Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Ελλαδα

Άριστης ποιότητας νερό με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα

Η ΕΥΔΑΠ δρα με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την περιβαλλοντική συνείδηση
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΥΔΑΠ: Οι δράσεις που εστιάζουν στη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία σε συνάρτηση με το άριστης ποιότητας νερό.

Το νερό αποτελεί την περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, μιας και καλύπτει το 70% του πλανήτη. Ένα πολύτιμο αγαθό για την ανθρωπότητα, με τα τελευταία χρόνια να παρατηρείται αύξηση στην κατανάλωση του. Πιο συγκεκριμένα, οι ανάγκες του στις μεσογειακές χώρες αυξήθηκαν κατά 60% τα τελευταία 25 χρόνια και τις προσεχείς δύο δεκαετίες η κατανάλωση προβλέπεται να αυξηθεί κατά 40% ακόμη.

Για την ΕΥΔΑΠ, η δράση σε θέματα νερού αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα. Με προτεραιότητα την προστασία του νερού και στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, προχωράει σε δράσεις εστιασμένες στο περιβάλλον, στην ενδυνάμωση της κοινωνίας και την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης. Ο σκοπός της εταιρίας είναι η προσφορά άριστης ποιότητας νερού με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα και η αξιοποίηση των ήπιων μορφών ενέργειας, χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά, η ΕΥΔΑΠ έχει υιοθετήσει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Στοχεύει στο να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον, όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον, με την στρατηγική να βασίζεται σε μια ισορροπημένη και αειφόρο ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, οι δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί και όσες πρόκειται να υλοποιηθούν, αφορούν σε έναν σημαντικό αριθμό έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και έργα υποδομών και ενίσχυσης του δικτύου της ΕΥΔΑΠ, ούτως ώστε να ανταποκριθεί σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του κύκλου του νερού. Έτσι επιτυγχάνει την αποστολή της να παρέχει ποιοτικό νερό στην κοινωνία και να το αποδίδει στο περιβάλλον καθαρό, με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΚΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΚΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΚΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΕΥΗΝΟΣ
Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΕΥΗΝΟΣ

Την ίδια ώρα, δίνεται βαρύτητα στο δίκτυο αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική, με την υλοποίηση έργων που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων της περιοχής. Μάλιστα, θα υπάρχει η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων εκροών, που θα διασφαλίζει το μέγιστο περιβαλλοντικό όφελος.

Μια ακόμα στρατηγική προτεραιότητα της ΕΥΔΑΠ είναι ο ψηφιακός της μετασχηματισμός, με τις δράσεις της εταιρίας να κινούνται και προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε, μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού, πρόκειται να ενισχυθεί η ευελιξία και η αποδοτικότητα της ΕΥΔΑΠ, ενώ παράλληλα, οι υπηρεσίες γίνονται σαφώς πιο βελτιωμένες και αποτελεσματικές, μιας και αναβαθμίζεται η ποιότητα που παρέχεται σε όλους τους ωφελούμενους.

Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΕΥΗΝΟΣ
Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΕΥΗΝΟΣ

Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΕΥΗΝΟΣ

Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΚΕΛ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΚΕΛ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ

Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΚΕΛ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ

Συνοπτικά, τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού προωθούν την αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ, με σκοπό τη βελτίωση της εξυπηρέτησης, της αλληλεπίδρασης και συνεπώς της καλύτερης επικοινωνίας με τον πελάτη. Άλλωστε, η εταιρία προσπαθεί διαρκώς να κατανοήσει τις ανάγκες των πελατών, προκειμένου να δημιουργήσει μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης.

Έτσι, με γνώμονα την εταιρική κοινωνική της ευθύνη, η ΕΥΔΑΠ ενισχύει την ικανοποίηση εργαζόμενων και πελατών. Μάλιστα, με την ενίσχυση της στρατηγικής βιωσιμότητας με αρχές που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας καινοτόμες ολιστικές λύσεις, συμμετέχει ενεργά στην εθνική και ευρωπαϊκή προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Αξία ζωής, με επίκεντρο τον άνθρωπο

Δειτε περισσοτερα