Κοσμος

Πες το με ένα φιλί: Η κινεζική απάντηση στις σχέσεις μεγάλων αποστάσεων

Χιλιάδες παραγγελίες για τη συσκευή απομακρυσμένου φιλιού - Πώς λειτουργεί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινεζική start-up εφηύρε συσκευή που μιμείται την εμπειρία του φιλιού - Πώς λειτουργεί το γκάτζετ MUA - Οι διαδικτυακές κριτικές.
Η συσκευή απομακρυσμένου φιλιού εφευρέθηκε στην Κίνα ως απάντηση στα σκληρά lockdown © YouTube/screen shot

Κινεζική start-up εφηύρε συσκευή που μιμείται την εμπειρία του φιλιού - Πώς λειτουργεί το γκάτζετ MUA - Οι διαδικτυακές κριτικές.

Kινεζική start-up εφηύρε μια μηχανή φιλιών για μεγάλες αποστάσεις.

Μεταδίδει δεδομένα φιλιών των χρηστών, που συλλέγονται μέσω αισθητήρων κίνησης κρυμμένων σε χείλη σιλικόνης, οι οποίοι κινούνται ταυτόχρονα όταν αναπαράγονται τα φιλία που ελήφθησαν στη συσκευή.

Το MUA, που πήρε το όνομά του από τον ήχο που βγάζουν συνήθως οι άνθρωποι όταν φιλιούνται, αναπαράγει ταυτόχρονα τον ήχο και ζεσταίνεται ελαφρώς κατά το φιλί, κάνοντας την εμπειρία πιο αυθεντική, δήλωσε η εταιρία Siweifushe, με έδρα το Πεκίνο.

Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να κατεβάσουν δεδομένα φιλιών που υποβάλλονται μέσω μιας συνοδευτικής εφαρμογής από άλλους χρήστες.

Kissing device lets long-distance lovers make out

Έμπνευση για την εφεύρεση αποτέλεσαν οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Στις σοβαρότερες περιπτώσης, τα lockdown της Κίνας υποχρέωσαν τις αρχές να απαγορεύουν στους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα διαμερίσματά τους για μήνες.

«Ήμουν σε σχέση τότε, αλλά δεν μπορούσα να συναντήσω την κοπέλα μου λόγω lockdown», είπε ο εφευρέτης Zhao Jianbo.

Όντας φοιτητής στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου, εστίασε το μεταπτυχιακό του έργο στην έλλειψη σωματικής οικειότητας στις βιντεοκλήσεις.

Αργότερα δημιούργησε τη Siweifushe, η οποία κυκλοφόρησε το MUA, το πρώτο του προϊόν, στις 22 Ιανουαρίου. Η τιμή της συσκευής είναι 260 γιουάν (38 δολάρια).

Τις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της, η εταιρεία πούλησε πάνω από 3.000 μηχανές φιλιού και έλαβε περίπου 20.000 παραγγελίες, είπε.

Πώς λειτουργεί η συσκευή του απομακρυσμένου φιλιού

Το MUA μοιάζει με φορητή βάση, με άχρωμα σφιγμένα χείλη που προεξέχουν από μπροστά. Για να το χρησιμοποιήσουν, οι ερωτευμένοι πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή στα smartphone τους και να ζευγαρώσουν τις μηχανές φιλιού τους. Όταν φιλούν τη συσκευή, ανταποκρίνεται.

Η συσκευή διατίθεται σε πολλά χρώματα με τα ίδια unisex χείλη. Έχει λάβει μικτές κριτικές, με ορισμένους χρήστες να λένε ότι ήταν ενδιαφέρουσα, ενώ άλλοι είπαν ότι τους έκανε να νιώθουν άβολα. Ανάμεσα στα κορυφαία παράπονα ήταν η έλλειψη γλώσσας.

Οι διαδικτυακές κριτικές ήταν μικτές. Ένα άτομο την περιέγραψε σαν να φιλάει «μια ζεστή πιπίλα».

Κινεζική start-up εφηύρε συσκευή που μιμείται την εμπειρία του φιλιού - Πώς λειτουργεί το γκάτζετ MUA - Οι διαδικτυακές κριτικές.
Οι διαδικτυακές κριτικές ήταν μικτές για τη συσκευή απομακρυσμένου φιλιού © YouTube/screen shot

«Πολύ άβολο, δεν αισθάνεται σαν αληθινό φιλί», είπαν στην κινεζική διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών Taobao.

Άλλοι είπαν ότι είχε βοηθήσει τις εξ’ αποστάσεως σχέσεις τους. «Στο παρελθόν… την έβλεπα, αλλά δεν μπορούσα να την αγγίξω, αλλά τώρα υπάρχει ένα προϊόν που μας βοηθά να ανταλλάξουμε ένα φιλί».

Ένας άλλος σχολιαστής είπε ότι ήταν ένα διασκεδαστικό προϊόν, «ακόμα κι αν είσαι ελεύθερος».

Ορισμένοι σχολιαστές στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo εξέφρασαν επίσης την ανησυχία ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για διαδικτυακό ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο ελέγχεται αυστηρά στην Κίνα.

Ο Zhao είπε ότι η εταιρεία του συμμορφώνεται με τους κανονισμούς, αλλά ότι «υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη συσκευή».

Το MUA δεν είναι η πρώτη συσκευή απομακρυσμένου φιλιού. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ηλεκτρο-Επικοινωνιών του Τόκιο ανακάλυψαν μια «μηχανή μετάδοσης φιλιού» το 2011 και το Imagineering Institute της Μαλαισίας κατασκεύασε ένα παρόμοιο γκάτζετ, που ονομάζεται «Kissinger», το 2016.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ