρίνα κι έμεινε έγκυος. Όταν είμαστε μαζί δεν έκανε χρήση ναρκωτικών. Γνώρισε τη Δημητρίνα και τον έκανε χάλια. Είχανε κάνει σχέση πίσω από την πλάτη μου. Κράτησε κρυφό ότι έμεινε έγκυος μέχρι τον τέταρτο μήνα. Ο Σάββας ήθελε το παιδί». Επίσης, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Σάββας ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά: «Έπινε πάρα πολύ. Μια φορά βγήκε 15 φορές από το σπίτι μου για να κάνει ηρωίνη».

Ο μάρτυρας στη κατάθεσή του περιέγραψε τη συνάντησή του με το Νικολάι το Μεγάλο Σάββατο, 11 Απριλίου το βράδυ σε ένα πάρτι φίλης του. Υποστήριξε πως ο Νικολάι έφτασε στο πάρτι στις 21.30: «Ο Νικολάι ήρθε στις 21.30 και μου είπε ότι ο Σάββας είναι χάλια από την ηρωίνη και όταν τον ρώτησε “πού είναι η Άννυ;” του είπε ότι “κοιμάται”. Πρόσεξα ότι το δάκτυλο του ήταν δεμένο»

Σε ερώτηση αν πιστεύει πως ο Νικολάι είναι ικανός να κάνει όλα αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο περί του τεμαχισμού του πτώματος της 4χρονης ο μάρτυρας εξέφρασε τη πεποίθηση πως οι δύο κατηγορούμενοι, ο Σάββας και ο Νικολάι, συμμετείχαν στις πράξεις από κοινού. «Μισά - μισά πιστεύω ότι τα έκαναν», απάντησε.

Παράλληλα, κατέθεσε πως ο Σάββας είχε σχέση και με άλλες τραβεστί, ενώ για τον Νικόλαι υποστήριξε πως είχε σχέσεις με άνδρες και μάλιστα εκδιδόταν μέσω ιστοσελίδας.

Ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως και η μητέρα της 4χρονης έκανε χρήση ναρκωτικών - «μόνο μαύρο» όπως είπε - και ότι το ζευγάρι μάλωνε «για την πρέζα». 

 • Πρόεδρος: Τον Απρίλιο του 2015 έκανε χρήση ο Σάββας; 
 • Μάρτυρας: Ναι από τότε που έφυγε από μένα έκανε συστηματικά.
 • Πρόεδρος: Πώς θα χαρακτηρίζατε τον Σάββα; 
 • Μάρτυρας: Ήταν πολύ καλός, δεν είχε πρόβλημα με κανένα.
 • Πρόεδρος: Ο Σάββας θα μπορούσε να έχει την ανατροφή της Άννυ; 
 • Μάρτυρας: Πρώτα απ' όλα λόγω της πρέζας κοιμόταν πάρα πολύ, μια φορά είχε κοιμηθεί για 12 ώρες.
 • Εισαγγελέας: Ο Νίκι είχε ερωτική σχέση μόνο με γυναίκες ή και άντρες; 
 • Μάρτυρας: Και άντρες.
 • Εισαγγελέας:  Είχε σχέση και με τον Σάββα;
 • Μάρτυρας: Όχι, δεν το ξέρω. 
 • Εισαγγελέας:  Ο Σάββας εκδιδόταν κιόλας; 
 • Μάρτυρας: Ναι. Τον είχα δει να κλείνεται σε ένα δωμάτιο και να μιλάει στο τηλέφωνο. Μετά βγήκε και μας είπε ότι είχε ένα πελάτη από αγγελία στο Ίντερνετ και ότι θα έφευγε...

Δεν είχα δει ποτέ την Άννυ

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν είχε δει ποτέ την 4χρονη Άννυ. «Ο Σάββας ήρθε μια φορά μαζί με την Άννυ στο ξενοδοχείο που έμενα να μου φέρει μια κρέμα. Του είπα «όχι εδώ με το παιδί» γιατί πάνω ήταν όλοι τραβεστί. Κατέβηκε ο φίλος μου» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Ο Σάββας ζούσε με τα χρήματα της Δημητρίνας». 

Όπως είπε, είχε ρωτήσει τον άλλοτε ερωτικό του σύντροφο τι κάνει ο ίδιος και η κόρη του και εκείνος του απάντησε πως είναι «πολύ χάλια από την ηρωίνη και ότι η Άννυ έφυγε από το σπίτι». 

Ο ίδιος ανέφερε ότι «η Δημητρίνα ήξερε όταν έκανε σχέση με το Σάββα ότι τα είχε μαζί μου, αλλά τα έκαναν όλα από πίσω μου, το κατάλαβα στα γενέθλιά μου». 

Δουλεύαμε μαζί με τη Δημητρίνα σε στούντιο. Ο Σάββας σκότωσε την Άννυ, επειδή θα τον εγκατέλειπαν

Στη συνέχεια κατέθεσε στο Δικαστήριο μία φίλη της μητέρας με την οποία δούλευαν μαζί σε στούντιο. «Είχαμε πάει μαζί με Δημητρίνα στη Γερμανία και μείναμε εκεί για ένα μήνα. Εγώ πήγα για δουλειά, εκείνη είχε ένα Γερμανό που ήθελε να δει. Το παιδί το άφησε στο Σάββα με σκοπό να το κρατάει η μητέρα του.  Ξέρω ότι ο Σάββας έκανε χρήση ναρκωτικών. Είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο και τη μία φορά της είπε ότι το παιδί είναι στη μητέρα του. Μετά της είπε ότι το πήρε πίσω. Μιλούσαν κάθε μέρα για το παιδί», ανέφερε στη κατάθεση της.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο Γερμανός φίλος της Δημήτρινα, της έδωσε 12.000 ευρώ και από αυτά τα χρήματα εκείνη έστειλε και στον Σάββα.

«Η Δημήτρινα ενδιαφερόταν πάρα πολύ για το παιδί», κατέθεσε η μάρτυρας, ενώ, πρόσθεσε πως της είχε πει ότι θα έπαιρνε την Άννυ και θα έφευγε. Η μάρτυρας δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από το δικηγόρο του Σάββα, Παναγιώτη Χρυσικάκη για την άποψη που είχε εκφράσει πως ο κατηγορούμενος προέβη σε αυτές τις πράξεις για μην χάσει τη Δημητρίνα η οποία ήταν αυτή που έφερνε τα χρήματα, για να απαντήσει η μάρτυρας πως αυτό είναι που πιστεύει. Επίσης, ανάφερε πως γνώριζε πως ο Σάββας φώναζε στη μικρή Άννυ.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2016.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5