- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Όχι σε μία νέα διαίρεση της Ευρώπης, δήλωσε ο Γερμανός υπ. Εξ. Στάινμαγερ
Στη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Γιατσενιούκ
Η Ουκρανία θα χρειαστεί να προμηθευτεί ενέργεια από την ΕΕ για να προστατευτεί από τον ανίκτυπο της κρίσης με τη Ρωσία, από την οποία εξαρτάται για περισσότερες από τις μισές προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ.
Το σχόλιό του αυτό έγινε μία ημέρα μετά την υπογραφή του πολιτικού σκέλους της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ με την οποία το Κίεβο δεσμεύεται να διατηρεί στενότερη πολιτική και οικονομική συνεργασία.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο που ακολούθησε τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ο Ουκρανός πρωθυπουργός είπε: «χρειαζόμαστε αντίστροφες ροές φυσικού αερίου από την ΕΕ για να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας».
Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν και την πιθανότητα να βοηθήσει η Γερμανία την Ουκρανία να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της.
Ο Στάινμαγερ είπε ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να επιτρέψει η ουκρανο-ρωσική κρίση να δημιουργήσει μία νέα διαίρεση στην Ευρώπη κι εξέφρασε την ελπίδα εντός των επόμενων ημερών να μεταβούν στην Ουκρανία οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ για να συμβάλουν στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της κρίσης.
Ο ίδιος χαιρέτισε τις κινήσεις της κυβέρνησης του Κιέβου να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι θα ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα των πολιτών της ανατολικής Ουκρανίας, αναφερόμενος σε συγκεκριμένη ομιλία του Γιατσενιούκ αυτή την εβδομάδα.
"Δώσατε την εντύπωση ότι θα εγγυηθείτε τον σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων και αυτή είναι μία καλή ένδειξη, την οποία χρειάζεται η χώρα υπό τις παρούσες συνθήκες", είπε ο Στάινμαγερ στον Γιατσενιούκ στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου.
Ο γερμανός υπουργός πρόκειται αργότερα σήμερα να επισκεφθεί το ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου θα έχει συνάντηση με τις τοπικές αρχές στο Ντονέτσκ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.