Ελλαδα

Τέσσερις προσαγωγές για τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συντρίμμια στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση τρένων
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τέσσερις προσαγωγές και καταθέσεις - Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Σε τέσσερις προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι αρχές για τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Ήδη η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ήδη έχουν κληθεί συγκεκριμένα πρόσωπα για κατάθεση

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη, καθώς εννέα άτομα φέρεται να αγνοούνται. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανασηκωθεί με τη βοήθεια ειδικών γερανοφόρων οχημάτων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cquv1b1evxix)

«Πρόκειται για λάθος» εκτιμά ο πρόεδρος Σιδηροδρομικών

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Γιάννης Ντίτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είπε πως εμπειρικά εκτιμά πως πρόκειται για λάθος και ευχήθηκε αυτό να είναι το τελευταίο τέτοιο δυστύχημα.

Τόνισε πως το μόνο παρήγορο είναι πως αυτό δεν συνέβη στο εσωτερικό των τούνελ που ήταν σε κοντινή απόσταση. «Όσο και να φαίνεται περίεργο πρόκειται για κάποιο λάθος. Έγινε κάτι που θα διερευνηθεί από τους αρμόδιους, αλλά έγινε λάθος», είπε σημειώνοντας πως «ο ίδιος έχει εμπειρία 40 ετών και πως δεν μπορεί να πει εάν το λάθος έγινε στο έδαφος ή στο τρένο. Από τις πρώτες ώρες υπάρχουν εκεί στελέχη του ΟΣΕ και της Hellenic Train», είπε και πρόσθεσε ότι «το κάθε τρένο φεύγει από το σταθμό με ευθύνη του σταθμάρχη του σταθμού».

Απαντώντας για το γιατί και ο κλειδούχος καταθέτει στις αρχές μαζί με τον σταθμάρχη είπε πως «οι εντολές δίνονται από το γραφείο του σταθμού και οι αλλαγές που χρειάζονται γίνονται ηλεκτρικά». Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε «μένει να αποδειχτεί γιατί το τρένο βρέθηκε στη γραμμή ανόδου και όχι καθόδου, και πως ο μηχανοδηγός του τρένου μπορεί αυτό να το αντιληφθεί ωστόσο δεν είναι σε θέση να ξέρει εάν έρχεται άλλο τρένο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως οι όποιες συνομιλίες γίνονται με τον σταθμάρχη καταγράφονται. Ο οδηγός ακολουθεί εντολές», είπε ο κ. Ντίτσας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cquvcpwb1jvl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ