Ελλαδα

Εκτός φυλακής ο Αριστείδης Φλώρος της Energa

"Δώρο" από τον νέο Ποινικό Κώδικα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αριστείδης Φλώρος
Αριστείδης Φλώρος / © INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Αποφυλακίζεται ο Άρης Φλώρος της Energa Power, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως.

Δεκτή έγινε η αίτηση αναστολής της ποινής των 21 ετών που εξέτιε ο Αριστείδης Φλώρος για την υπόθεση της Energa.

Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας απεφάνθη υπέρ της αποφυλάκισης παρά την αντίθετη πρότασης της εισαγγελέα ως προς την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Φλώρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φλώρος είχε περάσει πέρσι την πόρτα εξόδου των φυλακών, κάνοντας χρήση πιστοποιητικών αναπηρίας, που αποδείχθηκαν πλαστά.

Η απόφαση της αποφυλάκισης ήταν ομόφωνη. Οι δικαστές επέβαλαν στον Αριστείδη Φλώρο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, με τον νέο Ποινικό Κώδικα, η απειλούμενη ποινή των ισοβίων με βαση τον νόμο περι καταχραστών δημοσίου (που καταργήθηκε) σε μέγιστο βαθμό φτάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα. Με δεδομένο ότι στον Φλώρο έχουν αναγνωριστεί και δύο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή (με τα ίδια ελαφρυντικά) που τυχόν θα του επιβληθεί θα είναι πολύ μικρότερη. Παράλληλα επισημάνθηκε πώς ήδη έχει εκτίσει μες τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περί τα 6 χρόνια, ενώ εχει επιστρέψει σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ