EU Podcasts

Podcast Το Μέλλον της Ευρώπης | Ακροδεξιός εξτρεμισμός και ριζοσπαστικοποίηση

Tο podcast «Οι Κυριακές του Κόσμου» για το Μέλλον της Ευρώπης με τον Νίκο Παναγιώτου και τον Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο Επεισόδιο 38 – «Ακροδεξιός εξτρεμισμός και ριζοσπατικοποίηση»

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μοναδική και επίκαιρη ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συζητήσουν τις προκλήσεις της Ευρώπης και τις προτεραιότητές της. Με αφορμή τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, Έλληνες ευρωβουλευτές και προσωπικότητες μιλούν για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση: Κλιματική αλλαγή και περιβάλλον, υγεία, ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας, η ΕΕ στον κόσμο, αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια, ψηφιακός μετασχηματισμός, ευρωπαϊκή δημοκρατία, μετανάστευση, εκπαίδευση, πολιτισμός, νεολαία και αθλητισμός.

Στο νέο επεισόδιο του podcast «Οι Κυριακές του Κόσμου», ο Νίκος Παναγιώτου και ο Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος συζητούν για τον ακροδεξιό εξτρεμισμό, τις θεωρίες συνομωσίας, τις ρατσιστικές θεωρίες υπεροχής, τις αιτιολογίες και τις υποκινήσεις που οδηγούν σε πράξεις βίας και τρομοκρατίας. Το πρόβλημα, όπως επισημαίνει ο συνομιλητής τους,  Δρ. Τριαντάφυλλος Καρατράντος (ερευνητή σε ζητήματα Ριζοσπαστικοποίησης, Τρομοκρατίας, Μοντέλα Αστυνόμευσης, Ασφάλεια και στο ΕΛΙΑΜΕΠ), είναι βαθύτερο και είναι προβληματική η εστίαση των αναλυτών και των ΜΜΕ μόνο στην Ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Δες τα όλα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ