1821 Digital Gallery
Καλοσκοπίστας

Καλοσκοπίστας

Γέμισε ο τόπος αλλά και το δίκτυο με δαύτους. Φιλάνθρωπος φυλή που περιμένει την πιστολιά του αφέτη για να τρέξει και διαλαλήσει την ευαισθησία της για τους ανθρώπους, τα πετεινά, το Παρίσι, τους πάσχοντες από Aids, τα παιδικά χωριά. Είμαστε ενάντια στους πολέμους επί γης, την κλιματική αλλαγή, ενώνουμε τη φωνή μας αλλά και τον μαραθώνιό μας με τον Τζον Μπόι Γουόλτον και τη μικρή Πολυάννα. Ω, ναι, εμείς, ίαση και παρηγοριά προσφέρουμε σε όλους τους κατατρεγμένους και τους δυστυχούντες. Με τη μέθοδο Run, Forest, Run, σου λέω!

Καλοσκοπίστας ή και τρέχουμε για ευγενή σκοπό, με εταιρική χορηγία, καλοσκοπιστικής πάντα κοινωνικής μαρκετινίστικης ευθύνης, το απαραίτητο άλλοθι δηλαδή για να κλείνει το κέντρο της πόλης, σέλφις να αναρτώνται και αφελή πασιφιστικά μανιφέστα την επόμενη μέρα να καλύπτουν σελίδες επί των κοσμικών ή να τροφοδοτούν τα σελέμπριτι τηλεοπτικά απογευματινάδικα. Για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο!

Ηγήτορες να τους πω, πρωθιερείς να τους αποκαλέσω, αρχηγοί πάντως και πιονέροι τούτου του urban running μεσσιανικού μαραθωνοδρομισμού, δεν είναι άλλοι από ποπ τραγουδιάρηδες και τηλεηθοποιοί. Μαζικής κουλτούρας σταρούμπες, μανούλες στο να συμμετέχουν για καλό σκοπό, που την επομένη να εξαργυρώνεται με λίγη δημοσιότητα ακόμα. Κι από δίπλα και τα ανθυποσελέμπριτι, τα μειωμένης δηλαδή εμβέλειας ή εκκολαπτόμενα κλωσόπουλα στο καρουζέλ της ελληνικής σταροσύνης, που πρέπει κι αυτά να κολλήσουν ένσημα στον «καλοσκοπισμό», αφού έτσι πρέπει, αυτό κάνουν όλοι.

Κι ακολουθεί το ανώνυμο πλήθος, στη χοροθέτηση και το βηματισμό αυτής της φιλανθρωπομπής. Μερικές φορές, βέβαια, ντυμένο πιο άθλετ σικ, πιο πειστικό, πιο λυσσασμένο να διατυμπανίσει τη συμμετοχή του σ' αυτούς τους «η φιλανθρωπία αλλιώς» αγώνες. Στην τρίχα και στην πένα! Και στο σέλφι, αφού δίνει και παίρνει η πόζα κι η ανάρτηση και η λεζάντα ταγκ «να εγώ εδώ και για καλό σκοπό»!

Καλοσκοπίστας. Φυλή. Ό,τι να 'ναι. Και δημοτικοί σύμβουλοι, ξέχασα τους δημοτικούς συμβούλους, αφού εδώ στο γήπεδο το καλοσκοπικό, γεροί να είμαστε, θα δοθεί η επόμενη μάχη του σταυρού. Καλοσκοπώ, άρα υπάρχω. Φέρε και μια φίλη σου μαζί, να γίνουμε πολλές και να τρέχουμε όλη μέρα για καλό σκοπό, μέχρι να έρθει ειρήνη στη γη και τα φτωχά παιδιά να τα υιοθετήσει όόόλα ένας πλούσιος σπόνσορας. Είναι στο χέρι μας. Ή μάλλον στο πόδι μας. Γιούπι!

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες άνθρωποι, βουβά, αθόρυβα, στοργικά και αλληλέγγυα μαζεύουν τρόφιμα, ρούχα κι εξοπλισμό πρώτης ανάγκης για τους παγιδευμένους πρόσφυγές. Επανδρώνουν κονβόι και αποστολές για την Ειδομένη, χρησιμοποιώντας ειδικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για οργάνωση και συντονισμό. Ευτυχώς. Για να διακρίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στη φυλή των μεν και τη φυλή των δε. Γιατί άλλο καλός σκοπός κι άλλο καλοσκοπισμός. Και Καλοσκοπίστας. Νισάφι.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5