Ελλαδα

Στο επίκεντρο ερευνών το Χαμόγελο του Παιδιού - Η ανώνυμη καταγγελία που έγινε στις Αρχές

Τι σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο επίκεντρο ερευνών το Χαμόγελο του Παιδιού - Η ανώνυμη καταγγελία που έγινε στις Αρχές

Χαμόγελο του Παιδιού: Η ανώνυμη καταγγελία που προώθησε η Δόμνα Μιχαηλίδου στις Αρχές - Οι αναφορές για κακοποιητική συμπεριφορά και μη χρηστή οικονομική διαχείριση

Στις αρμόδιες αρχές, όπως είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Εθνική Αρχή Δημοσίων Εσόδων αλλά και η Εισαγγελία, διαβίβασε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανώνυμη καταγγελία που έλαβε για το Χαμόγελο του Παιδιού, στην οποία, όπως είπε, γίνεται λόγος:

  • Για κακοποιητική συμπεριφορά προς το προσωπικό,
  • Για μη χρηστή οικονομική διαχείριση,
  • Για χρήση ακινήτων του συλλόγου για άλλες χρήσεις από τον πρόεδρο της οργάνωσης Κώστα Γιαννόπουλο,
  • Για χρήση προσωπικού του συλλόγου για υπηρεσίες προς τον πρόεδρο,
  • Για υιοθεσία με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και
  • Για υψηλούς μισθούς για τον κ. Γιαννόπουλο και τη σύζυγό του.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Αντέννα η κυρία Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι η ανώνυμη καταγγελία ήλθε στο υπουργείο, μετά από το δημοσίευμα στην εφημερίδα ''Το Βήμα'' που είχε παρεμφερές περιεχόμενο». Αναφερόμενη στα οικονομικά έσοδα του Χαμόγελου επεσήμανε ότι το σημαντικό είναι πως αυτά θα λειτουργούν προς όφελος των παιδιών και εστιάζοντας στο δημοσίευμα που κάνει λόγο για "μεγάλους λογαριασμούς" του Χαμόγελου, ανάφερε τα εξής:

«Βρίσκουμε λογαριασμούς με 5 εκατ. ευρώ στην Ελβετία, ενώ την ίδια στιγμή δεν προχωρούν σε βελτίωση των υποδομών των κτηρίων στα οποία φιλοξενούνται τα παιδιά, κάτι δεν πάει καλά, σημείωσε η ίδια».

Δόμνα Μιχαηλίδου για «Χαμόγελο του Παιδιού»: Διάβασα ότι ο πρόεδρός του μένει σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον ιδρυτή του, Κώστα Γιαννόπουλο αναφέρθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Action24 «Πρωινή Ζώνη», η κυρία Μιχαηλίδου παρατήρησε, μεταξύ άλλων: «Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει,  διάβασα, σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια, λέει ότι έχει και να δεν χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».

Υπενθυμίζεται ότι, τα στοιχεία που επικαλείται η κυρία Μιχαηλίδου προκύπτουν από πρόσφατο δημοσίευμα τής εφημερίδας Το ΒΗΜΑ, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, φέρεται να διαμένει σε διαμέρισμα-μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, αξίας περίπου δύο εκατ. ευρώ, σε αμφιθεατρική περιοχή στον Άλιμο το οποίο, ωστόσο, είναι κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα, που ήθελε να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη.

Κώστας Γιαννόπουλος - «Χαμόγελο του Παιδιού»: Η απάντηση για τα ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών και τα ακίνητα

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, έδωσε την απάντησή του για τα οικονομικά του οργανισμού, αλλά και τα ερωτήματα που έθεσε το Βήμα της Κυριακής για το ύψος των δωρεών και τους λογαριασμούς που διαθέτει το «Χαμόγελο» στο εξωτερικό.«Πίσω από το “Χαμόγελο” κρύβεται μια υπόληψη και κάποιες χιλιάδες παιδιά. Δεν πρόκειται για καταγγελίες, αλλά για ερωτηματικά.
Εδώ διακυβεύονται υπολήψεις, το “Χαμόγελο” δεν ανήκει στον Γιαννόπουλο, ανήκει σε όλη την ελληνική κοινωνία που το δημιούργησε. Νιώθω σαν απολογούμενος, αν είναι δυνατόν. Μέσα στους λογαριασμούς στο σάιτ υπάρχουν ελεγμένοι ισολογισμοί που θα δείτε όλα τα υπόλοιπα των τραπεζών και της Ελβετίας. Όλα είναι δημοσιευμένα», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Γιαννόπουλος.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» απάντησε για τον τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία και το πώς αυτός δημιουργήθηκε.«Πρώτα ξεκινάμε με βαρύγδουπη ανακοίνωση “λογαριασμός στην Ελβετία”. Αμέσως το μυαλό μας πάει στο ξέπλυμα χρήματος. Υπάρχει λογαριασμός στην Ελβετία, που άνοιξε από ίδρυμα της Ολλανδίας που ήθελε να μας στείλει χρήματα για να φτιαχτεί το σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης. Μετά κατατέθηκαν τα 5 εκατ. από την πώληση των μετοχών του ΤΙΤΑΝΙΑ και στη συνέχεια τα χρήματα ήρθαν στην Ελλάδα. Να σας πω και ένα νέο, έχει λογαριασμό και στο Λονδίνο».
Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το απόθεμα χρημάτων, ο Κώστας Γιαννόπουλος συμπλήρωσε: «Αυτή η αφηρημένη λογιστική, υπάρχουν 6 εκατ. αποθεματικό… Όταν το “Χαμόγελο” κάνει έργο και στηρίζει 48.000 παιδιά, όταν το 2018 στηρίξαμε 90.000 παιδιά, όταν το 2019 στηρίξαμε 95.000 παιδιά, το 2020 στηρίξαμε 57.000 παιδιά και υπάρχουν υποδομές και λειτουργία 24 ώρες, γιατί δεν είμαστε δομή, είμαστε οργανισμός. Για το “Χαμόγελο” και για τη λειτουργία του είναι 3-4 μήνες ζωής».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ