Κοσμος

Γαλλία: Τέσσερα μικρά παιδιά και ένας ενήλικας οι τραυματίες της επίθεσης στο πάρκο

Το βίντεο με τη σύλληψη του δράστη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλική αστυνομία
ΑΡΧΕΙΟ © Unsplash

Γαλλία: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε παιδιά σε πάρκο - Τέσσερα μικρά παιδιά και ένας ενήλικας οι τραυματίες

Τέσσερα μικρά παιδιά και ένας ενήλικας τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στην πόλη Ανεσί, στις γαλλικές Άλπεις, δήλωσε σήμερα η αστυνομία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας πως τρία από τα παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το AFP, που επικαλείται πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση, οι τραυματίες είναι πέντε, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένας ενήλικας, ενώ δύο παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τα παιδιά είναι περίπου τριών ετών, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία νωρίτερα είχε αναφέρει ότι τραυματίστηκαν οκτώ παιδιά.

O Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ανέφερε στο Twitter πως ο δράστης συνελήφθη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης είναι Σύρος αιτών άσυλο, άγνωστος στις αρχές.

Βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην Εθνοσυνέλευση μετά την επίθεση αυτή. Η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γιαέλ Μπρον-Πιβέ ζήτησε να τηρηθεί σιγή ενός λεπτού «για τα παιδιά, για τις οικογένειές τους», έπειτα από αυτή την "πολύ σοβαρή" επίθεση.

Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν θα μεταβεί επιτόπου, δήλωσε το Ματινιόν στο AFP.

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

Χαρακτηριστική για τη σοκαριστική επίθεση με μαχαίρι είναι η περιγραφή ενός περαστικού που φιλοξενεί το BFMTV, ονόματι Άντονι, ο οποίος εκείνη την ώρα έκανε τζόκινγκ στις όχθες της λίμνης Annecy, όταν ξαφνικά είδε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να τρέχουν.

Στην αρχή, νόμιζε ότι επρόκειτο για ένα «παιχνίδι». Όταν όμως είδε και ενήλικες με καροτσάκια να τρέχουν, συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή. «Μια μαμά μου είπε "μην πας εκεί, υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών"», διηγείται.

Ξαφνιασμένος ο αυτόπτης μάρτυρας συνέχισε να τρέχει μέχρι που βρέθηκε «σχεδόν μπροστά» από τον δράστη, τον οποίο κυνηγούσε η αστυνομία. Καθώς πλησίαζε ο Άντονι έκανε στην άκρη. «Και είδα ότι κατευθυνόταν προς έναν παππού», ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, εξηγεί.

Ο δράστης μαχαίρωσε μία φορά τον ηλικιωμένο άνδρα, σύμφωνα με τον Άντονι. Αφού μαχαιρώθηκε, «έπεσε στο έδαφος».

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε τότε εναντίον του δράστη, ο οποίος στη συνέχεια μαχαίρωσε τον ηλικιωμένο για δεύτερη φορά. Στη συνέχεια η αστυνομία ακινητοποίησε τον δράστη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ