i-D Concept Stores x Derosa
Εικαστικα

i-D Concept Stores x Derosa: Minimal pop art στο Κολωνάκι

Σύγχρονα και κλασικά πρόσωπα, μουσικοί, ηθοποιοί, σκηνές ταινιών, ακόμα και εντυπωσιακά κατοικίδια πρωταγωνιστούν στη συλλογή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα i-D Concept Stores, που στηρίζουν και προβάλλουν νέους Έλληνες και ξένους σχεδιαστές και καλλιτέχνες, παρουσιάζουν την illustrator Σοφία Ντέρου, γνωστή και ως Derosa.

Η καλλιτέχνιδα με minimal τρόπο και πολύ χρώμα δημιουργεί πρωτότυπα έργα συνδυάζοντας το κλασικό με την pop art τέχνη.

Σύγχρονα και κλασικά πρόσωπα, μουσικοί, ηθοποιοί, σκηνές ταινιών, ακόμα και εντυπωσιακά κατοικίδια πρωταγωνιστούν σε αυτή τη συλλογή. Η αφαιρετική λογική, η γραφιστική ματιά και η έντονη χρωματική παλέτα χαρακτηρίζουν τα Minimal pop art, γεμάτα ζωντάνια έργα της. Οπαδός της φιλοσοφίας «less is more» χρησιμοποιώντας ελάχιστα χαρακτηριστικά αλλά και έντονα χρώματα, η Derosa απεικονίζει ξεκάθαρα τον κάθε χαρακτήρα.

Εκτός από την πρόσφατη συνεργασία της με το μουσικό συγκρότημα MEΛΙSSES για το εξώφυλλο του άλμπουμ MEΛΙSSES DUETS, η δουλειά της τράβηξε την προσοχή πολλών Ελλήνων celebrities (ανάμεσά του οι Νίκος Μουτσινά, Κωστής Μαραβέγιας, Ηλιάνα Παπαγεωργίου, Αργύρης Πανταζάρας, Ρένα Μόρφη, Πάνος Μουζουράκης κ.ά.) Αλλά και εκτός Ελλάδας η Νικόλ Κίντμαν ενθουσιάστηκε τόσο με την προσωπογραφία που της έφτιαξε η Ελληνίδα καλλιτέχνισα που την κοινοποίησε στον λογαριασμό της στο Instagram, ενώ η πρωταγωνίστρια του Sex and the City, Κιμ Κατράλ, της σχολίασε στο πορτρέτο που είχε φτιάξει γι' αυτήν.

Μια έκθεση που κάνει την τέχνη προσιτή σε όλους και κλείνει το μάτι με αισιοδοξία.


Τα καρδαρισμένα illustrations - prints της Derosa θα διατίθενται στο κατάστημα i-D Concept Stores στο Κολωνάκι και online στο idconceptstores.com

i-D Concept Stores x Derosa
i-D Concept Stores x Derosa
i-d-concept-stores-derosa_5.jpg
i-D Concept Stores x Derosa
i-D Concept Stores x Derosa
i-D Concept Stores x Derosa
i-D Concept Stores x Derosa

Δειτε περισσοτερα